Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

Nagykorú lett a Mátrix – lakossági nosztalgia

  • TV GO
  • 2017. 03. 31., 16:42

1999 sok szempontból a kulturális hanyatlás éve volt: Zahir kilépett az Emergency House-ból, Mohaman a Happy Gangből, Jar Jar Binks pedig faltörő kossal esett neki a Star Wars nimbuszának. Viszont március 31-én, azaz pontosan 18 éve debütált a mozikban az első Mátrix film, melynek megtekintése után többé nem volt ugyanaz a világ.

Az ISDN korában - mikor a lakosság legnagyobb része továbbra is betárcsázó modemmel böngészte a teveclub.hu-t – kiváltképp letaglózó volt az a látványvilág, amit a Watchowski (akkor még) fivérek kreáltak az apokaliptikus sztorihoz. Ennek hatására ugrásszerűen megnőtt azon Pentium II-es asztali gépek száma, ahol az ominózus zöld számsor jelent meg képernyőpihentetőként.

Ugyanakkor a film egyes filozófiai/vallási állításokat is közelebb hozott a népesség ezotériára fogékony részéhez. Úgy mint: a minket körülvevő világ tényleg csak illúzió? Akkor fizesse be a hóhér a parkolási büntetést! Sőt, a vízórát is átállíthatom okosba’.

via GIPHY

A Mátrix divatirányzatokra gyakorolt hatása ugyancsak megkérdőjelezhetetlen volt: újra divatba jött az ÁVH-s malaclopó bőrdzseki, melyhez elengedhetetlen kelléknek bizonyult a kihajtható Nokia T10-es és az Ecserin vásárolt 900 forint értékű napszemüveg.

via GIPHY

És akkor még nem is szóltunk a legalantosabb értelemben vett népművészetről: anno végérvényesen retinánkba égett a Mátrix-mintás matrjoska baba látványa, mellyel nagykörúti szuvenírboltokban nem egyszer szembesülhettünk. És persze ott volt a Mátrix filmzenealbum, mely nélkül nem hogy egy rockdiszkó, de egy home made tetőcserépreklám is elképzelhetetlen volt. Ebből kifolyólag Marylin Manson Rock Is Dead-jétől legalább annyira megcsömörlöttünk, mint az amúgy hőn szeretett Rammstein Du Hast-jától.

via GIPHY

A Mátrix tehát beférkőzött a pörkölt-nokedli ízű, Wunderbaum illatú lakossági hétköznapokba, akár Smith ügynök Mr. Anderson privát szférájába. A folytatások súlytalan mivoltát pedig mi sem demonstrálta jobban, mint hogy a dolgozó népre immár semmilyen formában nem gyakorolt hatást.

Illusztráció: YouTube

Mi a TV GO? Egy szórakoztató portál, ahol filmeket, sorozatokat és tévéműsorokat nézhet, friss hírekkel és filmes cikkekkel kiegészítve. Mindez bárhol, bármikor, bármilyen regisztrált készüléken (számítógép, okostelefon, tablet). Regisztráljon, és válogasson a TV GO kínálatából!

Filmek Neked!

John Wick

Színes, szinkronizált, amerikai akcióthriller (2014)

47 Ronin

Színes, magyarul beszélő, amerikai fantasztikus kalandfilm (2013)

Neon démon (feliratos)

Színes, feliratos, francia-amerikai-dán thriller (2016)

Hős6os

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs vígjáték (2014)