Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

Húsz éves a Féktelenül

Húsz éves a Féktelenül

  • Lavicska Zsuzsanna
  • 2014. 06. 12., 17:41

Húsz éve mutatták be a Féktelenül című akciófilmet, amelyben Keanu Reeves és Sandra Bullock szexin és izgalmasan együttműködve hárítja el a terrorakciót egy száguldó városi buszon. Milyen meglepő esemény történt a film tesztvetítésén, melyik híres rendező dobta vissza a forgatókönyvet, és kinek ajánlották fel eredetileg a kreatív robbantós terrorista szerepét? Az évforduló alkalmából összeszedtünk néhány érdekességet a filmről.

Sandra Bullock, a sajtkukac

Sandra Bullock a szerep kedvéért megszerezte a buszvezetői jogosítványt, és elsőre átment a vizsgán. Egy interjúban elmondta, hogy a forgatás legnagyobb részét a vezetői székben kellett eltöltenie, amitől nyomorultul érezte magát, mert olyan típus, aki képtelen sokáig egy helyben megülni.

A meglepő tesztvetítés

Graham Yost, a Féktelenül forgatókönyvírója egyáltalán nem volt meggyőződve arról, hogy sikeres lesz a film. A tesztvetítésen azonban arra lettek figyelmesek, hogy a nézőket annyira lekötötték az izgalmak, hogy hátrafelé sétálva hagyták el a termet, amikor kimentek a mosdóba.

Tarantino nemet mondott

Quentin Tarantino visszautasította a forgatókönyvet, majd később beválogatta a Féktelenült, az 1992 óta készült kedvenc húsz filmje köze.

Jack Nicholson helyett Dennis Hopper

„Mit fogsz tenni? Találd ki! Mit fogsz tenni? Mit fogsz tenni?” – ismételgeti rögeszmésen és kergeti ezzel az őrületbe Dennis Hopper a szerencsétlen speciális mentőt, Jacket (Keanu Reeves). A magányos és kreatív robbantgató gyilkost azonban könnyen alakíthatta volna Jack Nicholson vagy Robert De Niro is, ők azonban nem vállalták a remek szerepet.

Repüljön a babakocsi!

A Fox stúdió egyik alkalmazottja azt javasolta, hogy mindenképpen üssön el a száguldó busz egy babakocsit, aminél az alkotók elképzelni sem tudtak elcsépeltebb ötletet. „Minden akciófilmben repül egy babakocsi, ennél már csak a gyümölcsös standba belerohanó autó a nagyobb klisé.” Végül mégis került a Féktelenülbe egy babakocsis jelenet, de egy ügyes ötlettel sikerült feszültséget vinni a pillanatba. (Spoiler!)

A gyerekek is szeretik

Graham Yost, a forgatókönyvíró gyerekei hat és nyolc évesek voltak, amikor megmutatta nekik a filmet. „Kilenc évesen apám elvitt megnézni A vad bandát, szerintem nincs ezzel semmi baj.” Azt viszont még a laza apuka is korainak találta, hogy a babysitterük, akire három éves lányukat bízták, a gyerek jelenlétében nézte végig a filmet.

Filmek Neked!

47 Ronin

Színes, magyarul beszélő, amerikai fantasztikus kalandfilm (2013)

Gravitáció

7 Oscar-díjas, színes, magyarul beszélő, amerikai-angol sci-fi (2013)

A szív bajnokai

Színes, magyarul beszélő, amerikai életrajzi dráma (2009)

Mátrix

Színes, magyarul beszélő, amerikai fantasztikus akciófilm (1999)