Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

A szegénység a leggyorsabb út a törvényen túlra

  • TV GO
  • 2017. 04. 18., 17:30

Az Érik a gyümölcs óta nem láttunk ennyire őszinte filmet az amerikai vidék széthullásáról, mint A préri urai.

Vannak olyan történetek, amiket sokan nem szeretnek feszegetni, mint mondjuk az első milliójuk eredete. Másrészról ezek azok a történeteke, amiket biztos érdemes elmesélni. A préri urai (Hell or High Water) című film pedig egy ilyen történet. De, amit sokkal fontosabb tudni, hogy ez 2016 legjobb filmje. Persze rendkívül veszélyes ilyen súlyos kijelentésekkel dobálózni, de van az úgy, hogy muszáj. Ez pedig egy ilyen alkalom, ugyanis David Mackenzie alkotása megújítja a western műfaját, úgy hogy nem hagy el semmit abból, amitól egy film tényleg western.

Sőt, inkább azt mondhatnánk, hogy aktualizálja a zsánert. Az egykori győztesek most a vesztesek oldalára kerültek, akik pedig eddig is az élet keményebb oldalán voltak, mindössze egy félmosollyal gazdagodnak, ahogy egykedvűen szemlélik a legyőzőik bukását.

Lionsgate

A préri urai (Hell or High Water) ugyanis az amerikai vidék, pontosabban a texasi préri kiszenvedéséről fest gyönyörű és megható, de egyben hátborzongató freskót. Az egykor délceg cowboyok és farmerek, majd büszke olajfúrók által benépesített vidéket szép lassan felzabálja a haláloskórként terjedő elszegényedés. A préri, amit anno az indiánoktól vettek el, újra gazdát cserél, csakhogy most a gazdasági válságba belerokkant kisembereken élősködő bankokon a sor.

Ebből a kilátástalanságból igyekszik kivezetni családját Toby Howard (Chris Pine), aki a nemrégiben szabadult, és rendkívül vad természetű testvére, Tanner (Ben Foster) segítségével próbálja meg megmenti a családi tanyát. A tét viszonylag nagy, ugyanis az egykori farm alatt olaj rejtőzik, amire, ha nem sietnek a területre kivetett jelzálogot birtokló bank teszi rá a kezét.

Mivel a totális szétrohadás szélén álló Texasban nem jöhet szóba más módszer a gyors pénzkeresetre, ezért a testvére szisztematikusan elkezdik kifosztani a környék bankjait. A széfhez sosem nyúlnak, csak a lekövethetetlen címletek érdeklik őket, így megússzák, hogy a szövetségiek is érintettek legyenek a rablásokban.

Lionsgate

Két rangert azért így is kapnak a nyakukba: a nyugdíj előtt álló Marcust (Jeff Bridges) és a félig indián, félig mexikói Albertot (Gil Birmingham). Ahogy az lenni szokott meg is kezdődik a rabló-pandúr fogócska, ami önmagában lenne túl érdekes, de David Mackenzie tökéletesen vezetett ütemezésében az elején még szinte humoros rablások és bújócskázás egyre sötétebb hangulatot kezd ölteni. Szinte tapinthatóvá válik a szereplők eltökéltsége, mind a testvérek felől, akik mindenképpen végig akarják vinni a tervüket, ha kell ártatlanok vérének kiontásán keresztül is, mind a rangerek oldalról, akik ebben a halódó világban is próbálják fentartani a régi világ rendjét.

TOVÁBBI FILMEK A TV GO-N:
- Mocsárvidék
- Jesse James meggyilkolása, a tettes a gyáva Robert Ford

Mindez egy furcsa tragédiával vegyes katarzishoz vezet, ahol félig-meddig mindenki megkapja, amit akar, de az ára, amit ezért fizetniük kell meglehetősen magasnak tűnik.

Nem úgy, mint annak, aki szeretné látni a tavlayi év legjobb filmjét. A préri urai (Hell or High Water) elérhető a TV GO kínálatában!

Mi a TV GO? Egy szórakoztató portál, ahol filmeket, sorozatokat és tévéműsorokat nézhet, friss hírekkel és filmes cikkekkel kiegészítve. Mindez bárhol, bármikor, bármilyen regisztrált készüléken (számítógép, okostelefon, tablet, okostévé). Regisztráljon, és válogasson a TV GO kínálatából!

Illusztráció forrása: Lionsgate