Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

A Disney nem kér a bujálkodó Piroskából

A Disney nem kér a buja Piroskából

  • Lavicska Zsuzsanna
  • 2014. 06. 21., 10:03

Idén decemberben mutatják be Amerikában a Vadregény (Into the Woods) című élőszereplős Disney-mesefilmet, amely egy sikeres Broadway-musical adaptációja. Az eredeti mű cselekményét azonban több ponton is megváltoztatták, mert bizonyos részleteket nem találtak elég családbarátnak.

A Vadregény főszereplője egy banya (Meryl Streep), aki addig-addig ármánykodik, míg móresre nem tanítja a klasszikus tündérmesékből ismert figurákat. A történetben feltűnik Hamupipőke (Anna Kendrick), Aranyhaj, Piroska és a Farkas (Johnny Depp), valamint Jancsi is az Égig érő paszulyból. Ahogy arról a musical zeneszerzője és a dalszövegek írója, Stephen Sondheim beszámolt, a Disney kifogásolta a szexuális utalásokat, és Aranyhaj sajnálatosan bekövetkező halálát is. „Aranyhajat nem fogják megölni a filmben, a Herceg (Chris Pine) nem fekszik le a Pék feleségével (Emily Blunt), és Piroska és a Farkas kapcsolatából is eltűnt minden szexuális áthallás.”

A kicenzúrázott cselekmény miatt néhány dalnak sem jutott már hely a Rob Marshall (Chicago, A Karib-tenger kalózai: Ismeretlen vizeken) rendezte filmben. Ilyen a Herceg és a Pék feleségének légyottja alatt, illetve után, valamint az Aranyhaj legyilkolását követően felhangzó ének. Sondheim meglepő belenyugvással konstatálta szerzeményeinek megkurtítását. „ A cenzúra része az életünknek. Természetesen van egy pont, amelyen túl már nem kötök kompromisszumokat. Ekkor azonban azt kockáztatom, hogy amit létrehoztam, nem jut el a közönség egy részéhez.”

(Via: Variety)

Filmek Neked!

Mulan 2

Színes, magyarul beszélő, amerikai rajzfilm (2004)

Kilenc

Színes, fekete-fehér, magyarul beszélő, amerikai-olasz musical (2009)

Pókember - Irány a Pókverzum

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film (2018)

Jégvarázs

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film (2013)