Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

Messziről jött Utazók érkeznek a TV GO-ra!

  • TV GO
  • 2017. 05. 11., 18:00

A rohanó metropoliszok megfáradt népének egyik rettegett ellensége a magány. Kár tagadni! A függőségek korát éljük, azokat az időket, amikor minden egyes értesítés, rezgés és csipogás nélkül töltött percben Chuck Nolandnak (Számkivetett) érezzük magunkat. Na de vajon mit élhettek át azok az egyszeri űrbéli gyarmatosítók, akiket egy rendszerhiba 90 évnyi űrmagányra ítélt? Ismerd meg az ideje korán felébredt Utazók történetét a TV GO-n!

Mint ahogyan azt már az ezoterikus könyvekből megtanultuk, az Univerzum mindenki számára tartogat valamilyen küldetést. A jóságos, de kiszámíthatatlan Végtelen kemény leckékre tanít minket, és ami talán a legfontosabb, eredendő jóságnak köszönhetjük azokat az értelmetlennek tűnő életeseményeket, amelyek utólag mindig értelmet nyernek. A legnagyobb szerelmek az Univerzum fényében szentesülnek, mintahogyan életünk nagy feladatai is huncut csillagok tervezőasztalán születnek. Ez a romantikus gondolatiság kíséri végig az Utazók című filmet is, ami akár az Űrgammák ezo-romantikus spinoffja is lehetne, de szerencsére nem az. Azért mondjuk ki együtt félhangosan: „Preston és Lane zolgok! Fáradjanak a hibernálóba!”

Jim Preston (Chris Pratt) 30 évnyi szundikálás után egy bájos hologram köszöntő szavára ébred, majd koporsójából kikászálódva realizálja, hogy rajta kívül mindenki az űrutazók igazak álmát alussza. A cselekménynek otthont adó űrhajó egy második Föld felé halad, de az új világot jelentő 120 évnyi utat csak mesterséges altatással lehet túlélni. Magányos hősünk megoldásokat keres, de lehetetlen akadályokat talál, majd el kell döntenie, hogy mihez kezd magával. Önző, esendő, de végeredményben el nem ítélhető döntésének áldozata Aurora Lane (Jennifer Lawrence), akit hosszú vacakolás után felébreszt, hogy aztán emberi kapcsolatra lépjen vele a végtelen térben és időben.

Az Utazók vegyes fogadtatását leginkább annak félrevezető előzetesének köszönheti, pedig a film sokkal jobb, mint amilyennek elsőre gondolnánk. A Rottentomatoes 31%-os értékelése alul, míg az IMDb 7,0-es osztályzata felülértékeli a mozit, én mondjuk egy erős közepest vésnék az író Jon Spaihts és a rendező Morten Tyldum ellenőrzőjébe.

Izgalmas eljátszani a gondolattal, hogy vajon mihez kezdenék egy olyan küldetés során, amiről tudom, hogy fizikai korlátaim miatt esélyem sincs teljesíteni. Félelmetes belegondolni, hogy emberi jelentéktelenségem tényével egy magányos űrcellában kell, hogy szembesüljek. Milyen lehet legyőzni a kisértést, hogy ne ébresszek fel senkit, noha rajtam kívül még 5000 Csipkerózsika álmát válthatnám éber, de egyben halálraítélt társaságra? Vajon felismerném-e, és ha igen, el tudnám-e fogadni, hogy szerencsétlenségem nagyszerűsége személyes tragédiámon túlmutat?

A filmnek igazából egyetlen kiemelkedő hibája van, mégpedig az, hogy a szereplők érzelmi töltöttsége nagyjából egyenlő a nullával. Nem jön át a magány, megnyugtató a kétségbeesés. Hazugnak tűnik az "enyém a világ" életérzés. Legfeljebb sápatag düh ül az arcokon, a folytogató kilátástalanság gyötrelmeit egy "rendben vannal" elintézik. Noha a szereplők jól mutatnak egymás mellett, kettejük szerelméből hiányzik a szenvedély. De tudjátok mit? Írjuk ezt az utazás előtt elvégzett pszichológiai tréning és a hibernálás utáni tünetek számlájára! Hibái ellenére az Utazók egy kellemes limonádé, amit jó szívvel sorolok a 6 pontos filmek kategóriájába.

Az űrben köttetett kozmikus szerelmi történetet hamarosan részleteiben megismerheted a TV GO-n!

Az Utazók érkezéséig válogass Chriss Pratt és Jennifer Lawrence filmjeiből!
- Az éhezők viadala
- Elpuskázva
- Zero dark thirty - A Bin Laden hajsza
- Serena
- A hódkóros

Mi a TV GO? Egy szórakoztató portál, ahol filmeket, sorozatokat és tévéműsorokat nézhet, friss hírekkel és filmes cikkekkel kiegészítve. Mindez bárhol, bármikor, bármilyen regisztrált készüléken (számítógép, okostelefon, tablet, okostévé). Regisztráljon, és válogasson a TV GO kínálatából!

Illusztrációk: Sony Pictures Home Entertainment Inc. All Rights Reserved.

Filmek Neked!

A Viszkis

Színes, magyar akciófilm (2017)

Jumanji - Vár a dzsungel

Színes, magyarul beszélő, amerikai vígjáték (2017)

A függetlenség napja: Feltámadás

Színes, magyarul beszélő, amerikai sci-fi akciófilm (2016)

Apavadászat

Színes, magyarul beszélő, amerikai vígjáték (2017)