Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

Az amerikai filmdrámák kihagyhatatlan sablonjai

  • TV GO
  • 2017. 05. 19., 14:17

Az amerikai akció- és horrorfilmek kliséiből négy Háború és béke vastagságú kötetet meg lehet tölteni. Azonban a filmdráma a mély mondanivaló mellett az egyéni fordulatokat is megköveteli, így ebben a műfajban a legfásultabb forgatókönyvíró is hajlamos összeszedni magát.

Most pedig öt példán keresztül demonstrálnánk, miért esett nehezünkre röhögés nélkül leírni ez utóbbi mondatot:

5. A főhős és a tévé

Az elgyötört főszereplő hazaér. „Kajás vagy már, mi?” – veti oda a hozzá dörgölőző perzsamacskának. A kinyitja a hűtőt, majd a kivett sörösdobozt azzal a lendülettel az homlokához nyomja. Leül a tévé elé, ahol kizárólag, de kizárólag fekete-fehér filmeket adnak, az esetek 90%-ában cowboyok és indiánok kergetik egymást. Megcsörren a telefon, mindentlátó médium megszólal a vonal túlsó oldaláról: „Öregem, ezt látnod kell, azonnal kapcsolj a 13-as csatornára!” Természetesen elkapja a híradós tudósítás elejét, ahol az őt tönkretevő kerületi ügyész/ötletét lenyúló cégtársa/élettársát felöklelő hegyikecske vérlázító dolgokat nyilatkozik.

4. Az egyhagyott nő és a fürdőszobatükör

A kisírt szemű nő önmagával szemez a fürdőszobatükörben, majd a szekrényt kinyitva megdézsmálja az ott található hárommázsányi nyugtatókészletet. Súlyosabb esetben ollót vesz a kezébe, majd – ki tudja, mi okból - fazonigazítást végez saját frizuráján.

3. A nő és a lerobbant autó

Ha a nő kocsija lerobban az út szélén, SOSEM hív szerelőt vagy vontatót. Ellenben megjelenik valami jóvágású ismeretlen dzsigoló, aki a motorháztető felnyitása után két másodperccel tűpontosan diagnosztizálja a hibát, és elhárítja azt. És természetesen a legvégső esetben sem távozik a nő telefonszáma nélkül.

2. A kaotikus családi reggeli

A kötelező elemek: pirítós, tojás, bacon, narancslé, zabpehely, és miközben a két asztalnál ülő kölyök veszekszik, anyu a család legfiatalabb – természetesen üvöltő - tagját fogja az egyik karjában. Eközben telefonon értesül róla, hogy Rosita, a mexikói bébiszitter tüdőgyulladást kapott. Megérkezik az őt sutyiban agyba-főbe csaló családfő, aki kettőt harap a pirítósba, majd a „ne haragudj, drágám, rohannom kell, este későn jövök” sablonmondat elhadarása után sietve távozik.

1. A feszült légkörű családi vacsora

Fater, muter és az egy szem kamaszlány ülnek az asztalnál, a menü kivétel nélkül sült marhaszelet főtt krumplival és zöldborsóval. Ez utóbbi már csak azért is ideális, mert ez utóbbi szereplő látványosan fel tudja túrni a villával, miközben unott arccal ül. „Drágám, ideadnád a majonézt?” – töri meg a kínos hallgatást fater. „És halljam, Judy, mi volt ma a suliban?” – teszi hozzá. Párbeszéd, indul: - Mi van, előbújt belőled a lelkiismeretes apa? Halljam, mikor van a születésnapom? – Így nem beszélsz velem, eredj a szobádba! Kiscsaj elviharzik, muter döbbent tekintettel: „Gratulálok, ezt jól megcsináltad!”

Illusztráció: YouTube

Mi a TV GO? Egy szórakoztató portál, ahol filmeket, sorozatokat és tévéműsorokat nézhet, friss hírekkel és filmes cikkekkel kiegészítve. Mindez bárhol, bármikor, bármilyen regisztrált készüléken (számítógép, okostelefon, tablet). Regisztráljon, és válogasson a TV GO kínálatából!

Filmek Neked!

Sohavégetnemérős

Színes, magyar zenés játékfilm (2016)

A Viszkis

Színes, magyar akciófilm (2017)

Charlie 65 Papp László Sportaréna 2012

Magyar koncertfilm, (2012)

Tiszta szívvel

Színes, magyar akció-vígjáték (2016)