Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

Ez lesz a Trónok harca új évadának első három részében

  • TV GO
  • 2017. 07. 11., 14:00
  • Trónok harca

Vasárnap újra felcsendül a Trónok harca méltán híres betétdala, hogy végre elkezdődjön minden idők egyik legjobb sorozatának végjátéka.

Egy emberként horkanhat fel minden rajongó a végjáték kifejezés miatt, de legyünk őszinték: az utolsó két, ráadásul a megszokottnál rövidebb évad már nem más, mint a lezárás. Ebből fakadóan a most vasárnap útjának induló hetedik, egyben utolsó előtti évadtól nem is várunk mást, mint az események sűrűsödését, rengeteg fordulatot és annál is több szívünknek fontos karakter halálát.

Főleg akkor, ha az alkotók azt a lendületet viszik tovább, ami a hatodik évad végét jellemezte. A fattyak csatája, Ceresi a Vörösz Nászt is megszégyenítő tömeggyilkossága, amiben nem csak a Főverébtől szabadult meg, de a tűzbe veszett Margarey Tyrell is, valamit ennek a húzásának az eredménye, hogy a királyi címet birtokló fia, Tommen új értelem adott a King's Landing helységnévnek. Ezzel legalább végre az került a Vastrónra, akit Ceresi a legszívesebben lát ott, saját maga képében. De királynővé vált sárkányanyu is Tyrion hathatós segítségével. Sőt, még a kedvenc zombink, Jon Snow is kapott egy királyi címet, mivel őt meg az Észak királyának választották meg az előző évad utolsó epizódjában. A tél meg ugye az első évadtól fogva egyfolytában csak jött és jött, mi meg nyugtáztuk, hogy az Éjkirály és fagyosan élőhalott serege nem a legsebesebben közlekedő had.

hbo.com

A hetedik évadot ráadásul az teszi egyszerre igen érdekessé, és frusztrál halálra minden rajongót, hogy ez lesz az első olyan évad, aminek az eseményeit még nagy vonalakban sem lehet előre sejteni. Ugyanis már tisztán olyan területre kerülünk a történetben, ahol R.R. Martin regényeinek ismerete nem elegendő. Ennek egy nagyon egyszerű oka van, a külsőre Mikulásra, bensőre pedig inkább Charles Mansonra emlékeztető írót egyszerűen lehagyta az HBO sorozata. Ez persze nem jelenti, hogy R.R. Martint nélkülözve készül a sorozatot befejező két évad, csak annyit, hogy nem lehet lesni a könyvekből az egymást követő epizódok közti egy hetes szünetekben.

Ettől függetlenül persze azért tippjeink vannak, hogy mik is fogják adni a fő szállakat a hetedik évadban. De találgatás helyett inkább nézzük meg, hogy mit tartalmaz az internetre kikerült első három rész leírása. Nem mintha olyan sokat árulnának el, de annyit legalább, amit mi is gondolnánk magunktól, csak így mégiscsak hivatalos a dolog.

hbo.com

A vasárnap bemutatásra kerülő első rész címe Dragonstone lesz, és nagyjából az lesz benne, amit tényleg mind előre sejtettünk: Jon továbbra is próbálja megszervezni az észak védelmét, ami aztán tényleg ellentéte a meglepőnek, ahogy az is, hogy Cersei a leírás szerint próbálja majd kiegyenlíteni az esélyeket a Vastrón után áhítozók közt. Ez feltehetően még több ármánykodást jelent majd a részéről, olyan dolgokat, amiktől aztán végkép nem válik majd szimpatikusabbá. Ami viszont, ha nem is meglepő, de kiváltja minden rajongóból a „Na végre!” felkilátást, az, hogy Daenerys végre hazaérkezik. Igen, mi is alig hisszük el.

A jövőheti rész a sokat mondó Stormborn címet viseli, amiben Daenerys kap egy váratlan látogatót, aki szerintünk Jorah Mormont lesz, vagy nem. Szegény Jonnak szembe kell néznie egy újabb felkeléssel. Tyrion pedig hozzá méltó feladatot kap azzal, hogy elkezdi tervezni Westeros meghódítását.

hbo.com

A harmadik rész, a The Queen’s Justice leírása sajnos elég zavaros. Vagyis az, hogy nem tudjuk pontosan mi is történik az azt megelőző kettőben elég hatékonyan akadályoz meg minket a megértésben. Annyi biztos, hogy Daenerys gyűlést szervez. Cersei viszonozza egy ajándékot, amiről most így hirtelen nekünk fogalmunk sincs mire kellene gondolni. Jaime Lannister pedig tanulni fog a hibáiból. Hát, oké. Persze ajándék lónak nem szokás a fogait lesni, szóval nem is panaszkodunk, örülünk, hogy legalább ennyi infó befutott.

Ahhoz persze, hogy minden kérdésünkre választ kapjunk az kell, hogy végre lássuk az új évadot, amiről akárcsak tavaly, idén is lesz részről-részre elemzés!

Mi a TV GO? Egy szórakoztató portál, ahol filmeket, sorozatokat és tévéműsorokat nézhet, friss hírekkel és filmes cikkekkel kiegészítve. Mindez bárhol, bármikor, bármilyen regisztrált készüléken (számítógép, okostelefon, tablet, okostévé). Regisztráljon, és válogasson a TV GO kínálatából!

Illusztráció forrása: hbo.com

Kategóriák: Trónok harca

Filmek Neked!

Aquaman

Színes, magyarul beszélő, amerikai-ausztrál akciófilm, kalandfilm, fantasy (2018)

Gru 2

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film (2013)

BÚÉK

Színes, magyar vígjáték (2018)

Bogyó és Babóca

Színes, magyar rajzfilm (2010)