Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

Sztárok, akik belerokkantak

Sztárok, akik belerokkantak

  • Vajda Judit
  • 2014. 09. 02., 11:40

Tíz évvel a 2005-ös Sziriana forgatása után George Clooney még mindig kénytelen kórházba járni hátsérülése miatt, Harrison Ford pedig júniustól hiányzott nyolc hétig a Star Wars 7. forgatásáról eltört bokája miatt. További nyolc sztárt gyűjtöttünk össze, akiken sajnálkozhatunk.

HALLE BERRY: SÉRÜLT SZEM, TÖRÖTT KAR ÉS LÁB

Halle Berry a bizonyíték rá, hogy nem kell sem férfinak, sem akciósztárnak lenni ahhoz, hogy egy színész megsérüljön egy forgatáson, sőt még csak akciófilmben sem kell hozzá szerepelnie. Berry ugyanis háromszor is szenvedett különféle sebesüléseket filmek miatt, és ezek közül csak egyetlen volt akciófilm. A Halj meg máskor! című Bond-film forgatásán történt, hogy egy lelőtt helikopter által keltett erős légáramlat egy füstölgő gránát darabkáját sodorta a színésznő szemébe, amit műtét során kellett eltávolítani.

A Gothika című thriller forgatásán pedig nem más törte el Berry karját, mint filmbeli partnere, Robert Downey Jr., aki az egyik, egy elmegyógyintézetben játszódó jelenetben leszorította a színésznő karját. Berry a szerepe szerint küzdött ez ellen, és ekkor történt a baleset, ami miatt a forgatás nyolc hétig le is állt. Halle Berry legutóbb a Felhőatlasz forgatásán sérült le Spanyolországban, 2011. szeptemberében, de érdekes, hogy nem a forgatáson (pedig volt a filmben pár veszélyesebb jelenete), hanem amikor egy nap szünetet tartott.

DANIEL CRAIG: ARC-, VÁLL- ÉS KARSÉRÜLÉS

A 2008-as Bond-film, A Quantum csendje forgatásán Daniel Craig háromszor is súlyosabban megsérült. Megvágott arcát nyolc öltéssel kellett összevarrni (és később plasztikai műtétre is szorult), sérült vállát hat csavarral kellett rögzíteni, ezenkívül pedig megsebesült a karja is. A film forgatása során egyébként sokat cikkeztek arról, hogy A Quantum csendje el van átkozva, mert Craig sebesülésein kívül is rengeteg balszerencse érte a stábot: két kaszkadőr is megsérült egy-egy különböző autóbalesetben, az egyikük nagyon súlyosan; egy méregdrága Aston Martin totálkáros lett az autós üldözős jelenet forgatásakor (beleesett a Garda-tóba); egy harmadik kaszkadőrt megkéseltek egy családi vita során; végül az egyik stúdiódíszlet is porig égett.

LEONARDO DICAPRIO: MEGVÁGOTT KÉZ

Vagyunk egy páran, akik nagyon hitelesnek és átéltnek találtuk Quentin Tarantino Django elszabadul című filmjének azt a jelenetét, melyben Leonardo DiCaprio ádázul és dühödten csapkodja az asztalt. A színész a forgatáson annyira beleélte magát a főhősökkel konfrontálódó rabszolgatartó ültetvényes, Calvin Candie szerepébe, hogy öklével hatalmas erővel ütött a vacsoraasztalra, ráadásul sikerült egy üvegpoharat is eltalálnia. DiCaprio azonban nem állította le a jelenetet, végigcsinálta, sőt ez, a saját vérével dúsított felvétel került be a film végső verziójába.

KRISTEN STEWART: UJJ- ÉS LÁBSÉRÜLÉS

Elsőre azt gondolhatnánk, hogy az Alkonyat-filmek sztárja olyan törékeny szépség, hogy egy tündérmese forgatásán sincs biztonságban. Aki azonban látta a filmet, tudja, hogy a Hófehérke és a vadász – meglehetősen szabadon értelmezve a Grimm-mesét – tele van akciójelenetekkel, Hófehérke maga pedig (akit Stewart játszott) egy harcos amazon. Nem csoda tehát, hogy a színésznő többször is megsérült: a hüvelykujjában egy ínszalagot a törpékkel közös csatajelenetben szakított el, ujjai akkor zúzódtak meg, amikor behúzott a vadászt játszó Chris Hemsworth-nek, ezenkívül pedig egy alkalommal a lába is megsérült.

BRAD PITT: ELSZAKADT ACHILLES-ÍN

Brad Pittet 2012-ben több nyilvános eseményen is egy mutatós bottal a kezében lehetett látni, miután elszakadt egy szalag a térdében. Ez „csak” afféle háztartási baleset következtében történt (bár a színész így is egy hónapig le volt sérülve, utána pedig rehabilitációra is kellett járnia), de Pitt film kedvéért is hozott hasonló áldozatot. Még a 2004-es Trója című kosztümös akciófilm egy csatajelenetének a forgatásán szakadt el a bal Achilles-ína, ami miatt nem kevesebb, mint tíz hétig leálltak a film munkálatai. A sors iróniája, hogy az alkotásban a sztár Akhilleuszt játszotta, akinek a görög mitológia szerint az egyetlen sérülékeny testrésze az Achilles-ína.

CHANNING TATUM: LEFORRÁZOTT NEMI SZERV

Ha nem is a legveszélyesebb, de a legkínosabb sérülést kétségkívül Channing Tatum szenvedte el, akivel A sas című 2011-es történelmi kalandfilm forgatásán történt egy rendkívül kellemetlen incidens. A film egyik jelenetét egy igen hideg vizű folyóban forgatták. Mivel nem akarták, hogy a színészek halálra fagyjanak, a folyó vizét forró vízzel keverték, és ezzel locsolták őket. Channing Tatum is kért a keverékből az egyik stábtagtól, aki viszont elfelejtette vegyíteni a kétféle vizet, és forró vizet öntött a színészre – ezzel a húzással szó szerint leégette a bőrt Tatum péniszéről. A sztár sebesülései olyan fájdalmasak voltak, hogy a kórházban morfiummal kezelték. Azóta viszont vélhetően rendbejött, hiszen neki és feleségének tavaly májusban közös gyermeke született.

SYLVESTER STALLONE ÉS ARNOLD SCHWARZENEGGER: VÁLLSÉRÜLÉS

Végezetül pedig álljon itt egy közös sérülés, ami a két akcióveteránt, Sylvester Stallonét és Arnold Schwarzeneggert köti össze. Szinte már legendás, hogy gyűlölte egymást a két színész a nyolcvanas-kilencvenes években, ez a legendás gyűlölet pedig időközben legendás barátsággá alakult. A The Expendables – A feláldozhatók 2. forgatása annyira igénybe vette mindkettejüket, hogy kórházi kezelésre szorultak: a dolog további szépsége, hogy ugyanakkor, ugyanabban a kórházban, egymás mellett lévő ágyakban gyógyultak, ráadásul mindkettejüknek a válla sérült meg, amit mindkét esetben műteni kellett. Sokakban felmerült, hogy ez a sok egybeesés túl szép ahhoz, hogy igaz legyen, és esetleg csak valami PR-fogásról van szó. Az alábbi képet mindenesetre maga Schwarzenegger osztotta meg annak idején.

Filmek Neked!

Szupercella

Színes, magyarul beszélő, amerikai akcióthriller (2013)

Alkonyat - Hajnalhasadás I. rész

Színes, magyarul beszélő, amerikai fantasy (2011)

The Expendables 2: A feláldozhatók 2

Színes, magyarul beszélő, amerikai akciófilm (2012)

Felhőatlasz

Színes, magyarul beszélő, amerikai-német fantasy (2012)