Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

A legszexibb magyar színésznők a kilencvenes években

A legszexibb magyar színésznők a kilencvenes években

  • Lavicska Zsuzsanna
  • 2014. 09. 06., 11:40

Túlzás azt állítani, hogy a kilencvenes évek magyar filmjei megszabadultak volna a korábbi évtizedekben uralkodó prüdériától, de azért akadtak olyan rendezők, akik nem kértek többé az álszent takargatásból. Az érzékiséget maximálisan megélő, vadul szeretkező fiatal szerető, félmeztelenül pózoló ellenzéki titkárnő, kádban ücsörgő szépasszony, és a kémiai reakciókat beindító szűzlány. Ők a kilencvenes évek magyar filmjeinek legszexibb színésznői.

5. ESZENYI ENIKŐ

A törékeny színésznőnek sosem volt B-terve, és el sem tudta képzelni, hogy felnőve majd ne színpadon és filmekben szerepeljen. A Skorpió megeszi az Ikreket reggelire című filmben olyan energikusan és ellenállhatatlanul vadássza le a sorsával megbékélő férfit (Rudolf Péter), hogy képtelenség haragudni rá. Eszenyinek remekül állt Panni egyszerre szenvedélyes, kiszámíthatatlan, vonzó és érzéki figurája. A kombinében táncikáló nőt a férfi többször is megpróbálja magáévá tenni, de hol a kádba ömlő forró víz, hol a rezsón felejtett pulyka szakítja meg a folyamatot. Eszenyi a kilencvenes években több filmben is szerepelt, a Csapd le csacsi! című vígjátékban a cicanadrágos Icát alakította, akit a sértődött férj hurcol haza a félkész, kertvárosi házba, hogy felidegesítse a feleségét.

A Sztracsatella című Kern András-filmben Eszenyi Dr. Lantos Andreát, az idegösszeomlásával bajlódó karmester pszichiáterét formálta meg. A doktornő a terápia során, a szakmaiságát megkérdőjelező módon egy inkább bénázós, mint erotikus autós szexjelenetben találja magát a megzuhant zenésszel. A kétezres években Eszenyit egy apró, ám felejthetetlen jelenetben láthattuk a Kontrollban, Török Ferenc Overnight című filmjében pedig egy ambiciózus, a tárgyalóban szexelő főnöknőt alakított. Mészáros Márta az Utolsó jelentés Annáról című filmjében Eszenyire osztotta a bátor politikusnő főszerepét. A Vígszínház igazgatói és rendezői teendői, valamint színházi szerepei mellett a színésznő újra Kern Andrással forgatott a készülő Gondolj rám! című keserédes komédiában, amely jövőre kerül a mozikba.

4. ÓNODI ESZTER

A csodaszép francia színésznőre, Louise Bourgoin-ra megszólalásig hasonlító Ónodi Eszter filmes karrierje határozottan erősen indult. 1999-ben három filmben szerepelt, köztük Kamondi Zoltán Az alkimista és a szűz című alkotásában, amelyben Eszténát, a szűzlányt alakította. Az aranycsináláshoz szex kell, a bölcsek köve csak így jöhet létre, ezért az alkimista főhős szemügyre veszi a lány masnival feldíszített, szív formára fazonírozott szeméremdombját, de szeretkezés közben beindulnak a laborban a kémiai reakciók, és ez láthatóan sokkal nagyobb örömöt jelent a férfinak, mint az együttlét.

A színésznő, aki 1998 óta a Katona József Színház tagja, 2000-ben a Meseautó remake-jének női főszerepében tűnt fel, majd az intelligensen vonzó Esztert alakította a Valami Amerika című vígjátékban. Legutóbb artistanőként láthattuk Deák Krisztina Aglaja című alkotásában. A Houdini című minisorozatban a szabadulóművész édesanyjának szerepében tűnik fel Adrien Brody oldalán. Magyar filmben legközelebb a decemberben mozikba kerülő Swing című vígjátékban, illetve a jövőre bemutatásra kerülő Anyám és más futóbolondok a családból című családtörténetben láthatjuk.

3. MAROZSÁN ERIKA

A porcelánbőrű, világoskékszemű szépség először a Rám csaj még nem volt ilyen hatással című filmben bűvölte el a nézőket, amelyben felejthetetlen módon majszolta a jó kis disznósajtot. A Szomorú vasárnapban amíg a gondtalan boldogság uralkodik Ilona egyszerre két férfi szerelmét élvezi a mezőn, és jókedvűen hancúrozik a kádban, a szexben végződő cseles hátmosás közepette.

A Szomorú vasárnapot követően a színésznő német filmekben is szerepelt, és feltűnt néhány német sorozatban. Magyar filmben legutóbb a Márai Sándor színdarabjából készült Kalandban láthattuk, amelyben az idős professzor fiatal és szökős feleségét alakította, valamint szerepet kapott Szabó István Az ajtó című filmjében is. A színésznő New Yorkban él fotós férjével és kislányával, Sárival, de 2012-ben itthon forgatta a Terápia című tévésorozatot, amelyben Laurát, a gyönyörű, ám szétcsúszott csábítót alakította, aki beleszeret a pszichológusába (Mácsai Pál).

2. DOBÓ KATA

A szexi, vörös hajú színésznő az Éretlenek című tévésorozatban tűnt fel, de az országos ismertséget A miniszter félrelép bombázó ellenzéki titkárnőjének, Marosi Tündének a szerepe hozta el számára. A megmagyarázhatatlan okokból Kern Andrással hűtlenségre készülő nő fehérneműben flangál az Astoria Szállóban, majd egy óvatlan pillanatban megszabadul a melltartójától is. A felajzott miniszter zavarában olyan ósdi trükkökhöz folyamodik, mint a „Kibírod a hét fogást?” kérdése, és a hírek meghallgatására is időt szakít.

Dobó a kilencvenes években szerepelt Koltai Róbert Ámbár tanár úr című vígjátékában, és az Európa expressz című akciófilmben. Később Amerikába költözött Andy Vajnával, és szerepet kapott az Elemi ösztön második részében, valamint a Szabadság, szerelem című történelmi drámában. Goda Krisztina Csak szex és más semmi című romantikus komédiájában Zsófit, a kedves, de kissé neurotikus és kórosan sokat pasizó gyönyörű színésznőt alakította. 2010-ben a Halálkeringő című thrillerben a szétcsúszott, terhes, és kokainista rendőrnő szerepében rövid hajjal és a róla kialakult nőies, szexi megjelenéssel szakítva tért vissza a vászonra. A Hacktion című tévésorozat után októbertől a Fapad című új vígjátéksorozatban láthatjuk, amelyben egy szexéhes pilótát alakít.

1. GRYLLUS DORKA

Az egzotikus arcú színésznő, akit a filmrendezők néztek már töröknek, cigánynak, ázsiainak és kurdnak is, egy ideig közgazdaságtant és teológiát tanult, de Tarr Béla Sátántangó című filmjének forgatásán megpecsételődött a sorsa. Annyira megfogta a filmes munka hangulata, hogy ráébredt, nem lehet más, csakis színésznő. Gryllus főiskolásként játszotta el a tragikus sorsú szeretőt, a különleges Csokonai Lilit az Érzékek iskolája című filmben. A színésznő emlékezetesen keltette életre Lilit, aki „egy kis kurva, ugyanakkor a legszentebb, legfantasztikusabb ember”. A film tobzódik Lili és Kéri Márton (Kaszás Attila) érzéki szexjeleneteiben.

A Dallas Pashamende című filmben Gryllus Dorka alakítja a csábító, tüzes nőt, akiért a főhősnek megéri, hogy a szeméttelepen maradjon. A színésznő válása után Berlinbe költözött, és olyan alkotásokban kapott szerepet, mint az Irina Palm, és Fatih Akin Soul Kitchen című filmje. Idén decemberben kerül a mozikba Mátyássy Áron (Utolsó idők) Víkend című szarvasvadászos thrillere, amelyben párjával, Simon Kornéllal játszik együtt.

SOROZATUNK TOVÁBBI RÉSZEI:
- A legszexibb magyar színésznők a nyolcvanas években
- A legszexibb magyar színésznők a hetvenes években
- A legszexibb magyar színésznők a hatvanas években
- A legszexibb magyar színésznők az ötvenes években
- A legszexibb magyar színésznők a negyvenes években

Filmek Neked!

Zuhanórepülés

Színes, magyar akciófilm (2007)

Ámbár tanár úr

Színes, magyar vígjáték (1998)

Tihamér

Színes, magyar film (1989)

Valami Amerika 2

Színes, magyar vígjáték (2008)