Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

Megnéztük helyetted: Trónok harca 7/1-2

  • TV GO
  • 2017. 07. 25., 14:34
  • Trónok harca

Legalább egy hetes csúszásban vagyunk már így is, szóval csapjunk egyből a lecsóba. Figyelem SPOILEREK! Én szóltam...

Mindjárt az első jelentben megkapjuk az útbaigazítást a sorozattól. A végtelenül unszimpatikus, és egyébként halott létére igencsak eleven Frey egy nagyobb összeröffenést tart. A különösen fukar öregtől a család egybecsődített férfitagjai kivételesen jó bort kapnak, akik nem is gondolkodnak sokat a dolgon, magukba döntik, amit eléjük tettek. Frey közben sokatmondóan néz, de nem iszik bele a kupájába, ahogy feleségének sem engedi a nedű felszívását. Ekkor már tudhatjuk, hogy itt valami nagy rossznak lesznek kis gazdái a vendégek. Sőt, mérget is vennénk rá, legkésőbb onnantól, hogy Frey kezdetben ünnepéjes, majd egyre letorkolóbb hangnemet üt meg rokonaival, akiknek szemére veti, hogy mennyire „férfias” lemészárolni terhes asszonyokat, meg úgy általában a Starkokat.

Arya az, aki felöltötte Frey arcát, hogy ezzel a csellel jól bosszút álljon a Red Weddingért, ami elég jól is sikerül neki, ugyanis a méreggel fűszerezett bor megteszi a hatását.

Egy rövid időre láthatjuk a White Walkerek CGI-dúsított seregét, közben Bran végre megérkezik a Falhoz, ahol előszőr nem akarják beengedni, mert mit tudom én miért, de nem hiszik el neki, hogy ő Bran. Mondjuk egy fiatal lányt és az által húzott szerencsétlen bénát én csak úgy is beengedném, de nem is vagyok én a Nájtvács’. Ehelyett Bran olyanokat mond a Falnál parancsnokosodó Edd-nek, amitől egyből beengedni, mármint azt, hogy jönnek a jégzombik.

hbo.com

Deresben megalakul az izraeli IDF elődszervezete: mostantól nem csak a fiúk fognak fegyvert, hanem a lányok is mehetnek lemészároltatni magukat a White Walkerekkel, mert hát az nem lesz úgy jó, hogy csak az északiak fele veszi ki magát a harcból, túl nagy luxus, meg hát kevesen is vannak. A rögtönzött szexuális forradalom után Sansa esik neki mostohatesójának, Jon Snow-nak, amiért nem hogy nem veszi fejét a Boltonnal szövetkezőknek, hanem még meg is bocsájt nekik. A két testvér cicaharca gyorsan lecseng, nem ér ez ennél több betűt.

Cersei sem veszett ám el. A tömeggyilkossága okozta sebeket már javában gyógyítják befele Királyvár testén. Közben a kicsit bomlottelméjű királynő régi nagy szerelmével, Jaime-vel cserél eszmét. A talpuk alatt felfestésre kerülő hatalmas Westeros-térképen Jaime szájbarágósan elmagyarázza, hogy nem jó manapság Lennisternek lenni: három területet leszámítva mindenki ellenük van, szóval ideje valamit kitalálni. Cersei-nek azonban van terve. Udvarában fogadja Euront a Greyjoyok királyát, aki azzal a feltett szándékkal jött, hogy elvegye a királynőt. Cersei-t azonban pár hajó meg egy feszülős bőrgatya nem hatja meg, szóval elküldi Euront, hogy bizonyítsa eltökéltségét. Jaime feje mindeközben háromszorosára dagad az undortól és a féltékenységtől.

Arya találkozik ed Sheeran popénekessel. Erről inkább soha többé ne beszéljünk.

Véreb, Beric és Thoros egy béna Tarr Béla-koppintásba lovagolnak be, amiben túl sokat beszélnek. A téma viszont stimmel, van itt kilátástalanság meg szenvedés, meg kilátástalanság, amit egy elhagyott parasztház látványa tör meg. Ezt Véreb felismeri, ahogy a benne található két mumifikálódott hullát is. A szívszorító jelenetek közt végre láthatjuk, ahogy a Véreb leküzdi a tűztől való félelmét. Méllyen belebámul a lángnyelvekbe, ettől látomása támad a White Walkerekről, akik csak jönnek és jönnek.

A Citadella sem maradhatott ki. Samura eléggé rá jár a rúd. Egész nap az öregek piszkát takaríthatja, valamint könyveket rakosgathat vissza a helyükre. Ezzel pedig nem nagyon tud segíteni Jonnak, ugyebár. Szóval inkább kilop egy könyvet a lezárt részlegről, amivel akkora mákja van, hogy elképzeli sem tudunk nagyobbat. Hát nem pont ebben a könyvben írják le, hogy a Targaryenek egykori bázisa, Dragonstone igazából egy hatalmas obszidiánlelőhely. Közben kiderül, hogy Ser Jorah is a Citadellában van, és elég pocsékul néz ki, legalábbis a keze, mert csak azt látjuk.

Na, és az első rész végére a lényeg: Daenerys végre partra száll súlyosan túlfodrászolt frizurájával, mellette meg ott virít Tyrion.

A rabszolga szabadító Daenerys Targaryen egyelőre eléggé tanácstalan a Hét Királyság ügyében, ezért inkább Varys-t kezdi el piszkálni, akinek felrója minden eddigi árulását, amit elkövetett mások ellen. A sor elég hosszú, rajta van Daeny apukája, az őt a trónon követő Robert stb. Varys azonban nem csinál a nadrágba, az 1900-as évek elejei munkásmozgalmárok eltökéltségével mondja Dany szemébe, hogy ő csak a népet szolgálja. Ha úgy látja valaki elárulja a népet, akkor az elnyomó és nem érdemel mást, mint hogy őt is elárulják. Ezen a leendő Vastrón-dísz nagyon meghatódik, és ahelyett, hogy élve grilleztette volna sárkányaival ropogósra az eunukot, inkább megbocsájt neki. Igaz egy feltétele van: Varys inkább a szemébe mondja, ha uralkodónőként valamit elront, és ne a hátába döfködje a kést, mert akkor tényleg meg lesz sütve.

hbo.com

A semmiből egyszerre megjelenik a vörös papnő, aki feltehetően oda teleportált, mert hajója az tudtommal nem volt neki. Végülis, ha embereket tud a halálból visszarángatni, akkor miért ne teleportálhatna…
Dögi Vöri nem vesztegeti az idejét, gyorsan beajánlja Jon Snowt, mint lehetséges szövetségest Daeny-nek, akinek kelleni is fog a segítség mert egyszerrel akar ostromgyűrűt vonni Királyvár köré, és bevenni a Lannisterek várát is. Tyrion gyorsan rendezkedik, és hollót küld kedvenc Jézus-pótlékunknak. Közben kiderül, hogy a Töviskirályné sem akarja feladni hobbiját, és a háttérből kever, vagyis fűti Daeny agyát olyan rémesen kínos szöveggel, hogy legyen sárkány, ha már annak született, vagy mi. Elég sületlen egy motivációs beszéd volt az tuti.

Missandre és Szürke Féreg légyottja szintén egy olyan dolog, amiről inkább ne is beszéljünk többet.

A Tyrion által küldött trubóholló meg is érkezik a következő jelenetben Deresbe, ahol a gondolat, hogy egy Targaryen és egy Lannister lássa vendégül az új királyukat eléggé kicsapja a biztosítékot. Még Sansa is kikel féltestvére ellen, aki pedig simán el akar menni találkozni Dany-val és Tyrionnal. Igaz a hugica elég beletörődővé válik, mikor Snow kijelenti, hogy távollétében övé a Deres – Kisujjnak meg már a gondolattól is orgazmusa van.

Királyvárban Cersei fogadja a hozzá hű nemeseket, akiket gyorsan halálra ijeszt Soros Targaryen, akarom mondani Daenerys Targaryen apjának emlékével - apák és lányok. Ráadásul a wannabe uralkodónőnek azt is a szemére hányják, hogy volt képe barbárokat bevándoroltatni Westeros területére. Lépjünk inkább. Cersei hosszú idő után újra lemegy a palota alatti katakombába, hogy ott Qyburn bemutassa a legújabb sárkányölő csodafegyvert, a ballisztát – hát jó, miért ne.

Samu közben továbbra is arra kényszerül, hogy mindenféle kerülőutakon ügyködjön a Citadellán belül, ugyanis nem engednek neki kb. semmit sem. Pedig nagyon szeretné meggyógyítani Ser Jorah-t, akit gondolom meg is fog, de egyelőre csak egy elég gyomorpróbáló jelenetet kaptunk a kúráról, de hogy sikeres lesz-e, azt még nem tudjuk. Ahogy azt sem, hogy mit fognak csinálni Samuval, ha egyszer rajtakapják az engedély nélküli gyógyításon, meg a könyvlopáson.

hbo.com

És akkor jöjjön a második rész legnagyobb „mi a fene” jelente: Theon, Yara és Ellaria Sand miközben csendesen hajókáznak Királyvár felé szépen belecsúsznak egy túlfűtött jelenetbe, amiből Theon tudvalevő hiányosságai okán inkább kihátrál… A légyottot azonban Euron és flottája zavarja meg, akik eléggé a semmiből rontanak rá Yara és Theon hajóira. Oké, hogy edzett matrózok a támadók, akik biztos nagyon halkan tudják szelni a habokat, de azért ez a rajtaütés több mint túlzás. Konkrétan a semmiből bukkantak fel Euron hajói, ami kb. lehetetlen

A csata egyébként rendkívül élvezetes, na meg kellően véres. Egyedül azt sajnáljuk, hogy a rettentően menőn felvezetett három homoki viperából kettőt meg is ölnek. De nem ez a legnagyobb veszteség, amit az Euronnal szembeni oldalnak el kell viselnie. Konkrétan a teljes renegát hajóhad megsemmisül, Ellaria Sand és egyetlen életben maradt lánya, valamint Yara is fogságba esik. Theon pedig először sokkot kap a pusztítás látványától, majd tesóját hátrahagyva menekülőre fogja a dolgot.

Mi a TV GO? Egy szórakoztató portál, ahol filmeket, sorozatokat és tévéműsorokat nézhet, friss hírekkel és filmes cikkekkel kiegészítve. Mindez bárhol, bármikor, bármilyen regisztrált készüléken (számítógép, okostelefon, tablet, okostévé). Regisztráljon, és válogasson a TV GO kínálatából!

Illusztráció forrása: hbo.com

Kategóriák: Trónok harca

Filmek Neked!

Pókember - Irány a Pókverzum

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film (2018)

Gru 2

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film (2013)

Jégvarázs

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film (2013)

BÚÉK

Színes, magyar vígjáték (2018)