Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

Evil Dead 2. 1987 – 30 éves a Gonosz halott 2

  • TV GO
  • 2017. 08. 01., 16:54

Mégis, mi indokolja, hogy megemlékezzünk egy horroralapvetés második részéről? Hiszen törvényszerű, hogy a hasonló műfaji klasszikusok folytatása nem ér fel az első fejezethez, sőt, az esetek túlnyomó többségében a végeredmény egyenesen katasztrofális.

Nos, az Ördögűző, az Omen, a Rémálom az Elm utcában és a Blair Witch Project mellett a – szinte – egyedüli ellenpéldát az Evil Dead 2. képviseli. Sam Raimi ugyanis egy zseniális húzással elérte, hogy a folytatás is klasszikussá érjen, ugyanakkor senki ne vádolhassa őt önismétléssel. Ez pedig kimerült abban, hogy a legkevésbé sem vette komolyan magát. Már a ’81-es Evil Dead sem volt mentes a humoros elemektől, ám ezúttal Raimi egyenesen a Monty Python-i abszurdig ment el. Na, de mik is azok a háttérinfók, melyeket csak igen kevesen tudnak a shotgunnal futkározó kézfejre vadászó Ash sztorijáról?

Raimi eredetileg nem tervezett második epizódot, ám az 1985-ös Bűnözési hullám bukása arra késztette, hogy visszatérjen az Evil Deadhez.

Az eredeti elképzelés szerint a második részben Ash visszatért volna a középkorba, végül ebből született meg az Evil Dead kvázi harmadik fejezete, az 1992-es Sötétség serege.

Stephen King annyira rajongott az 1981-es moziért, hogy meghívta magához Dino De Laurentiis producert, és felajánlotta neki, hogy produkciós cégén keresztül szívesen finanszírozná a folytatást.

A forgatás természetesen nem volt balesetmentes. Az ominózus jelenetet, mikor a „gonosz erő” Bruce Campbell – azaz Ash – felé közelít, úgy vették fel, hogy Raimi egy biciklin ülve fogta a kamerát, és nekihajtott a színésznek, akinek ennek következtében megrepedt az állkapcsa.

A film nagyrészét egy tornateremben berendezett díszletek között vették fel.

A láncfűrész valójában nem füstölt a forgatáson, Raimi dohányfüsttel érte el a kívánt hatást.

A színes kontaktlencsét viselő színészek semmit nem láttak maguk körül, csak a rendezői utasítások alapján tudtak tájékozódni.

A filmben szereplő magnetofon pontosan ugyanaz a darab, mely az első részben is feltűnt. A tőr ugyancsak.

Illusztráció: YouTube

Mi a TV GO? Egy szórakoztató portál, ahol filmeket, sorozatokat és tévéműsorokat nézhet, friss hírekkel és filmes cikkekkel kiegészítve. Mindez bárhol, bármikor, bármilyen regisztrált készüléken (számítógép, okostelefon, tablet, okostévé). Regisztráljon, és válogasson a TV GO kínálatából!

Filmek Neked!

Pokolba taszítva

Színes, magyarul beszélő, amerikai horror (2009)

Pókember

Színes, magyarul beszélő, amerikai sci-fi akciófilm (2002)

Pókember 2.

Színes, magyarul beszélő, amerikai kalandfilm (2004)

Pókember 3

Színes, magyarul beszélő, amerikai akciófilm (2007)