Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

Monty Pythonból inspirálódott Christian Bale

Mózest a Monty Python inspirálta

  • Vajda Judit
  • 2014. 10. 01., 12:20

Az olyan nagy elődök helyett, mint például Charlton Heston (aki az 1956-os, Tízparancsolat című filmeposzban játszotta a bibliai alakot), Christian Bale a Monty Pythont használt inspirációnak, mikor Mózes szerepére készült.

A sötét lovag és a Terminátor: Megváltás sztárja a magyar mozikba december 11-én érkező Exodus: Istenek és királyok című moziban alakítja Mózes figuráját. Miután megkapta a szerepet, Bale rögtön elment kikölcsönözni egy filmet, de nem a Charlton Heston féle Tízparancsolatot vagy az 1995-ös Mózest (amiben Ben Kingsley formálja meg a hőst) választotta, hanem valami egészen mást.

Sosem találnánk ki, de Bale az említett alkotások helyett a Brian életét nézte meg újra, a Monty Python vicces Biblia-értelmezését, melyben egy félresikerült messiást követnek az elvakult hívek. A színész azonban nem állt meg itt, és (hogy a megfelelő bibliai hangulatba kerüljön) megnézte Mel Brooks Világtörténelem – 1. rész című opusát is (ami szintén egy humoros darab), melyben a Brooks alakította Mózes egy emlékezetes jelenetben nem két, hanem három kőtáblát hoz 15 parancsolattal – aztán egy táblát leejt, és az összetörik, így csak 10 parancsolat marad.

Bale elsősorban ahhoz használta az említett vicces műveket, hogy – szokásától eltérően – ne maradjon karakterben a felvételek között, mert ebben az esetben a figura intenzitása miatt ezt nagyon megterhelőnek tartotta volna. Az Exodus: Istenek és királyokban a színész Mózese mellett Joel Edgerton játssza Ramszesz fáraót, de szerepel a filmben Ben Kingsley, John Turturro (Bérgavallér, Ne szórakozz Zohannal) és Sigourney Weaver is.

Filmek Neked!

Bérgavallér (feliratos)

Színes, feliratos, amerikai vígjáték (2013)

A harag tüze

Színes, amerikai-angol krimi (2013)

Perzsia hercege - Az idő homokja

Színes, magyarul beszélő, amerikai fantasztikus kalandfilm (2009)

A dolog

Színes,szinkronizált, amerikai-kanadai horror - (2011)