Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

A gonoszkodástól a Despacito-sztárságig: Minyonok

  • TV GO
  • 2017. 08. 12., 17:48

Sárgák, kicsik, mégis gonoszok: első látásra szó szerint cukorfalatnak néznek ki, pedig a létező legnagyobb pokolfajzatok a Minyonok. De vajon mi az igazság?

Arról, hogy miért kell élből a gonoszságot (ennyire) isteníteni, már olvashattátok kifakadásunkat is tartalmazó írásunkat. Arról viszont még nem írtunk, hogy ezek a cukorfalatok hogyan jelentek meg.

De mit is kell tudni róluk? A Minyonok – a látottakkal ellentétben – alapvetően nem gonosz szándékúak, mégis a film készítői rájuk testálták Gru elkötelezett csatlósainak szerepét, melyeknek az az egyetlen feladatuk, hogy a pitiáner bűnözőnek kivitelezzék gonosz terveit. Sokat gondolkodtunk arról, milyen nyelven is beszélhetnek – mert ugye néha egyértelműen el-elkaphatunk egy-egy angol (vagy spanyol, német, olasz vagy éppen filippino) szót tőlük –, de mint utóbb kiderült, egyfajta ismeretlen nyelvjárást beszélnek – bár nyugodtan tarthatnánk egy külön nekik kifejlesztett halandzsának is, ahol minden szónak van értelme, csak épp mindegyiknek más nyelven. Nagyon kíváncsiak, élvezettel fedezik fel a körülöttük lévő világot, akkor is, ha ez humoros helyzeteket szülnek.

Bármennyire is sokszínűnek és sokféléknek tűnnek, nincs két különböző (na jó, max. három-négy mégis van) Minyon, és ennek megfelelően hangjuk is egy: az eredeti változatban Pierre Coffin adja a hangját Timnek, Bobnak, Marknak, Philnek és Stuartnak is – zárójel: ezért kellett a minyonok fura akcentusa... Személyiségüket is csak a szinkronizáláskor kapták a figurák, Steve Carell ekkor kezdett neveket adni a sárga lényeknek. Itt azonban következik egy bukfenc, ugyanis mind a Gru első, mind pedig a film második részében is feltűnik egy-egy Kevin nevű minyon: míg az első esetben egyszemű, addig a második részben feltűnik egy ugyanerre a névre hallgató két szemű, és magasabb minyon is.

Az is kiderült nem régen, hogy maguk a karakterek nem eredeti ötletek: az animációs filmek készítői eredetileg embernek képzelték el őket, az egyszerűsítésre költséghatékonysági okokból voltak rákényszerítve. És szerintetek mennyi az igazság abban, hogy Stuart, Kevin és Bob úgy lettek megtervezve, hogy hasonlítsanak a Gru-ban megismert kislányokra, Margo-ra, Agnes-re és Edith-re?

TOVÁBBI MINYON-OLVASNIVALÓK A TV GO-N:
- Gru
- Gru 2
- Minyonok
- A rossz az új jó? – Gru visszatér harmadszor is

És íme, a bizonyíték, hogy a Minyon-világot is elérte az idei nyár legnagyobb sláger-hisztériája, a Despacito-láz: négy figura „énekli el” Luis Fonsi nyári buliszámát – természetesen a tőlük megszokott halandzsa-keveréknyelven.

Mi a TV GO? Egy szórakoztató portál, ahol filmeket, sorozatokat és tévéműsorokat nézhet, friss hírekkel és filmes cikkekkel kiegészítve. Mindez bárhol, bármikor, bármilyen regisztrált készüléken (számítógép, okostelefon, tablet, okostévé). Regisztráljon, és válogasson a TV GO kínálatából!

Illusztráció forrása: NBCUniversal International Distribution

Filmek Neked!

Gru

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs vígjáték (2010)

Gru 2

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film (2013)

Minyonok

Színes, magyarul beszélő, amerikai családi animációs film (2015)

Aquaman

Színes, magyarul beszélő, amerikai-ausztrál akciófilm, kalandfilm, fantasy (2018)