Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

Megnéztük helyetted: Trónok harca 7/5

  • TV GO
  • 2017. 08. 15., 16:00
  • Trónok harca

Figyelem SPOILEREK! Én szóltam...

Az előző részben panaszkodtunk kicsit, hogy leszámítva az utolsó 10 percet nem igazán történt semmi. Igaz, a lannister-sereg megpörkölése annyire szépen volt kivitelezve, na meg kit ne spannolna fel tűzokádó sárkány látványa, hogy így sem volt okunk a panaszra. Ezúttal sincs miért húznunk a szánkat, hacsak azért nem, mert a hetedik évad ötödik részében annyi minden zsúfoltak a készítők, hogy néha már érződik a kapkodás.

HBO

Aki komolyan félt, hogy Bronn és Jaime örökre elmerülnek a viccesen hírtelen mélyülő folyóban, az most megnyugodhat, mind a kettő él és virul. Bár Bronn megemlíti a félkarú nővérszomorítónak, hogy a megállapodásukban szó sem volt sárkányokról, szóval részéról azt semmisnek lehet tekinteni. Eközben a pontosan egy sárkánytámadással ez előttig még boldogan masírozó sereg láthatóan nem volt olyan szerencsés, mint a folyóparton kedélyesen cseverésző Jaime és Bronn. Azok, akik még nem estek áldozatául Drogon tüzes leheletének lefegyverezve és egy kupacba gyűjtve várják sorsukat. A foglyok kapnak egy esélyt Daeny-től: vagy mellé állnak, vagy élve hamvasztatja el őket. Ez az ötlet nem nagyon nyeri el a tetszését Tyrionnak, pláne mikor kiderül, hogy egyedül a legidősebb Tarly és a lehetetlen nevű fia, Dickon nem hajlandók beadni a derekukat. De a Sárkányok Anyja hajthatatlan, szóval a Tarly famíliát most már csak egyedül Sam alkotja. A lánghalált halt nemesek látványa pedig Tyrionnak az őrült királyt juttatja eszébe, és elég egyértelműen kiül az arcára a félelem, hogy mi van, ha Daeny is hordozza a hibás Tygaryen-gént.

HBO

Következőleg már a királyvárban is vagyunk, ahol Jaime rohan Cerceihez, hogy közölje vele: ez a party eléggé bukóra áll. Egy sárkány simán barbecue-t csinált a seregből, ráadásul három ilyen dög van összesen. Cersei a laposföldhívők magabiztosságával jelenti ki, hogy azért is küzdeni fog, egyébként is lehet, hogy most pár katona oda, de a pénzt a Vasbank megkapta, szóval pénz az lesz, ha pénz van, akkor meg zsoldos is mindig lesz. Jaime ránézésre nem osztozik testvére magabiztosságában.

Újabb helyszín, ezúttal Dragonstone. Jon Snow a világ súlyával a vállán áll és nézi ahogy Daenerys megérkezik Drogon hátán, majd leszáll elé, aki meglepetésre simán hagyja, hogy Jon megsimogassa. Ettől a jelenettől nem tudni, hogy a rajongók, vagy Daeny álla esett-e le jobban, de minden esetre ezek után már tényleg százszázalék, hogy Jon igazából Taygeryen. Sőt, egy későbbi jelenetből ennél cifrábbat is megtudunk. De előtte még látjuk, hogy Ser Jorah végre visszaért imádott királynőjéhez, akivel egyből nagy ölelkezésbe is kezdenek.

Mivel Bran hollókon keresztül látja, hogy jön a mirelitsereg, és ezt jól el is küldte mindenkinek levélben, így Jon is értesül róla. Az eddig is állandóan savanyú képet vágó Jont most már sírás környékezi, pedig a levélből azt is megtudja, hogy Bran él, na meg Arya is, mégis csak annyi jut el az agyáig, hogy akkor irány a fal mögé. De nem csak simán egy túrára, hanem hogy begyűjtsenek egy mirelitzombit, hogy Cerseit végre meggyőzzék, hogy a tél tényleg jön, és akkor Westeros egy emberként foghat össze a közelgő veszély ellen.

HBO

Ennél butább tervet keveset hallottam, simán elég lenne egy sárkánnyal felégetni azt a tornyot, amiben Cercei hálója van, azt már lehetne is ráfordulni az Night Kingre.

De nem, inkább kirándulnak egyet a fal mögött. Persze az is az eszükbe jut, hogy kell valaki, aki rábeszéli Cerseit, hogy meghallgassa őket, aki nem más lesz, mint Jaime. Tyrion vállalkozik rá, hogy elugrik az udvarba beszélni testvérével, hogy az meg beszéljen majd a nővérükkel. Az útra elkíséri Ser Davos is, akinek van egy kis dolga Királyvárban, méghozzá, hogy begyűjtse a második évad óta nem látott Gendry-t.

HBO

Mindenki beszél mindenkivel, és még Tyrion és Ser Davos is simán meg tud lépni, akik magukkal viszik Gendty-t is. Közben Jaime el is újságolja a mirelitsereg közelgő veszélyét, és az ebből következő fegyverszüneti igényt Daeny részéről Cerseinek, akit nem nagyon hat meg a dolog. Viszont kiderül, hogy megint terhes Jaimetől.

Ez azonban semmi ahhoz képest, amit a Citadellában tudunk meg. Sam csak másol és másol és eléggé tele van a mindene vele. Szegény Szegfű próbálja felvidítani azzal, hogy egy lexikonból olvas fel neki teljesen jelentéktelen infókat, mint hogy hány lépcső van a Citadellában. Érthetően Sam elég nehezen viseli a dolgot. Egy ponton azonban Szegfű egy rendkívül érdekes részt olvas fel, amiből kiderül, hogy Rhaegar házasságát Dorne-ban megsemmisítették, majd hozzáadták máshoz. Ez pedig azt jelenti, hogy Jon Snow Rhaegar TÖRVÉNYES gyermeke, tehát jogosan tart igényt a trónra Daeny előtt.

Mindezek után még látjuk, ahogy Little Finger egyre sikeresebben ugrasztja össze a Stark-lányokat, meg a kis öngyilkos csapatot, akik kiegészülve a Testvériséggel, tehát a Vérebbel is szépen nekivágnak a nagy büdös fagyott semminek, hogy begyűjtsenek egy mirelitzombit.

Mi a TV GO? Egy szórakoztató portál, ahol filmeket, sorozatokat és tévéműsorokat nézhet, friss hírekkel és filmes cikkekkel kiegészítve. Mindez bárhol, bármikor, bármilyen regisztrált készüléken (számítógép, okostelefon, tablet, okostévé). Regisztráljon, és válogasson a TV GO kínálatából!

Illusztráció forrása: HBO

Kategóriák: Trónok harca

Filmek Neked!

Graffaló és barátai

Színes, magyarul beszélő, angol-német családi animációs film (2009)

BÚÉK

Színes, magyar vígjáték (2018)

Hős6os

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs vígjáték (2014)

A Grincs

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film (2018)