Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

Havas Jon tudtán kívül jelentkezett be pároslábbal a Vastrónért

  • TV GO
  • 2017. 08. 16., 16:00
  • Trónok harca

Rendkívül tapintatos mivoltunkból következően vártunk fél hetet, hogy kivesézzük a legfontosabb kérdést, amit a Trónok harca hetedik évadjának utolsó része felvetett: ki az igazi király.

Az HBO sikersorozatának utolsó előtti évadja pereg a szemünk előtt, nem is akármilyen gyorsasággal, ugyanis már csak két epizód van hátra. De a várható óriás finálé előtt simán úgy gondoljuk, hogy olyan komoly leleplezés nehezen lehet még egy, mint amilyen az ötödik részben volt.

Előszőr is elevenítsük fel azt, amit már megtudtunk a hatodik évadban: Havas Jon, avagy Jon Snow messziről sem Ned Stark fattya, az ő igazi szülei ugyanis Lyanna Stark és Rhaegar Targaryen. Erről itt írtunk részletesen.

Ez természetesen soha nem lett eddig az arcunkba mondva, most sincs egyértelműen, de az általunk boncolgatott rész kvázi tényként kezeli, szóval miért ne tennénk mi is. Előszőr is nem kevés szexuális feszültség közepette engedte Daenerys házisárkánya Drogon, hogy Jon megsimizze a buksiját – már persze az erotikusan hosszú pillantások nem a sárkány és kedvenc feltámadottunk között, hanem Daeny és Jon között csattantak el. Ami egyfelől elég vagány, másfelől meg elég zavarba ejtő, mert a fentiek alapján Daenerys nagynénje Jonnak.

HBO

A nulláslisztbe azonban nem csak a szövevényes rokoni kapcsolatok kibogozása fog beledurrantani, hanem egy egészen új, jogi minőség is ebben a viszonyban.

Próbáljatok követni, nem bonyolult ez: az utolsó részben ugye láttuk, hogy szegény Sam örökös lexikon másolásra lett kárhoztatva, amiben Gilly nem túl nagy segítség neki, mert mindenféle unalmas butasággal fárasztja az egyébként gondterhelt utolsó élő Tarly-t. Csakhogy, ha jobban figyeltünk, mint Sam, akkor olyan részletre lehettünk figyelmesek, ami mindent megváltoztat, amit tudunk a Trónok harcában. Gilly elmondása szerint Rhaegar Targaryen miután felbontotta házasságát, egyből valaki mással házasodott össze Dorne-ban. Az a másvalaki meg nagyon gyanúsan Lyanna Stark lesz, így pedig Jon törvényes gyermeke.

HBO

Az egyetlen törvényes Targaryen-leszármazott eddig egyedül Daenerys volt, na most felzárkózott mellé Jon is. Vagyis dehogy mellé, mert sokkal inkább elé, ítélve abból, hogy a Trónok harca világában hiába van megszámlálhatatlan erős női karakter a fiú utód mégiscsak előbb áll az öröklési sorban.

Mi a TV GO? Egy szórakoztató portál, ahol filmeket, sorozatokat és tévéműsorokat nézhet, friss hírekkel és filmes cikkekkel kiegészítve. Mindez bárhol, bármikor, bármilyen regisztrált készüléken (számítógép, okostelefon, tablet). Regisztráljon, és válogasson a TV GO kínálatából!

Illusztráció forrása: HBO

Kategóriák: Trónok harca

Filmek Neked!

Kémvadászok: a szolgálat kötelez

Színes, magyarul beszélő, angol akciófilm (2015)

Dom Hemingway

Színes, szinkronizált, amerikai krimi-dráma (2013)

Pompeji

Színes, szinkronizált, amerikai-német akciófilm (2014)

Jégvarázs

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film (2013)