Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

Igyon egy pohár Antonio Banderast!

Igyon egy pohár Antonio Banderast!

  • Lavicska Zsuzsanna
  • 2014. 10. 07., 10:15

Francis Ford Coppola kaliforniai szőlőbirtokán komplett élményközpont működik, ahol a borkóstolás közben Don Corleone íróasztalát is megfogdoshatjuk. Antonio Banderas 230 hektáros területen gazdálkodik Spanyolországban, Drew Barrymore pedig nemrég dobta piacra saját fehérborát. Összegyűjtöttük a borászatban is jeleskedő filmsztárokat.

Gérard Depardieu, a jelentékeny méretűre hízott francia színész talán a legismertebb filmes, aki munkája mellett komolyan foglalkozik borászattal. Depardieu a Maine-et-Loire vidéken fekvő Tigné nevű birtokán gazdálkodik, és borait világszerte exportálja. A Depardieu-birtok borospalackjait könnyen felismerhetjük a színész aláírásával, valamint rajzolt portréjával díszített címkéiről. A szőlő mellett egy gyönyörű kastély is található, ahová a színész kedvesen invitálja a vendégeket. „A rendőrök miatt ne aggódjanak, mert vacsora is jár a borkóstolóhoz”- nyugtat meg mindenkit Depardieu a vendégváró videón.

Antonio Banderas sem csak a nevét adja a boraihoz, sok időt tölt Spanyolországban, a Duero folyó partján található 230 hektáros szőlőbirtokán. Az Anta Banderas néven működő céghez saját szőlőfeldolgozó üzem tartozik, ahol kérésre körbevezetik a látogatókat, és kis szerencsével a tőkék között lovagoló színésszel is összefuthatunk. Banderas a borkóstolókon és az üzemlátogatáson kívül lelkesen népszerűsíti a környék látnivalóit is, filmes relikviákkal viszont nem készült a kíváncsi turistáknak.

Bezzeg A keresztapa legendás rendezője, Francis Ford Coppola külön kis múzeummal örvendezteti meg a szőlőbirtokára utazó rajongókat. A kaliforniai Alexander-völgyben Coppola a szőlő mellett igazi élményközpontot hozott létre, úszómedencékkel, étteremmel, kirándulásokkal. A családi vállalkozás legfiatalabb tagja a híres rendező huszonhét éves unokája, Gia Coppola, aki nemrég saját borkollekcióval jelentkezett. Gia a borászat mellett megrendezte már első filmjét is, a James Franco novelláskötetéből készült Palo Altót. A Coppola borok kínálatában találhatunk egy Rendezői változat elnevezésű kollekciót, illetve egy Sofia névre hallgató rosé és olaszrizling válogatást, amely a rendező lányáról, Sofia Coppoláról (Elveszett jelentés, Lopom a sztárom) kapta a nevét. „A borászat és a filmkészítés is művészet”- állítja a leleményes filmes.

Drew Barrymore (Nem kellesz eléggé, Az 50 első randi) addig-addig járt Olaszországba nyaralni, míg be nem társult egy helyi borvállalkozásba. Egyelőre egyetlen, Barrymore-szürkebarát kapható Amerikában, amellyel a népszerűsítésen kívül nem sok dolga akad a színésznőnek. Jeligéjében, („a mi családunktól, az ön családjának”) arról biztosít, hogy ha tőle vásárolunk, ugyanazt isszuk, mint a híres tulajdonos.

John Lasseter, a Pixar alapítója és kreatív igazgatója, valamint a Toy Story – Játékháború és a Verdák írója és rendezője feltehetőleg kifogyhatatlan energiaforrásokkal rendelkezik, mert filmes munkái mellett virágzó borgazdálkodást is vezet. Valódi családi vállalkozásban készülnek a borok a kaliforniai Sonoma-völgyben, és a munkába besegít a filmes felesége és öt fia is.

(Képek forrása: AFP)

Filmek Neked!

Asterix & Obelix: Isten óvja Britanniát

Színes, szinkronos, francia-spanyol-olasz-magyar vígjáték (2012)

Verdák

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film (2006)

Made in Hollywood

Színes, feliratos, amerikai filmdráma (2010)

Agymanók

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film (2015)