Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

Megnéztük helyetted: Trónok harca 7/6

  • TV GO
  • 2017. 08. 22., 14:00
  • Trónok harca

Figyelem SPOILEREK! Én szóltam...

Fuss Gendry! Fuss! És mindenki más is, aki még tényleg nem látta a legutolsó Trónok harca epizódot, de mindenképpen akarná, mert akkora spoilerezésbe vagyunk kénytelenek bocsátkozni, hogy kitakarja a napot Westeros egén.

HBO

Jon Snow és a westerosi öngyilkos osztag megkezdte kis túráját a Falon túl. Ez a kiruccanás több okból is nagyon Gyűrűk urásra sikerült, de előtte még nézzük meg mi is történik az egymástól egyre elhidegülő (pun intended) Stark-lányokkal. Főleg, hogy Littlefinger az általa előbányászott levéllel, amit még Sana írt Cersei kényszere alatt jó sok évaddal ezelőtt annyira jól alátett Arya gyanakvásának, hogy az egyből ment is kérdőre vonni nővérét. Sansa pedig ahhoz képest, hogy ő lett a Lady of Winterfell most kb. úgy viselkedik, mint az az elkényeztetett csitri, aki az első évadokban volt. Próbálkozik mindenféle kifogásokkal: kényszerítettek, féltem stb. De ez Aryat rohadtúl nem hatja meg, sőt. Kettőjük kapcsolata olyan szinten elmérgesedik, hogy mikor Sansa beoson húga szobájába és ott megtalálja annak maszkjait, Arya simán halálosan megfenyegeti nővérét.

Ami kicsit kilógós volt ebben a történeti szálba, ahogy Sansa végül elküldte Királyvárba Brienne-t, aki ugye felesküdött mindkét Stark-lány megvédésére. A kérdések, amiket felvetődtek bennünk ezzel kapcsolatban, hogy most Sansa forral valamit, vagy csak simán visszabutították szegényt arra a szintre, ahogy megismertük a sorozat elején. Majd kiderül, de egyelőre egy erős női karakterrel kevesebb...

HBO

De térjünk vissza a nagyrészt fontos és szeretett karaktereket tartalmazó kis csapathoz, aminek a másik fele ugye csak azért van ott, hogy megmurdáljon. Ami hirtelenebb következik be, mint azt sejthetjük, mert a nagy büdös hózivataros semmiből egyszerre egy zombimedve ront rá a kis csoportra, amit csak igen sok veszteség árán sikerül legyűrniük. Még kedvenc, kontyos újra élesztőnk, Thoros is elég súlyosan megsérül.

Pedig a java csak most jön, mivel a fogyatkozó kis csoport tagjai meglátnak egy pár fős járőrt, akikre le is csapnak, hogy világos legyen számunkra, hogyan is fogják legyőzni a Másokat. Mint kiderült, ha meghal egy White Walker, akkor meghal az összes olyan Más is, akiket ő alakított át. Még szerencse, hogy a járőrök közt volt pont egy olyan Más, amit nem a velük lévő White Walker alakított át, így lett zsákmány is.

Csakhogy a csetepaté felkeltette az egész mirelit sereg figyelmét, Más megoldás nem lévén az eddig halálra cinkelt Gendry-t lóhalálában elküldték a Falhoz, hogy onnan üzenjen a Sárkányok Anyjának, hogy marha gyorsan jöjjön segíteni. A többiek pedig addig próbálnak kitartani egy egész sereg ellen... Szóval, akinek eddig nem lett volna világos a Trónok harca 7/6 és A gyűrűk ura közti párhuzam, akkor tessék: egy sor faszi elmegy egy öngyilkos túrára, valakinek még kalapácsa is van, amit átad valaki másnak, makjd óriási túlerővel kell szembenéznük, hogy a végén egy random szárnyas izé mentse meg a napot. Mert persze Daeny mindent eldobva rohan az új kis szerelmének megmentésére. Abba meg ne menjünk bele, hogy hogy a fenében érhetett hozzá olyan gyorsan az üzenet, hogy még azelőtt oda tudjon érni, hogy Jon és kompániája jégcsappá fagyjon – kivéve Thoros, aki speciel halálra fagy.

A sárkányok elég jó fegyvernek bizonyulnak a mirelitek ellen, csakhogy a Night King sem éppen eszköztelen, és egy jégdárdával úgy leszedi Daeny egyik tűzokádó gyermekét, hogy attól mi nézők fagytunk le csak igazán.

Ezek után persze sietőssé vált mindenkinek a távozás, kivéve Jonnak, aki teljesen érthetetlen viselkedésének hála kénytelenek otthagyni, már megint halálra ítélve őt... Egy fenét. Mert Jonnak nagyon jó plotpajzsa vaj, és azon nem hatolhat át sem a Night King sem a fagyhalál, meg is érkezik Benjen Stark, aki magát feláldozva kimenekíti Jont az utolsó pillanatban.

A végére még kapunk egy szerelmes évődést Deany és Jon közt, sőt, az utóbbi jelképesen a térdét is szépen behajlítja a szőkeség előtt, királynőjének elismerve őt.

HBO

A Night Kingnek meg mostantól már sárkánya is van! Eddig sem volt könnyű szegény Jon Snow dolga, de innetől meg tényleg felszállt arra a bizonyos rollerre.

Mi a TV GO? Egy szórakoztató portál, ahol filmeket, sorozatokat és tévéműsorokat nézhet, friss hírekkel és filmes cikkekkel kiegészítve. Mindez bárhol, bármikor, bármilyen regisztrált készüléken (számítógép, okostelefon, tablet, okostévé). Regisztráljon, és válogasson a TV GO kínálatából!

Illusztráció forrása: HBO

Kategóriák: Trónok harca

Filmek Neked!

Aquaman

Színes, magyarul beszélő, amerikai-ausztrál akciófilm, kalandfilm, fantasy (2018)

A Grincs

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film (2018)

Jégvarázs

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film (2013)

Bogyó és Babóca

Színes, magyar rajzfilm (2010)