Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

Brad Pitt legdühösebb szerepei

Ilyen, mikor Brad Pitt dühbe gurul

  • Vajda Judit
  • 2014. 11. 03., 10:50

Október 23-án mutatták be Brad Pitt új filmjét, a Harag című háborús drámát, melyben egy II. világháborús őrmestert játszik, aki egy, a német fronton előrenyomuló tankot és legénységét vezeti, méghozzá összehasonlíthatatlanul dühödt elszántsággal. A színész azonban nem csak a Haragban volt dühös.

DON COLLIER ŐRMESTER (HARAG)

A David Ayer (Nehéz idők, Az utolsó műszak) rendezte Haragban egyértelműen kimondott a főhős motivációja. A németül folyékonyan beszélő Don Collier őrmester szerint minden nácira lőni kell, még akkor is, ha egy „anyja csecsét szopó csecsemőről” van szó. A harcedzett katona Afrika után a háború végén a német fronton vezeti négyfős csapatát, és elszánta magát, hogy mindannyiukat életben tartja a háború végéig. Csakhogy amikor egy újoncot sóznak a nyakába, ez a célkitűzés még a korábbinál is nehezebbé válik. Collier azonban keményen küzd – az ellenség legyőzésén kívül immár azért is, hogy betörje az addig írnokként dolgozó, tankot sosem látott fiatal katonát (Logan Lerman).

ALDO RAINE HADNAGY (BECSTELEN BRIGANTYK)

Pitt a Haraghoz hasonló szerepben tűnt fel egy korábbi munkájában, Quentin Tarantino alternatív történelmet bemutató bosszúfilmjében. Ha lehet, a Becstelen brigantykban még szélsőségesebb a színész figurája. Aldo Raine hadnagy egy olyan különítményt vezet, ami amerikai zsidó gerillákból áll, akik nemcsak kötelességtudatból, hanem élvezettel követnek el válogatott kegyetlenségeket a nácik ellen. Aldo pedig különösen jó abban, hogy lelkesítse csapatát: az alábbi jelenetben a Pitt által megformált hős felejthetetlen akcentussal fogalmazza meg emberei számára, hogy mit vár tőlük. Nem mást, mint száz náci skalpot – amit ebben az esetben szó szerint kell értenünk. (Akik igazán ínyencek, itt elolvashatják a zseniális monológ szöveghű leiratát.)

AKHILLEUSZ (TRÓJA)

A sztár nemcsak II. világháborús, de antik környezetben is irtotta már az ellent. Homérosz Íliászának laza és erősen felturbózott adaptációjában Akhilleusz szintén az emberei lelkesítésébe fordította harci dühét. A Trójában ezenkívül az is megjelenik, mikor a harcos görög indulata saját szövetségesei ellen irányul (például amikor a sereget vezető Agamemnón elragadja tőle Briszéiszt, azt a „hadifogolyként” szolgasorban tartott gyönyörű trójai nőt, akibe a hős beleszeretett). A lenti jelenetben viszont a seregét az ellenség ellen könyörtelenül és hatásosan vezető Akhilleuszt láthatjuk, méghozzá egy harci monológot követően, a film talán legjobban sikerült csatajelenetében.

MICKEY O’NEIL (BLÖFF)

Pitt szintén vicces akcentussal szólalt meg Guy Ritchie kultikus gengszterkomédiájában, ahol egy cigánykaraván lakóját formálta meg, ehhez igazított beszédmóddal. Habár a Blöff cselekménye alapvetően egy lopott gyémánt tulajdonlása körül forog, legszórakoztatóbb mellékszála épp a színész által alakított pusztaöklű cigány bokszbajnokhoz kötődik. Miután egy anyagi természetű vitát Mickey javaslatára bunyóval döntenek el, főhőseink számára is világossá válik, milyen szinten képes a csúfbeszédű „cigó” (az idézet a film magyar szinkronjából származik – a szerk.) koncentrálni a dühét. Emberünk ugyanis arról híres, hogy egyetlen ütéssel üti ki K.O.-ra ellenfeleit (ezért is kapta a One Punch Mickey becenevet). Ennek illusztrálását láthatjuk az alábbi jelenetben, amit a filmben természetesen további mókás akcentussal előadott aranyköpések és vert helyzetből megfordított bunyók követnek.

TYLER DURDEN (HARCOSOK KLUBJA)

Brad Pitt a Blöffnél talán csak a Chuck Palahniuk kultregénye alapján forgatott Fincher-moziban verekedett többet, a Harcosok klubja ugyanis egy alternatív, illegális verekedő egyletről szól, amit az álmatlanságban szenvedő főhős (Edward Norton) és egy frissen megismert, a polgári rend ellen lázadó barátja (őt alakítja Pitt) alapít. Tyler Durdennek szigorú elvei vannak a klub vezetésére és működésére nézvést (ezt fogalmazza meg a lenti videóban), a férfinak ráadásul a kvázi feszültség-levezetés gyanánt alkalmazott bunyókon kívül is vannak olyan akciói, amiket a társadalmi rend elleni dühből, büntetésként követ el (lásd például különleges szappanfőző technikáját vagy a mozigépészként és pincérként előadott apró szabotázsokat – a film fináléjáról nem is beszélve). Ha egyébként még nem láttuk volna az opust, és nincs rá bő két óránk, itt 15 percbe összefoglalva is megnézhetjük.

A listánkon szereplő filmek közül a Becstelen Brigantyk megtalálható a TV GO kínálatában, akárcsak a Haragot is rendező David Ayer Nehéz idők és Az utolsó műszak című munkája. Egy gyors regisztrációt és pár kattintást követően pedig akár azonnal meg is nézhetők.

TOVÁBBI OLVASNIVALÓK:
- Ryan Gosling néha dührohamot kap
- Magányos gyilkológépek
- Zsírkrétával borzolják az idegeinket

Filmek Neked!

12 majom

Színes, magyarul beszélő, amerikai fantasztikus kalandfilm (1995)

Az utolsó műszak

Színes, szinkronizált, amerikai filmdráma (2012)

Bogyó és Babóca - 13 új mese

Színes, magyar rajzfilm (2010)

Bogyó és Babóca

Színes, magyar rajzfilm (2010)