Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

Mi lett a Reszkessetek, betörők! arcaival?

Mi lett a Reszkessetek, betörők! szereplőivel?

  • Vajda Judit
  • 2014. 10. 31., 14:09
  • Akkor és most

Azt, hogy mi történt a Reszkessetek, betörők!-ben feltűnt Macaulay Culkinnal, nemrégiben alaposan kiveséztük. De vajon mi lehet 1990 óta a népszerű karácsonyi családi mozi többi, kevésbé ismert szereplőjével?

JOHN HEARD (PETER MCCALLISTER)

A karácsonyi szünidőre otthon felejtett kis Kevin nyugis, sőt már-már közönyösnek mondható édesapját az akkoriban kimondottan foglalkoztatott karakterszínésznek számító John Heard játszotta. A Reszkessetek, betörők! előtt Heard olyan kultikus alkotásokban játszott, mint a Párducemberek Nastassja Kinskivel és Malcolm McDowell-lal, a Lidérces órák Martin Scorsese-től vagy a Segítség, felnőttem! című Tom Hanks-film. A karácsonyi betörős mozi után a színész továbbra is nevesebb művek (Ébredések, A pelikán ügyirat, A gyanú árnyéka, Álnokok és elnökök, Az utolsó dobás) jellegzetes mellékfigurájaként tűnt fel. Manapság azonban inkább átnyergelt a televízióra: olyan sorozatokban szerepel(t), mint az Esküdt ellenségek, a Maffiózók, a Miami helyszínelők, a Jack és Bobby, a Szökés, a Törtetők, az Észlelés vagy az NCIS: Los Angeles.

John Heard akkor és most, az NCIS: Los Angelesben

CATHERINE O’HARA (KATE MCCALLISTER)

Kevin aggódó édesanyjának megjelenítésén kívül Catherine O’Hara még egy ikonikus címmel büszkélkedhet: ő Tim Burton egyik kedvenc színésznője. Benne volt a Beetlejuice – Kísértethistóriában, a Karácsonyi lidércnyomásban és a Frankenweenie - Ebcsont beforrban pedig szinkronizált. A karácsonyi mozi után szerepelt vígjátékokban (Ha kikaparod, megkapod, Lapzárta, A sors kegyeltje, Ennivaló a csaj, Túlélni a karácsonyt, Továbbállók, Bérgyilkosék, Elvált Szülők Felnőtt Gyermekei), drámákban (Wyatt Earp, Az utolsó nagy király, Temple Grandin) és fantasykben (Lemony Snicket – A balszerencse áradása, Édes kis malackám) is. Legközelebb a Trónok harcából ismert Peter Dinklage oldalán láthatjuk a Rememory című sci-fiben, illetve az Amerikai pite-beli apukaként megismert Eugene Levyvel lesz egy sorozata, a Schitt’s Creek.

Catherine O'Hara akkor és most, a The Right Kind of Wrong c. filmben

DEVIN RATRAY (BUZZ MCCALLISTER)

A dagadt nagytestvért alakító Buzz McCallistert nemcsak a szobáját szétzúzó Kevin, de a nézők is megemlegették, hiszen ő volt a film talán legjellegzetesebb figurája – nem feltétlenül jó értelemben. A Reszkessetek, betörők! után viszont nem "szedte szét" a mozivásznat vagy a kisképernyőt: először maradt a családi filmeknél (Dennis, a komisz, Én és a hercegem), majd olyan, ismertebb munkákban voltak apróbb megjelenései, mint a Bruce Willis főszereplésével forgatott Hasonmás, a Mellékhatások Steven Soderbergh-től, az Alexander Payne (Kerülőutak, Utódok) rendezte Nebraska vagy a Jeff Bridges/Ryan Reynolds-féle R.I.P.D. – Szellemzsaruk. Devin Ratrayt sorozatokban is láthattuk: legutóbb A férjem védelmében címűben és A célszemélyben tűnt fel.

Devin Ratray akkor és most. Fotó: Luke Ratray.

JOE PESCI (HARRY LIME)

A Kevinre támadó két betörő közül a gonoszabbikat és elszántabbat egy gengszterfilmekből ismerős arc, Joe Pesci játszotta, akinek eltűnéséről itt írtunk korábban. Olyan alkotások után ugyanis, mint a Nagymenők, a Halálos fegyver-filmek, a Vinny, az 1ügyű vagy a Casino, Pesci visszavonult, és ezt követően énekléssel, golfozással és reklámokban való megjelenésekkel múlatta az időt. 1998 után mindössze két filmben volt látható: volt egy cameója Az ügynökségben, az Országúti bordélyban pedig Helen Mirren férjét játszotta. Többször szóba került ugyan, hogy visszatér, de egyelőre csak egy orosz (!) animációs film szerepel IMDb-s adatlapján, a Savva: Heart of the Warrior, melynek angolul beszélő verziójában jövőre ő lesz a szúnyog szinkronhangja.

Joe Pesci akkor és most

DANIEL STERN (MARV MERCHANTS)

A szerencsétlenebbik betörőt Daniel Stern formálta meg, akit a Reszkessetek, betörők! előtt olyan Woody Allen-művekben is lehetett látni, mint a Csillagporos emlékek vagy a Hannah és nővérei. A karácsonyi mozi után jórészt továbbra is szerencsétlen alakokat játszott olyan filmekben, mint az Irány Colorado!, az Irány Colorado II.: Curly aranya, a Mintamókus vagy a Ronda ügy. A 2000-es években láthattuk horrorkomédiában (Otis – Pokoli tévedés), coming of age-moziban (Hajrá Bliss!) és thrillerben (A következő három nap) is. Mostanában főként tévésorozatokban (Meg-boldogulni, Gátlástalanok, Manhattan) szerepel.

Daniel Stern akkor és most, a Manhattan c. sorozat sajtóeseményén. Fotó: Frederick M. Brown, Getty Images.

ROBERTS BLOSSOM (AZ ÖREG BÁCSI A SZOMSZÉDBÓL)

Az eleinte félelmetes öreg szomszédot, Marley-t a veterán karakterszínész, Roberts Blossom játszotta, akit olyan alkotásokban láthattunk, mint A nagy Gatsby, a Szökés Alcatrazból, a Harmadik típusú találkozások, a Christine, a Krisztus utolsó megkísértése vagy Az ötös számú vágóhíd. A Reszkessetek, betörők! után már nem volt túl sok szerepe: játszott a Michael J. Fox-féle Doc Hollywoodban, a Miért éppen Alaszka? című sorozatban és a Gyorsabb a halálnál című westernben Sharon Stone, Gene Hackman, Leonardo DiCaprio és Russell Crowe oldalán. 2011 júliusában halt meg, 87 éves korában.

Roberts Blossom akkor és halála előtt

JOHN CANDY (GUS POLINSKI)

A Reszkessetek, betörők! másik halottja az ismert komikus, John Candy, olyan filmek sztárja, mint a Meztelenek és bolondok című Spielberg-háborús komédia, a Blues Brothers, a Bombázók a seregnek, a Családi vakáció, A nagy csobbanás, a Hóbortos vakáció, a Rémségek kicsiny boltja, az Űrgolyhók, A nagy kiruccanás vagy az Ágyúgolyó futam 3. A Reszkessetek, betörők!-ben a segítőkész polkazenészt játszó színész a film után néhány évvel halt meg, de még addig is számtalan alkotásban szerepelt (Eszelős szívatás, JFK, Boris és Natasa, Jég veled!). Utolsó filmje a Pajzs a résen, avagy a tökéletlen erő című paródia volt, az azóta dokumentumfilmesként tevékenykedő Michael Moore rendezése. 1994 márciusában, mindössze 43 évesen hunyt el, szívroham következtében.

John Candy akkor és utolsó filmjében

MACAULAY CULKIN (KEVIN MCCALLISTER)

A Reszkessetek, betörők! legnagyobb sztárja természetesen a talpraesett Kevint alakító Macaulay Culkin volt, és róla sem feledkeztünk meg, de nemrégiben külön összeállítást szenteltünk az egykori gyereksztárnak, így ezen a listán külön nem emlékeztünk meg róla. Ha az említett cikkünkről esetleg lemaradt volna, akkor ide kattintva rögtön pótolhatja!

TOVÁBBI OLVASNIVALÓK:
- Mi történt az E.T. szereplőivel?
- Az anyja se ismerne rá: Macaulay Culkin
- Mi lett a Lost - Eltűntek szereplőivel?
- Hová tűnt Joe Pesci?

Kategóriák: Akkor és most

Filmek Neked!

A nyár királyai (feliratos)

Színes, feliratos, amerikai vígjáték (2013)

Továbbállók

Színes, magyarul beszélő, amerikai-angol vígjáték (2009)

Johnny English újra lecsap

Színes, magyarul beszélő, angol-amerikai akció-vígjáték (2018)

BÚÉK

Színes, magyar vígjáték (2018)