Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

Megnéztük helyetted: Trónok harca 7/7

  • TV GO
  • 2017. 08. 29., 14:00
  • Trónok harca

Figyelem SPOILEREK! Én szóltam...

Eljutottunk ide is. Ezt az évet, és sajnos a következőt is Trónok harca nélkül kell már kihúznunk. Így az évadzáró után visszatekintve nem volt a hetedik egy rossz évad. Ehhez mondjuk kellett az, hogy a végére kiderüljön, hogy a készítők nem majmokkal dobatták ki, hogy melyik epizódban mi történjen, hanem nagyon is pontosan tudták mire készülnek, csak talán a homályosítás túl jól sikerült.

Egyből csapjunk a közepébe, Daenerys teljes serege felsorakozik Westeros falainál, mintegy megmutatva, hogy a fővárosiaknak nagyon rossz napjuk lenne, ha valami balúl ütne ki a találkozón.

Itt kapunk vagy 20 percnyi lélekmelengetést, ahogy Tyrion, Brienne, Bron és Jaime szinte könnyes szemmel mélázik el a múlton, és örvendeznek egy csöndeset azon, hogy újra láthatják egymást, akkor is, ha ellentétes oldalon. Közben pedig Cersei nem zavartatva magát az övénél jóval nagyobb hadsereg látványától azt a parancsot adja a Hegynek, hogy mészároljon le mindenkit Daeny-től kezdve Jonig bezárólag, ha azok valami trükkel próbálkoznának.

HBO

Nagy nehezen a két fél leül egymással szemben, de a fő vendég még várat magára, amit a királynő elég rosszul visel, de aztán természetesen Daenerys is megérkezik kedvenc sárkányának hátán. Végre tényleg elkezdődhet a meeting, aminek az értelme igazából addig nem jön meg, míg a Véreb a hátán be nem cipel egy titokzatos ládát. Egy egész jól elhelyezett jump scare-nek követően a sárkány áron megszerzett Más őrült tempóban ront rá Cersei-re, akinek az az egy mákja, hogy a Máshoz tartozott egy lánc is. Az eddig minden erejével kétkedő királynő meggyőzötté válik, sőt a kis pereputtya is nagyon nehezen tudja összeszedni az állát. Nem úgy, mint Euron Greyjoy, aki a maga részéről eleget látott, és amint megbizonyosodik, hogy a zombik nem tudnak úszni egyből úgy dönt, hogy akkor neki nagyon is jó lesz a szigetén, míg elmúlik a vész. Legalábbis ezt kéne nekünk hinni, de azért nem ilyen egyszerű a dolog. Viszont egyelőre fontosabb, hogy Cersei a segítségét ahhoz köti, hogy Jon esküdjön meg, hogy az északon marad és nem avatkozik a mások legyőzése után a két királynő közötti végső leszámolásba.

HBO

Jon nyom egy Ned Starkot, nem-nem veszíti el a fejét, de megkavarja a megkavarni valót azzal, hogy képtelen hazudni, és kijelenti, hogy ő mér biza felesküdött a Sárkányok Viharban Született Anyjának. Cersei ezen jól be is durcázik, és lefújja az egész fegyverszünet dolgot. A helyzetet áttekintve Tyrion érzi, hogy itt vagy ráveszi a nővérét az együttműködésre, vagy mind együtt szállnak fel arra a bizonyos orálisan fixált rollerre. El is látogat nővéréhez, akinek vendégszeretet kishíján halálos a mindenki kedvenc Lannisteréra nézve, de végülis sikerrel jár, és Cersei biztosítja Jonékat, hogy nem csak a fegyverszünetet tartja be, de maradék seregét is északra küldi, hogy együtt küzdjenek meg a Másokkal. Aha. Csakhogy, mikor szegény naiv Jaime megtervezné a kampányukat egészen a Falhoz Cersei kishíján fejét veteti árulásért, mert mint kiderül eszében sincs segíteni Daeny-t és is csapatát. Sőt, Euron sem csak úgy eliszkolt, hanem Essosba tart egy halom zsoldosért. Jaime-nek ezzel a húzással végleg elrúgja testvére/szerelme a pöttyöslabdát és inkább kilovagol Királyvárból, hogy maga csatlakozzon a Mások elleni kampányhoz.

HBO

Theon pedig végre visszanöveszti, igaz csak képletesen a golyóit és elindul, hogy kiszabadítsa Yarat a rabságból. Előtte még megbeszéli a dolgokat Jonnal, aki már szinte angyali természetről ad tanúbizonyságot, mert ahelyett, hogy kettészelné, inkább megbocsájt neki.

Mindeközben Deresben ennél is sokkal fontosabb dolgok történnek. Először is a Stark-lányok közti fagyos viszony rendeződik. Azonban, aki komolyan azt gondolta, hogy majd Arya meg Sansa tényleg lemészárolja egymást, csak mert Kisujj ezt látná jónak, az nagyon nagyot tévedett. Persze az elején minden úgy tűnik, hogy Kisujj tervei szerint alakulnak a dolgok. Sansa a saját és a deresi nemesek színe elé kéreti húgát, majd felolvassa a vádakat: gyilkosság és árulás. Csakhogy a vádlott nem Arya, hanem Lord Baelish, akinek az arcára ugyan az a meglepődöttség ült ki, mint annak a középiskolásnak, aki elfelejtette, hogy aznap írnak matekból. Hét évadnyi ármánykodás ér véget Arya egyetlen vágásával.

HBO

Ezzel még nincs vége a fontos eseményeknek. Sam és Bran együttesen rájönnek arra, amit mi már elég régóta tudunk, miszerint Jon Snow eredetileg Lyanna Stark és Rhaegar Targaryen törvényes gyermeke, akinek a neve nem is Jon, hanem Aegon, Aegon Targaryen. Akit így megillet a Vastrón. Ráadásul miközben erről diskurál Sam és Bran, látjuk ahogy Jon bebocsájtást nyer Daenerys-hez, de nem csak a lakosztályába, ha értitek mire akarok kilyukadni.

És akkor a legvégére. Végre megtudtuk, hogy hogyan jutnak át a falon a Mások. Nem, nem befagy a tenger és átsétálnak, hanem a frissen szerzett sárkány egyszerűen kibontja egy részen, hogy a sereg átkelhessen. Reméljük Tormund, aki pont ott volt azon a szakaszon, ahova a jégsárkány lesújtott valahogy túlélte, hiányozna nekünk, ha nem.

Mi a TV GO? Egy szórakoztató portál, ahol filmeket, sorozatokat és tévéműsorokat nézhet, friss hírekkel és filmes cikkekkel kiegészítve. Mindez bárhol, bármikor, bármilyen regisztrált készüléken (számítógép, okostelefon, tablet, okostévé). Regisztráljon, és válogasson a TV GO kínálatából!

Illusztráció forrása: HBO

Kategóriák: Trónok harca

Filmek Neked!

BÚÉK

Színes, magyar vígjáték (2018)

Bogyó és Babóca

Színes, magyar rajzfilm (2010)

Graffaló és barátai

Színes, magyarul beszélő, angol-német családi animációs film (2009)

Aranyhaj és a nagy gubanc

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film (2010)