Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

Készül a legjobb Trónok harca játék

Készül a legjobb Trónok harca játék

  • Birkás Péter
  • 2014. 11. 21., 20:45
  • Trónok harca

Az HBO-féle Trónok Harca sikere nem csak a sorozat alapjául szolgáló könyvek eladásait dobta meg, de a filmeket és sorozatokat egyaránt szívesen adaptáló játékipar figyelmét is felkeltette. Az elmúlt években készült is néhány feldolgozás, azonban ezek a videojátékok nem igazán nyűgözték le a rajongókat. Hamarosan viszont fordulhat a kocka, hiszen készül egy újabb Trónok harca program, méghozzá a Telltale Games által, akik a Vissza a jövőbe és a The Walking Dead adaptációikkal már bizonyították tehetségüket.

NEM TÚL ERŐS KEZDÉS

Az első Trónok harca játékok már az HBO sorozat kezdő évadjának befejezése után napvilágot láttak, először egy stratégiai játékot kaptunk Game of Thrones: Genesis címmel, majd érkezett egy szerepjáték, ami szimplán csak Game of Thrones: The Game néven futott. Előbbi a könyveken alapult és jóval a regények előtt játszódott, így a jól ismert karakterek egyike sem bukkant fel benne, ráadásul hiába vonultatott fel érdekes ötleteket, a kissé unalmas játékmenet még a legnagyobb fanatikusokat is elűzte.

A másik próbálkozás külső nézetes akció-szerepjátékként igyekezett meghódítani a közönséget, sztori szempontjából pedig egyaránt merített a könyvekből és a sorozatból. A Game of Thrones: The Game-ben felváltva lehetett két karaktert (Morst a Falról, és Alestert, a vörös papot) irányítani, ám hiába volt élvezhető a történet, az unalmas harcrendszer, a rengeteg töltés és a kisebb hibák miatt az igazi siker végül ezúttal is elmaradt...

Képernyőmentés a Game of Thrones: Genesis című játékból (Forrás: Focus Home Interactive)

ÚJ CSAPAT A FEDÉLZETEN

2012 után alább is hagyott a játékfejlesztők lendülete, azóta csupán a Facebookon jelent meg egy ingyenes program, ám 2015-ben már tényleg felvirágozhat a Trónok harca digitális csillaga, hiszen érkezik egy új adaptáció, méghozzá a Telltale Games nevű csapattól. Ők manapság elég menő brigádnak számítanak a játékosok körében, hiszen sikerrel készítettek folytatást a Vissza a jövőbe filmeknek, majd tető alá hozták a The Walking Dead játékváltozatát, amivel hatalmas sikert arattak, és már az első folytatáson is túl vannak.

A The Walking Dead videojáték formában. (Forrás: Telltale Games)

Ezt a sikert igyekszik megismételni a csapat Game of Thrones feldolgozása, ami az HBO-féle sorozaton alapul, és történetét tekintve a harmadik évad után veszi fel a fonalat. Magáról a sztoriról jelenleg még nem sokat tudni, de annyi bizonyos, hogy a Forrester Ház áll majd a középpontban, és öt karakter szemszögéből követhetjük és formálhatjuk a ránk váró eseményeket, melyek során olyan ismert szereplőkkel kerülhetünk interakcióba, mint Tyrion Lannister, Cersei Lannister, Margaery Tyrell és Ramsay Snow, illetve olyan helyekre látogathatunk el, mint Királyvár vagy éppen a Fal. Külön érdekesség, hogy az említett figuráknak a sorozatból ismerős színészek kölcsönzik az arcukat és a hangjukat. Arról pedig, hogy pontosan miképp fest majd a játék, az alábbi – meglehetősen rövidke – előzetesből lehet tájékozódni:

COMING SOON...

A játék a Back to the Future és a The Walking Dead adaptációkhoz hasonlóan epizodikus formában jelenik majd meg (tehát a játék megvásárlását követően bizonyos időközönként érkeznek az újabb epizódok), és az első évad összesen hat részt fog számlálni. Az első epizód címe Iron form Ice, megjelenése valamikor 2015 elején várható, PC-re, PlayStation 4 és 3-ra, Xbox One és Xbox 360 konzolokra, továbbá mobilplatformokra.

TOVÁBBI OLVASNIVALÓK:
- Bárkiből lehet maffiózó
- Batman az űrbe megy
- Magyarok is dolgoztak a világ legnépszerűbb videojátékán
- Pókember legjobb női

Mi a TV GO? Egy szórakoztató portál, ahol filmeket, sorozatokat és tévéműsorokat nézhet, friss hírekkel és filmes cikkekkel kiegészítve. Mindez bárhol, bármikor, bármilyen regisztrált készüléken (számítógép, okostelefon, tablet, okostévé). Regisztráljon, és válogasson a TV GO kínálatából!

Kategóriák: Trónok harca

Filmek Neked!

Need for Speed

Színes, szinkronizált, amerikai akciófilm (2014)

Az éhezők viadala

Színes, magyarul beszélő, amerikai sci-fi akciófilm (2012)

Az éhezők viadala: Futótűz

Színes, szinkronizált, amerikai sci-fi akciófilm (2013)

A beavatott

Színes, szinkronizált, amerikai akciófilm (2014)