Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

Mi történt a Jurassic Park gyerekszereplőivel (és a többiekkel)?

Mi történt a Jurassic Park gyerekszereplőivel (és a többiekkel)?

  • Vajda Judit
  • 2014. 11. 28., 17:00

Gondolnánk, hogy a lehengerlő dínós film gyerekszereplői már 35, illetve 31 évesek? Vajon mi lehet velük most, 21 évvel a Jurassic Park bemutatása után, amikor a világ már a 2015-ben érkező negyedik részt várja?

ARIANA RICHARDS (LEX MURPHY)

Az őslénypark kiötlőjének nagyobbik unokáját – aki a tudósokkal együtt halálos veszélybe kerül a létesítmény bejárásakor – a forgatáskor 13 éves Ariana Richards alakította, aki korábban szerepelt egy másik szörnyes moziban, a Kevin Bacon főszereplésével készült Tremors – Ahová lépek, ott szörny terem-ben, filmes karrierjét pedig 7 évesen kezdte, egy reklámszereppel. Richards a Jurassic Park után cameózott annak második részében, Az elveszett világ-ban és a 2001-es Tremors 3-ban is, de mára felhagyott a hivatásos színészettel. Annak idején dráma és képzőművész szakon végzett a főiskolán, és időközben teljesen a képzőművészet felé fordult az érdeklődése. Sikeres portréfestő lett, akinek egyik képe ott lóg a Jurassic Park rendezőjének, Steven Spielbergnek az irodájában.

Ariana Richards akkor és most

JOSEPH MAZZELLO (TIM MURPHY)

Kolleginájával ellentétben a Lex öccsét játszó Joseph Mazzello maradt a filmek világában. A Jurassic Park előtt nem volt, csak egy-két szerepe, utána viszont foglalkoztatott gyerekszínész lett, olyan filmekkel, mint a Veszélyes vizeken című Meryl Streep-thriller, az Irány a Mississippi! című gyerekdráma, a Három kívánság című Patrick Swayze-fantasy, a már Ariana Richardsnál említett Jurassic Park-folytatás vagy a Simon Birch, a kisember. Mazzello felnőttként is a pályán maradt: feltűnt a Kate Hudson főszereplésével forgatott Kisanyám-ban, a Social Network – A közösségi háló-ban és a G.I. Joe: Megtorlás-ban is, továbbá olyan sorozatokban, mint a Helyszínelők, a Nyomtalanul, A törvény embere, A célszemély és a The Pacific – A hős alakulat című HBO-miniszéria.

Joseph Mazzello akkor és most, a The Pacific - A hős alakulatban

SAM NEILL (DR. ALAN GRANT)

A dinoszauruszos filmben persze nem csak gyerekek szerepeltek. A Jurassic Parkba érkező paleontológust az ír születésű Sam Neill játszotta, olyan filmekkel a háta mögött, mint az Ómen 3., a Nicole Kidman főszereplésével készült Halálos nyugalom, a Sean Connery – Alec Baldwin-féle Vadászat a Vörös Októberre, a Semmit a szemnek Chevy Chase-zel és Daryl Hannah-val vagy a három Oscar-díjas Zongoralecke. Az őslényes alkotás után a színész addig sem nyugvó karrierje ha lehet, még jobban felpörgött. A Jurassic Park-ot követően jött a Szirének, a Változások kora, a Hófehérke – A terror meséje, a Halálhajó, A suttogó vagy A kétszáz éves ember.

Neill a Jurassic Park második részében nem szerepelt, ám a harmadikban visszatért, ezt követően azonban egyre kevesebbszer tűnt fel a vásznon. Benne volt a Wimbledon – Szerva itt, szerelem ott című sportos-romantikus filmben, a Daybreakers – A vámpírok korá-ban, Az orvvadász-ban, illetve a Tudorok című történelmi sorozatban. A magyar néző legutóbb a Hosszú út lefelé című Nick Hornby-adaptációban láthatta. 2000-es évekbeli tétlenkedésének viszont a jelek szerint vége: jelenleg öt projektje is folyamatban van, melyek nagy részét 2015 folyamán mutatják majd be.

Sam Neill akkor és most, a Hosszú út lefelében

LAURA DERN (DR. ELLIE SATTLER)

A csinos paleobotanikusnőt, Dr. Alan Grant szerelmét a korábban a Kék bársony és a Veszett a világ című David Lynch-filmekben látott Laura Dern alakította. A Jurassic Park olyan nagyot nem változtatott Dern karrierjét: előtte és utána is megbízható rendszerességgel tűnt, illetve tűnik fel filmekben. A dínós mozi után a Tökéletes világ-ban, a Dr. T és a nők-ben, a Jurassic Park III-ban, a Nevem Sam-ben és a Már nem lakunk itt című független drámában láthattuk. Az utóbbi években egy kicsit ő is eltűnt, de azért nem teljesen: benne volt az Utódomra ütök című vígjátékban és a Csillagainkban a hiba című kamaszdrámában is, ezenkívül volt nemrégiben egy teljes egészében az ő személyére épülő sorozata, a Megvilágosultam, melyben egy állásából kirúgott, az életét újrakezdő nőt alakít.

Laura Dern akkor és most, a Csillagainkban a hiba c. filmben

JEFF GOLDBLUM (DR. IAN MALCOLM)

A Jurassic Park „rocksztár” tudósát, Dr. Ian Malcolm matematikust és káoszszakértőt A légy sztárja, Jeff Goldblum alakította, akinek rengeteg szerepe volt már Spielberg filmje előtt is. Karrierje az őslények után sem áldozott le – a folytatások közül a második részben (Az elveszett világ) szerepelt, ezenkívül játszott az Áldatlan állapotban, A függetlenség napja vagy A szentfazék című filmekben. Mostanában ő is a háttérbe szorult kissé, de azért fel-feltűnik fősodorbeli filmek jópofa mellékfigurájaként (benne volt például a Sejtcserés támadás-ban és az Ébredj velünk-ben). Nevezetes ezenkívül Wes Anderson rendezővel való együttműködése, akinek Édes vízi élet és A Grand Budapest Hotel című filmjeiben is szerepelt. Neki is van egy sorozata, melyben abszolút főszerepet játszik (az Áldott jó nyomozó), forgatási szünetekben pedig szívesen jár talk show-kba, hogy elénekelje a Jurassic Park főcímdalát.

Jeff Goldblum akkor és A Grand Budapest Hotel című filmben

RICHARD ATTENBOROUGH (JOHN HAMMOND)

A Jurassic Park megálmodóját a rendezőként is elismert (A híd túl messze van, a két Oscar-díjat érdemelt Gandhi, A tánckar, Árnyékország, Chaplin), idén augusztusban kilencvenéves korában elhunyt Richard Attenborough formálta meg. 1942-es színészi debütálásával Attenborough az őslényes film forgatásakor már bőven veteránnak számított (több tucat szerepe közt olyan klasszikusokat találunk, mint A brightoni szikla, A nagy szökés vagy A Főnix útja), de a Jurassic Park így is nagy visszatérésnek számított a pályáján, hiszen azt megelőzően utoljára 1979-ben lehetett látni a vásznon. Utána még játszott a folytatásban, Kenneth Branagh Hamlet-ében és az Elizabeth-ben, de élete utolsó tíz évében már nem vállalt filmes munkát: utoljára a 2002-es Határvillongások című vígjátékban lehetett látni, a 2004-es Tres en el caminó-ban pedig már csak hangjával, narrátorként volt jelen.

Richard Attenborough akkor és halála előtt

Ha viszont szeretnénk látni a Jurassic Park sztárjait, Az elveszett világ című második rész és a Jurassic Park III is megtalálható a TV GO kínálatában, és egy gyors regisztrációt és pár kattintást követően akár azonnal meg is nézhetők. Ezen felül Sam Neill Az orvvadász és a Kalandor: Az aranyládika átka című munkája is megtalálgató a TV GO-n.

SOROZATUNK KORÁBBI RÉSZEI:
- Mi történt a Lost - Eltűntek szereplőivel?
- Mi történt a Szívek szállodája hőseivel?
- Mi történt a Váratlan utazás szereplőivel?

Mi a TV GO? Egy szórakoztató portál, ahol filmeket, sorozatokat és tévéműsorokat nézhet, friss hírekkel és filmes cikkekkel kiegészítve. Mindez bárhol, bármikor, bármilyen regisztrált készüléken (számítógép, okostelefon, tablet, okostévé). Regisztráljon, és válogasson a TV GO kínálatából!

Filmek Neked!

Kalandor: Az aranyládika átka

Színes, szinkronizált, angol kalandfilm (2013)

Bogyó és Babóca - 13 új mese

Színes, magyar rajzfilm (2010)

Agymanók

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film (2015)

Aquaman

Színes, magyarul beszélő, amerikai-ausztrál akciófilm, kalandfilm, fantasy (2018)