Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

Keressük a jövő legjobb James Bond gonoszait

Keressük a jövő legjobb James Bond gonoszait

  • TV GO
  • 2014. 11. 30., 14:45

Nemrégiben felröppent a pletyka, hogy a zseniális Christoph Waltz játssza a következő, decembertől forgó 007-es film főgonoszát. Ennek kapcsán összegyűjtöttünk tíz további kiváló színészt, akik szintén remekül tudnák terrorizálni az angol szuperkémet.

MERYL STREEP

Egyrészt alapvetés, hogy a három Oscar-díjas Meryl Streep bármit el tud játszani, másrészt többször megcsillantotta már szerepeiben gonosz oldalát is, például A mandzsúriai jelölt remake-jében vagy a Kétely-ben. Ezen felül Anne Hathawayt is nagyszerűen tartotta nyomás alatt Az ördög Pradát visel aljas divatmagazin-főszerkesztőjeként, legközelebb pedig gonosz boszorkányként mutatkozik be a Vadregény című alkotásban. Ilyen előzmények után minden adott, hogy egy James Bond-filmben törjön világuralomra.

Meryl Streep a Vadregényben (Forrás: Walt Disney Pictures)

JAKE GYLLENHAAL

A nemrég bemutatott Éjjeli féreg-gel Jake Gyllenhaal szemléletesen bizonyította, hogy a jóravaló szomszédfiú imidzs immár a múlté, és olyan hősök után, mint Perzsia hercege vagy a Forráskód katonája, egy igazi félelmetes antihőst, egy ellenszenves szociopatát is el tud játszani. A sötétebb hangulattal pedig már a Donnie Darkóban megismerkedett, ráadásul a Szerelem és más drogok-ban sem volt éppen szimpatikus a hozzáállása – mi kell még?

Jake Gyllenhall az Éjjeli féregben (Forrás: Big Bang Media)

GILLIAN ANDERSON

Az X-Akták sztárjának eddig inkább a hűvös és hideg, mintsem kegyetlen oldalát ismerhettük, de éppen ezért itt az idő a váltásra. Aki látta Gillian Andersont a Hajsza című thrillersorozat kőkemény nyomozónőjeként, az tudja, milyen elszánt tud lenni – ezt az elszántságot nyugodtan be lehetne építeni egy Bond-gonosz figurájába, hogy megmutassa, nem csak sorozatokban tud helytállni.

Gillian Anderson a Hajsza című sorozatban (Forrás: Cinemax)

MICHAEL DOUGLAS

Habár a Last Vegas kedves öreguraként vagy a Túl a csillogáson csiricsáré ruhákba bújt meleg show-manjeként Michael Douglas az utóbbi időben megtévesztett minket, valójában egy olyan színészről van szó, akinek minden adottsága megvan ahhoz, hogy 007-es főgonosszá váljon. Emlékezzünk csak vissza a Tőzsdecápák aljas és könyörtelen Gordon Gekkójára, és láthatjuk, hogy Douglast az isten is Bond-ellenségnek teremtette. Ezenkívül az Összeomlás-ban már rég bebizonyította, milyen jól áll neki a bezizzent pszichopata szerepe.

Michael Douglas az Összeomlásban (Forrás: Fórum Home Entertainment)

PIERCE BROSNAN

Képzeljük csak el, milyen lenne, ha az egykori Bond levetné korábbi sármját, átállna a másik oldalra, és Remington Steele-es simulékonysággal megáldott gonosszá vedlene. Brosnannek némi gyakorlata is van a dologban, hiszen A Thomas Crown-ügy remake-jében egy félig-meddig törvényenkívüli karaktert hozott, a Mrs. Doubtfire – Apa csak egy van című családi filmben pedig egy igazán ellenszenves, tenyérbemászó figurát teremtett.

Pierce Brosnan a Remington Steele című sorozatban (Forrás: Mokép)

CATE BLANCHETT

Cate Blanchett bármit el tud játszani: színpadon volt már Hedda Gabler és játszott A vágy villamosá-ban, a vásznon látott teljesítménye (Elizabeth, Blue Jasmine) alapján pedig simán elmenne Katharine Hepburn gonosz kiadásának. Alakított elszánt újságírónőt a Lapzárta – Veronica Guerin történetében, sőt egyik filmjében, az Egy botrány részletei-ben erkölcsileg erősen megkérdőjelezhető dolgokat tett – épp itt az ideje hát, hogy átálljon a sötét oldalra. Ráadásul James Bondra is ráférne már egy igazán karakteres női főellenfél.

Cate Blanchett az Egy botrány részleteiben (Forrás: InterCom)

JON HAMM

A Reklámőrültek-beli Don Draper igenis félelmetes figura, Jon Hamm ráadásul játszott már máskor is ellenszenves p*csfejeket, például a Koszorúslányok-ban (ahol minden bizonnyal sok nő szívesen pofán ütötte volna a főhősnő bunkó és önző pasijának igazán hiteles megformálásakor) vagy legújabb filmjében, a Million Dollar Arm-ban, melyben annak ellenére tűnik fel negatív színben, hogy elvileg ő a pozitív hős. Ezek után – és a színész kvalitásait figyelembe véve – nyugodtan állíthatjuk, hogy tökéletes gonosz válna belőle.

John Hamm a Mad Men - Reklámőrültek című sorozatban (Forrás: AMC)

STEVE BUSCEMI

Ilyen ábrázattal kész csoda, hogy Steve Buscemi eddig valahogy elkerülte a Bond-gonosszá válást. Ráadásul nemcsak nem túl bizalomgerjesztő, igazi rosszarcú külseje predesztinálja arra, hogy a 007-es fő ellenfelévé váljon, hanem az is, hogy pályája során többször is játszott már gengsztert, lásd például a Fargó-ban, a Kutyaszorítóban című Tarantino-műben vagy a Gengszterkorzó című sorozatban való megjelenéseit. A Con Air – A fegyencjáratban pedig nem egyszerűen gengszter, hanem egy igazi pszichopata volt, akinek „ott volt a világ a kezében”. Ha igazán karizmatikus nemezist szeretnénk, akkor kétségtelen, hogy Steve Buscemi lenne a legideálisabb választás.

Steve Buscemi a Gengszterkorzó című sorozatban (Forrás: HBO)

SANDRA BULLOCK

Sandra Bullock oly régóta játssza már a jó kislányt, hogy igazán itt lenne az ideje, hogy kibújjon a bőréből, és a bájos romkomhősnők vagy aranyszívű családanyák után egy igazi gonosztevőt formáljon meg. Mondjuk ha százzal megszorozná azt, amit a Nász-ajánlat (eleinte) gonosz főnöknőjeként művelt, máris helyben volnánk. A színésznő mindenesetre most gyakorolhat egy kicsit, hiszen a Gru-filmek folytatásaként készülő Minions-ban ő lesz a főgonosz szinkronhangja. Ezek után már gyerekjáték lenne egy velejéig gonosz karakter megformálása.

Sandra Bullock a Nász-ajánlatban (Forrás: Fórum Hungary)

AARON PAUL

Decemberben a huszonnegyedik James Bond-kaland forgatása kezdődik, és bár Christop Waltz remek választás, azért azt a gyártó stúdió fejeseinek is éreznie kell, hogy új szelek fújnak. A Facebook-generáció korában érdemes lenne egy kis frissességet vinni az ellenfelek sorába – és a Breaking Bad kissé összeszedetlen drogdílereként ismert Aaron Paul igazi pattogó-puffogó méregzsák ellenfele lehetne a szuperkémnek, ezzel nagyszerű ellenpontját képezve a mindig higgadt Bondnak. A jelszó tehát: Jesse Pinkman az örökkévalóságnak!

Aaron Paul a Breaking Bad (Totál szívás) című sorozatban (Forrás: AMC)

TOVÁBBI NÉZNI- ÉS OLVASNIVALÓK:
- Need for Speed (Aaron Paul)
- Ők a legnagyobb sztárok Hollywoodban
- Fogságban (Jake Gyllenhall)
- Mike Nichols, aki a legjobbat hozta ki mindenkiből
- Last Vegas (Michael Douglas)

Mi a TV GO? Egy szórakoztató portál, ahol filmeket, sorozatokat és tévéműsorokat nézhet, friss hírekkel és filmes cikkekkel kiegészítve. Mindez bárhol, bármikor, bármilyen regisztrált készüléken (számítógép, okostelefon, tablet, okostévé). Regisztráljon, és válogasson a TV GO kínálatából!

Filmek Neked!

Need for Speed

Színes, szinkronizált, amerikai akciófilm (2014)

Last Vegas

Színes, magyarul beszélő, amerikai vígjáték (2013)

Fogságban

Színes, magyarul beszélő, amerikai krimi - (2013)

Hozzám jössz, haver

Színes, magyarul beszélő, francia vígjáték (2017)