Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

A Trónok harca fedetlen keblei: Emilia Clarke

A Trónok harca fedetlen keblei: Emilia Clarke

  • Birkás Péter
  • 2014. 12. 15., 13:00
  • Trónok harca

Az HBO-féle Trónok harca évadról évadra több nézőt vonz a képernyők elé, egyre több embert ismertetve meg George R. R. Martin fantasyuniverzumával, ahol varázslók és gáncsnélküli lovagok helyett ármány és buja jelenetek uralják a történetet. Cikksorozatunk a széria erotikus oldalára és azon színésznőire koncentrál, akik az évadok során ledobták a textilt a képernyőn. Ezúttal Emilia Clarke következik, akit már az első részben anyaszült meztelenre vetkőztettek.

Emilia a Trónok harca mind a négy évadjában, ez idáig összesen 33 epizódban szerepelt, ő a történet egyik kulcsfigurája, Daenerys, a Targaryen-ház utolsó sarja, aki száműzetésben készül a westerosi Hét Királyság trónjának visszaszerzésére. Az idén 28 éves színésznő már egészen fiatalon, három évesen a színészet szerelmese lett, miután részt vett egy musical előadáson, melynek apja volt a hangmérnöke.

A középiskola befejezése után a londoni Drama Centre hallgatója lett, ahol 2009-ben diplomázott. A Trónok harca előtt főleg színdarabokban kapott szerepet, illetve felbukkant a Doctors című sorozat egyik epizódjában és a Triassic Attack tévéfilmben is.

Emilia Clarke, akinek eredeti hajszíne barna (Forrás: Frederick M. Brown / AFP)

A MÁSODIK LETT A BEFUTÓ

Daenerys szerepét 2010-ben osztotta rá az HBO, azonban nem ő volt az első kiszemelt a karakter megformálására. Clarke előtt a szintén brit Tamzin Merchant tűnt befutónak, ám mindezidáig ismeretlen okok miatt az alkotók végül Emiliát választották a 27 éves, korábban a Büszkeség és balítélet-ben illetve a Tudorok-ban is szereplő színésznő helyére. A producerek valószínűleg nem bánták meg döntésüket, hiszen Emilia Clarke villámgyorsan a közönség egyik legnagyobb kedvence lett, nem feltétlenül a pucér jelenetei miatt.

Daenerys az Őrült király, II. Aerys gyermeke, akit bátyjával, Viserysszel együtt menekítenek Braavos szabad városába a Baratheonok haragja elől. A lányt innentől kezdve bátyja neveli, akinek feltett szándéka, hogy visszaszerzi a Hét Királyság trónját, és a cél elérése érdekében attól sem riad vissza, hogy testvérét áruba bocsássa. A Daeneryst alakító Emiliával ebben a helyzetben találkozhatunk először, már a sorozat első epizódjában, és az alkotók nem vártak sokat a színésznő bájainak megmutatásával, hiszen Viserys már az első felbukkanást követő percekben meztelenre vetkőzteti a nomád vezérnek, Khal Drogónak szánt lányt.

SZENDE SZŰZBŐL TÜZES FELESÉG

A Trónok harca (a könyv és a sorozat) egyik legnagyobb erőssége, hogy a női karakterek nem csak mutatós díszletként vannak jelen, a gyengébbik nem képviselőinek legalább olyan fontos, ha nem fontosabb szerep jut, mint a férfiaknak. A Lena Headey alakította Cersei mellett erre Emilia Clarke figurája a legjobb példa, aki az eseményekkel sodródó karakterből fokozatosan küzdi fel magát a saját, majd mások sorsát is irányító pozícióba. Az első évadban villámgyorsan, már az első részben túlesünk Daenerys és Khal Drogo házasságán, majd az ezt követő epizódokban ágyjelenetek egész során át lehetünk tanúi, ahogy a fiatal lány megtalálja a helyét és a szerelmet a ráerőltetett frigyben.

George R. R. Martin munkája persze nem tündérmese, így az egymásra találó férj és feleség története sem éri meg a happy endet. Daenerys az első évad végére egyedül találja magát egy minden korábbinál reménytelenebb helyzetben, azonban egy elsőre kétségbeesett lépésnek tűnő akciót követően tanúi lehetünk a karakter „újjászületésének”, egy olyan jelenetben, ami még sokadszorra is libabőrt biztosít minden Trónok harca-rajongónak.

TISZTELETKÖR ÉS ÍGÉRETES JÖVŐ

Emilia a Trónok harca első évadjában szinte mindent megmutatott, és ezt követően többször fogadkozott, hogy a folytatásban többet nem vállal pucér jeleneteket. Döntését a karakter fejlődésével magyarázta, mondván A Sárkányok Anyja már nem olyan szereplő, aki meztelenül jelenik meg a képernyőn. A második évadban ennek köszönhetően már nem is gyönyörködhettünk a színésznő meztelen testében, azonban a harmadik évad nyolcadik epizódjában (Második fiak) megmutatta, hogy Daenerys még egy kiszolgáltatott helyzetben is képes megőrizni a hidegvérét, és végeredményben még egy uralkodónak sem állnak rosszul a fedetlen keblek.

Habár Emilia és a Trónok harca még egy jó ideig elválaszthatatlanok lesznek, a színésznő láthatóan mindent megtesz, hogy a karrierje ne ragadjon meg az igényes tévésorozatok szintjén. 2013-ban a Dom Hemingway-ben tűnt fel Jude Law oldalán, ugyanebben az évben a Brodwayn lépett fel az Álom luxuskivitelben színpadi változatában, 2015-ben pedig nemcsak a Trónok harca ötödik évadjában láthatjuk viszont, de ő lesz az új Terminátor egyik főszereplője, és az első előzetesből jól látszik, hogy Emilia Clarke a sárkányok anyja mellett gépszelídítő Sarah Connorként is megállja a helyét.

TOVÁBBI OLVASNIVALÓK:
- A Trónok harca fedetlen keblei: Esmé Bianco
- The Walking Dead: sorozat vs. képregény - Shane
- The Walking Dead: sorozat vs. képregény - Lori

Mi a TV GO? Egy szórakoztató portál, ahol filmeket, sorozatokat és tévéműsorokat nézhet, friss hírekkel és filmes cikkekkel kiegészítve. Mindez bárhol, bármikor, bármilyen regisztrált készüléken (számítógép, okostelefon, tablet, okostévé). Regisztráljon, és válogasson a TV GO kínálatából!

Kategóriák: Trónok harca

Filmek Neked!

Dom Hemingway

Színes, szinkronizált, amerikai krimi-dráma (2013)

Graffaló és barátai

Színes, magyarul beszélő, angol-német családi animációs film (2009)

Aranyhaj és a nagy gubanc

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film (2010)

BÚÉK

Színes, magyar vígjáték (2018)