Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

A Trónok harca fedetlen keblei: Sibel Kekilli

A Trónok harca fedetlen keblei: Sibel Kekilli

  • Birkás Péter
  • 2014. 12. 22., 13:25
  • Trónok harca

Még közel fél év, mire a Trónok harca visszatér az ötödik évaddal – ezt az űrt egy olyan cikksorozattal igyekszünk betölteni, amelyben a széria erotikus oldalára és azon színésznőire koncentrálunk, akik az évadok során ledobták a textilt a képernyőn. Esmé Bianco és Emilia Clarke után most egy török származású német színésznő következik, aki a pornóiparban kezdte a karrierjét.

Az idén 34 éves Sibel Törökországból áttelepült szülők gyermekeként született Heilbronnban, és színészi karrierje egyáltalán nem úgy indult, ahogy azt elsőre gondolnánk. Tizenhat évesen otthagyta az iskolát, és kétévnyi kormányzati munkát követően Essenbe költözött, ahol számos állás után a pornóiparban kötött ki. Az ekkor huszonegy éves Kekilli két év alatt összesen tizenhat felnőtt filmet forgatott (leginkább) Dilara művésznévvel, ám 2002-ben váratlan fordulatot vett az élete. Kölnben, egy vásárlás során kiszúrta egy casting rendező, aki elhívta egy szereplőválogatásra, ahol olyan meggyőző alakítást nyújtott, hogy Sibel 340 potenciális jelölt közül megkapta a Fallal szemben című török-német alkotás egyik főszerepét.

Sibel Kekilli 2010-ben (Forrás: Abdelhak Senna / AFP)

PORNÓSBÓL ÜNNEPELT SZÍNÉSZNŐ

A filmben Kekilli egy a családja kedvéért érdekházasságba menekülő török lányt alakít, aki szép lassan beleszeret a szintén török származású, hányatott sorsú főhősbe (Birol Ünel). A Fallal szemben a bemutatót követően komoly sikereket aratott, összesen 38 díjra jelölték, melyekből 25-öt meg is nyert, többek között a 2004-es Berlinale legjobb filmnek járó Arany Medvéjét. A reflektorfényből persze kijutott Sibelnek is, aki – meztelen jeleneteket is tartalmazó – alakításáért szintén több díjat (Bambi, Európai filmdíj stb.) besöpört, nem mellesleg a szerep beindította a színésznő karrierjét.

A Fallal szemben sikerét követően Kekkili nyolc játékfilmben és több sorozatban is szerepet kapott, majd 2010-ben a HBO felajánlotta neki Shae szerepét a Trónok harcá-ban. A karakter az első évad utolsó előtti részében bukkant fel, összesen húsz epizódban kapott szerepet, majd meglehetősen kegyetlen körülmények között távozott a történetből a negyedik évad záró epizódjában. Sibel bemutatkozása – sorozatunk korábbi tagjaihoz hasonlóan – meglehetősen emlékezetesre sikeredett, hiszen nagyjából két perc után megszabadult a ruháitól, és teljesen meztelenül az elégedett Tyrion nyakába vetette magát.

ÁGYASBÓL BIZALMAS...

Sibel karaktere egy kurtizán, aki a Green Fork-i csata előtt „csatlakozik” Tyrionhoz, hogy a férfinak legyen kivel hálnia az ütközet előtt, de a két karakter annyira összemelegedik, hogy Shae végül a Lannisterekkel együtt utazik Királyvárba, és a nő a második évadban már fontos szereplője a fővárosban zajló hatalmi játszmáknak. Bár Shae ezen idő alatt továbbra is Tyrion ágyasa, Sibel a második évadtól már nem vállalt meztelen jeleneteket, csupán meglehetősen szellős öltözékeken keresztül gyönyörködhettünk bájaiban.

...BIZALMASBÓL ÁRULÓ

A karakter végzetét – a sorozatunk első részében bemutatott Roshoz hasonlóan – aztán a királyvári intrikák okozzák, hiszen Joffrey halálát követően Shae elárulja a szerelmes (és nem mellesleg gyilkossággal vádolt) Tyriont, aki az első adandó alkalommal megbosszulja ezt, stílszerűen egy hatalmas ágyban vetve véget a kétszínű nő életének. Érdekesség, hogy a széria alapjául szolgáló George R. R. Martin regényekben Shae végig Tyrion apjának, Tywinnek a beépített embere, de a sorozat alkotói finomítottak ezen, és végül egy olyan nőt faragtak a karakterből, aki sértettségből és féltékenységből árulja el szerelmét.

WESTEROSBÓL A TETTHELYRE

Sibel Kekkili már a Trónok harca előtt is befutott színésznőnek számított Európában, viszont az HBO-szériája nem emelte újabb szintre a karrierjét. A sorozat mellett szerepelt a 2011-es Micsoda férfi című vígjátékban, illetve 2011-ben beválogatták az 1970 óta folyamatosan futó Tetthely stábjába, ahol mellékszereplőből főhőssé küzdötte fel magát. A rajongók 2015 során csak ebben a sorozatban láthatják viszont a színésznőt, aki saját bevallása szerint nagyon hálás Sarah Brandt karakteréért, ugyanis hosszú idő után ez az első olyan szerepe, ahol nem egy korábban skatulyaként ráakasztott külföldi származású figurát kell játszania.

Sibel Kekilli a Tetthelyben, Sarah Brandt karakterét alakítva

TOVÁBBI OLVASNIVALÓK:
- A Trónok harca fedetlen keblei: Esmé Bianco
- A Trónok harca fedetlen keblei: Emilia Clarke
- The Walking Dead: Sorozat vs. képregény - Hershel farmja

Mi a TV GO? Egy szórakoztató portál, ahol filmeket, sorozatokat és tévéműsorokat nézhet, friss hírekkel és filmes cikkekkel kiegészítve. Mindez bárhol, bármikor, bármilyen regisztrált készüléken (számítógép, okostelefon, tablet, okostévé). Regisztráljon, és válogasson a TV GO kínálatából!

Kategóriák: Trónok harca

Filmek Neked!

Agymanók

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film (2015)

Bogyó és Babóca

Színes, magyar rajzfilm (2010)

A Grincs

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film (2018)

Graffaló és barátai

Színes, magyarul beszélő, angol-német családi animációs film (2009)