Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

A Trónok harca fedetlen keblei: Carice van Houten

A Trónok harca fedetlen keblei: Carice van Houten

  • Birkás Péter
  • 2014. 12. 29., 13:40
  • Trónok harca

A Trónok harca ötödik évadjának forgatása december közepén véget ért, de még négy hónap, mire a sorozat visszatér a képernyőkre. A premierig tartó várakozást igyekszik enyhíteni cikksorozatunk, amelyben a széria erotikus oldalára és azon színésznőire koncentrálunk, akik az évadok során ledobták a textilt a képernyőn. Ezúttal Carice van Houten kerül terítékre, aki a sorozat egyik legrejtélyesebb figuráját, a Vörös papnőt, Melisandrét alakítja.

Az idén 38 éves Carice van Houten a Trónok harca második évadjának első epizódjában (Észak nem felejt) tűnt fel először, ezidáig összesen tizennégy epizódban szerepelt, és igazi veteránként csatlakozott az HBO szériájának stábjához. A holland színésznő 21 évesen kezdte filmes pályafutását a Het Labirynt című sorozatban, ezt követően számos tévéfilmben és összesen huszonnégy nagyjátékfilmben kapott szerepet, napjainkra pedig hazájának legismertebb, ünnepelt színésznője.

AKIRE HOLLYWOOD IS SZEMET VETETT

Carice karrierjének eddigi legfontosabb állomásának a 2006-os, Paul Verhoeven rendezte II. világháborús dráma, a Fekete Könyv bizonyult, amiben nem csak kiváló alakítást nyújtott, de a film nemzetközi sikerének köszönhetően még Hollywoodban is felfigyeltek a holland színésznőre. A bemutatót követően Tom Cruise például egyenesen ragaszkodott hozzá, hogy Carice játssza filmbéli feleségét a szintén háborús témát feldolgozó Valkűr-ben.

Tom Cruise és Carice van Houten a Valkűrben (Forrás: InterCom)

Igazán nagy áttörést ugyan ez a szerep nem hozott, de a Valkűr-t követően a színésznő olyan alkotásokban tűnt fel, mint a Jude Law és Forest Withaker főszereplésével készült Végrehajtók és a Sean Bean és Eddie Redmayne nevével fémjelzett Fekete halál - Utazás a pokolba, illetve szerepelt Clive Owen és Daniel Brühl oldalán a 2011-es Betolakodók-ban. Carice-t még Leonardo DiCaprio és Russel Crowe 2008-as filmjébe, a Hazugságok hálójá-ba is beválogatták, a végleges alkotásban azonban nem láthattuk, mert a jelenetei végül a vágószoba padlóján végezték.

A VÖRÖS NŐ

Az HBO 2011 júliusában választotta ki Melisandre szerepére a Trónok harcá-ban, és Carice nem csak az ekkor már jelentős filmes múltja miatt számított veteránnak a sok fiatal arc között, de azért is, mert filmográfiája ekkor már számos olyan szerepet tartalmazott, ahol a nézők megcsodálhatták a színésznő meztelen testét – az alábbi összeállítás a 2010-es The Happy Housewife pucér jeleneteit gyűjti egy két és fél perces csokorba.

Sorozatunk korábbi szereplőivel ellentétben Carice első feltűnésekor még nem vált meg a ruháitól, bár debütálása így is tüzesre sikeredett, hiszen a Fény Urának papnőjeként elégettette Westeros elsődleges vallásának bálványait, ezzel jelezve a Baratheon-ház hűségét új istenéhez. A történet szerint Melisandre ekkor már régóta Sárkánykő állandó lakója, nem mellesleg a Hét Királyság koronájára jogot formáló Stannis Baratheon egyik legbefolyásosabb tanácsadója. A Vörös papnő azonban nem csak a vallásából eredő hatalmát veti be Sárkánykő uránál, de női bájait is: a második évad második epizódjában (Az éjszaka földje) ruhájától megválva, egy fiú ígéretével veszi rá a házas nemest egy gyors aktusra.

ÁRNYAK ANYJA

Az ígért „fiú” aztán a vártnál jóval hamarabb megszületik, méghozzá egy baljóslatú sötét árnyék képében – a gyors lefolyású vájúdás a következő alkalom, mikor pucéran láthatjuk a színésznőt, bár a második évad negyedik epizódjának (Csontok kertje) ezen része még messziről sem nevezhető erotikusnak. Ami a megszülető árnyékot illeti, idővel kiderül, hogy Melisandre mágiájának része, hogy a királyok véréből hasonló lényeket hozzon világra. A teremtmény aztán – „anyja” parancsára – végez Stannis öccsével, a szintén a Vastrónra pályázó Renlyvel, így az első akadály máris elhárul Vaskő ura elől, hogy hatalmát egész Westerosra kiterjessze.

A trónra áhítozó Stannis az árnyék hatékonyságát látva Joffrey Baratheont és Robb Starkot is hasonló módon kívánja a túlvilágra küldeni, azonban Melisandre visszautasítja a férfit, azzal az indokkal, hogy egy árnyék „létrehozása” erősen megcsapolja a nemző életerejét, és egy újabb aktus akár Stannis halálával is végződhet. A Vörös papnőnek viszont erre a problémára is van megoldása: Sárkánykőre hozza az elhunyt Robert Baratheon egyik törvénytelen fiát, Gendryt, akinek szintén királyi vér csörgedezik az ereiben, és egy meglehetősen túlfűtött jelenet keretében a nő hozzá is jut a fiú szükséges nedveihez.

TOVÁBBRA SEM SZÉGYENLŐS

A negyedik évadban egyaránt felbukkanó Emilia Clarke-kal és Sibel Kekillivel ellentétben Carice van Houten a Trónok harca legutóbbi szezonjában sem félt levetkőzni, utoljára (Daeneryshez hasonlóan) egy fürdőzős jelenet során vehettük szemügyre csupasz testét. Habár az biztos, hogy Melisandre karaktere visszatért az ötödik évadra is (már az első epizódban), de mivel a cselekmény Stannis-szal együtt északra szólította, lehet, hogy 2015 során már nélkülöznünk kell a színésznő meztelen jeleneteit…

ÉS EGY KIS POP/ROCK

Ami pedig Carice Trónok harca melletti karrierjét illeti, a rajongóknak már készülhetnek a 2015-ben érkező Incarnate című mozira, amiben a színésznő Aaron Eckhart oldalán tűnik majd fel a vásznon, illetve 2016-ra várható a Race című dráma, ami az 1936-os berlini olimpia idejébe kalauzolja majd a nézőket, Carice pedig Leni Riefenstahl szerepében fog megjelenni. Ha pedig mindez nem elég, akkor érdemes rákeresni a 2012-es See You on the Ice című albumra, amit Van Houten énekesnőként dobott piacra – az egyik dalhoz még klip is készült, amit alább meg is lehet tekinteni.

SOROZATUNK KORÁBBI RÉSZEI:
- A Trónok harca fedetlen keblei: Sibel Kekilli
- A Trónok harca fedetlen keblei: Emilia Clarke
- A Trónok harca fedetlen keblei: Esmé Bianco

Mi a TV GO? Egy szórakoztató portál, ahol filmeket, sorozatokat és tévéműsorokat nézhet, friss hírekkel és filmes cikkekkel kiegészítve. Mindez bárhol, bármikor, bármilyen regisztrált készüléken (számítógép, okostelefon, tablet, okostévé). Regisztráljon, és válogasson a TV GO kínálatából.

Illusztráció forrása: Ethan Miller / AFP

Kategóriák: Trónok harca

Filmek Neked!

A Grincs

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film (2018)

Jégvarázs

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film (2013)

Bogyó és Babóca - 13 új mese

Színes, magyar rajzfilm (2010)

Agymanók

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film (2015)