Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

A Trónok harca fedetlen keblei: Natalie Dormer

A Trónok harca fedetlen keblei: Natalie Dormer

  • Birkás Péter
  • 2015. 01. 05., 11:50
  • Trónok harca

A Trónok harca áprilisban tér vissza az ötödik évaddal, és az HBO ugyan már februárban is jelentkezik egy különleges, A Day in the Life című epizóddal, de mi ezen felül is igyekszünk kitölteni a premierig hátralévő időszakot. Cikksorozatunk a széria erotikus oldalára és azon színésznőire koncentrál, akik az évadok során ledobták a textilt a képernyőn. Ezúttal a rajongók egyik legnagyobb kedvence, a Margaery Tyrellt alakító Natalie Dormer kerül sorra.

A 33. életévét idén februárban betöltő angol Natalie Dormer a Trónok harca második évadjának harmadik epizódjában tűnt fel először, ez idáig összesen 16 részben kapott szerepet, és jelenléte garantált az ötödik szezonban is. Natalie a londoni Webber Douglas Academy of Dramatic Art diákjaként szerzett diplomát, majd hat hónappal később már szerepet kapott a Heath Ledger főszereplésével készült Casanová-ban.

A film rendezője, Lasse Hallström ráadásul annyira meg volt elégedve a színésznői alakításával, hogy még a szerepét is kibővíttette a forgatókönyvíróval. Dormer tehetsége továbbá nem csak a direktor, de a gyártó stúdió, a Touchstone Pictures vezetőinek figyelmét is felkeltette, három további film lehetőségét is felajánlották a színésznőnek, ám a megállapodás végül kútba esett.

Natalie Dormer a GQ magazinban a Trónok harca negyedik évadja előtt (Forrás: GQ/Will Davidson)

KÉNYSZERSZÜNET UTÁN VIII. HENRIK

Amilyen jól sikerült a filmes bemutatkozás, olyan nagy volt a megtorpanás a Casanová-t követően: Natalie egy független film folyamatosan elhalasztott forgatása miatt nem tudott meghallgatásokra járni, pincérnői és irodai munkákból tartotta el magát. Egy évnyi kényszerpihenő után a színésznő a Rebus című angol sorozat egyik 2006-os epizódjában tért vissza, majd 2007-ben ismét rámosolygott a szerencse, hiszen megkapta Anne Boleyn szerepét a Tudorok című történelmi sorozatban.

A VIII. Henrik (Jonathan Rhys Meyers) uralkodását és házasságait feldolgozó széria nem csak kritikai sikereket, de újabb tévés és filmes ajánlatokat hozott a színésznő számára. Natalie többek között felbukkant az Amerika Kapitány – Az első Bosszúálló című szuperhősfilmben, 2011-ben pedig megkapta Margaery szerepét a Trónok harcá-ban. A Tudorok után az HBO számára is nyilvánvaló lehetett, hogy Natalie-nak jól állnak az udvari intrikák, továbbá a történelmi sorozatban az is bizonyította, hogy nem szégyenlős, ha meztelen jelenetekről van szó.

KIRÁLYNŐNEK SZÜLETETT

Margaery a Síkvidéket uraló égkerti Tyrell-ház sarja, aki a sorozat második évadjának harmadik epizódjában (Ami halott, nem halhat meg többé), Renly Baratheon feleségeként lép színre, és már ekkor megörvendezteti a közönséget egy szinte teljesen pucér jelenettel (sajnos egyelőre ezen egyetlen alkalommal). A nézőkkel ellentétben a király már nem volt ennyire hálás, hiszen Renly a férfiakhoz vonzódik, ráadásul pont Margaery testvére, Loras a szeretője.

A nem túl szerencsés frigy viszont nem tart sokáig, hiszen a Vörös papnő, Melisandre árnymágiával gondoskodik róla, hogy Renly idejekorán távozzon az élők sorából. A király halálát követően Petyr „Kisujj” Baelish unszolására a Tyrell-ház szövetségre lép a Lannisterekkel, együtt győzedelmeskednek a Királyvárat fenyegető Blackwateri ütközetben, majd a két család közti köteléket megerősítendő Margaery és Joffrey Baratheon eljegyzik egymást, így a Tyrell-lány ismét közelebb jut a királynővé váláshoz.

HÁROM A MAGYAR IGAZSÁG

Nagyanyja, Olenna segítségével Margaery mindenkit megszégyenítő módon lavírozik a királyvári nemesek között (kordában tartja Joffreyt, összebarátkozik Sansával és még Cerseivel is megbirkózik), ám „balszerencséjére” az ifjú Baratheonnal kötött házassága még a korábbinál is tiszavirág életűbbre sikerül, hiszen férje már a frigy napján gyilkosság áldozata lesz.

A „tragédia” viszont nem tántorítja el attól, hogy a birodalom királynője legyen, nagyanyja unszolására Margaery már a gyász ideje alatt az új király, az ifjú Tommen Baratheon bizalmába férkőzik, ráadásul a hatalmi játszmák is az ő malmára hajtják a vizet. A Lannisterek befolyásának megőrzéséhez szükséges a Tyrellek támogatása, így Cersei és Tywin gyorsan kitűzik az új esküvő időpontját, méghozzá rögtön a gyászidőszak végére. Viszont hogy tényleg megvalósul-e az ambíciózus lány harmadik esküvője, az már csak a Trónok harca ötödik évadjából fog kiderülni…

Margaery Tyrell és Tommen Baratheon a negyedik évadban (Forrás: HBO)

A HATÁR A CSILLAGOS ÉG

A Tudorok megszilárdította Natalie Dormer karrierjét, a Trónok harca pedig jókora lökést adott neki, hiszen a színésznő Margaery megformálása mellett feltűnt a Jogász-ban, Michael Fassbender, Penelopé Cruz, Cameron Diaz, Brad Pitt és Javier Bardem oldalán, továbbá megkapta Irene Adler szerepét az amerikai Sherlock és Watson-ban, sőt elcsípett egy szerepet napjaink egyik legjövedelmezőbb filmsorozatának, Az éhezők viadalá-nak utolsó két részében is. Katniss Everdeen filmes kálváriája után a Patient Zero című horroban fog feltűnni (Matt Smith társaságában), illetve a Hajsza a győzelemért című munkája megtalálható a TV GO kínálatában is – a filmben ugyan csak egy nyúlfarknyi szerep jutott neki, de az legalább kellően emlékezetesre sikeredett.

CIKKSOROZATUNK KORÁBBI RÉSZEI:
- A Trónok harca fedetlen keblei: Carice van Houten
- A Trónok harca fedetlen keblei: Sibel Kekilli
- A Trónok harca fedetlen keblei: Emilia Clarke
- A Trónok harca fedetlen keblei: Esmé Bianco

Mi a TV GO? Egy szórakoztató portál, ahol filmeket, sorozatokat és tévéműsorokat nézhet, friss hírekkel és filmes cikkekkel kiegészítve. Mindez bárhol, bármikor, bármilyen regisztrált készüléken (számítógép, okostelefon, tablet, okostévé). Regisztráljon, és válogasson a TV GO kínálatából!

Kategóriák: Trónok harca

Filmek Neked!

Hajsza a győzelemért

Színes, feliratos, amerikai-német-angol életrajzi dráma - (2013)

Graffaló és barátai

Színes, magyarul beszélő, angol-német családi animációs film (2009)

Jégvarázs

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film (2013)

Gru 2

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film (2013)