Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

Mi történt a Sliders univerzumok közt utazó hőseivel?

Mi történt a Sliders univerzumok közt utazó hőseivel?

  • Vajda Judit
  • 2015. 01. 16., 15:10

1995 és 2000 között öt évadon keresztül ugráltak a világok között a Sliders című sci-fi széria főhősei, azaz a Quinn nevű bátor és kíváncsi ifjú feltaláló és társai. Vajon mi lehet az őket megformáló színészekkel a széria befejezése óta?

JERRY O’CONNELL (QUINN MALLORY)

A széria főszerepét, a párhuzamos univerzumok közti ugrálást lehetővé tevő átjáró feltalálóját, a Quinn Mallory nevű egyetemistát játszó Jerry O’Connell még gyerekszínészként kezdte a pályáját: az éles szeműek például az Állj mellém! című 1986-os Stephen King-adaptáció kövér kisfiújaként emlékezhetnek rá. Az átütő sikert azonban – már fiatal színészként – a Sliders hozta el számára. Jerry a sorozat alatt és után mozifilmekben is foglalkoztatottá vált, főleg könnyedebb művekben (Bogaras Joe, Sikoly 2., Kenguru Jack) és romantikus komédiákban (Vad kanok, Én és én meg a tehén) szerepelt, de voltak azért komolyabb munkái is, például a Jerry Maguire – A nagy hátraarc vagy A Mars mentőakció.

Jerry O'Connell akkor és most, A liga c. sorozatban

Ezután visszatért a sorozatokhoz (fontosabb munkái a Las Vegas, a Nyughatatlan Jordan, a Jog/Ászok és az Égető szerelem), de legutóbb felbukkant például a Veronica Mars nagyjátékfilmes verziójában is. Ami magánéletét illeti: a Föld egyik legszerencsésebb fickójának számít, hiszen 2007 óta ő a világ egyik legszebb nője, a modellből lett színésznő, Rebecca Romijn férje, akivel két közös gyermekük van: egy jelenleg 7 éves lány ikerpár.

CLEAVANT DERRICKS (REMBRANDT BROWN)

A lecsúszó, ám visszatérő énekest – aki csak véletlenül keveredett az egész „utazósdiba”, mert rosszkor volt rossz helyen – valóban egy zenész játszotta. A muzsikus családból származó Cleavant Derricks gospelszerzőként kezdte a pályáját. Később színészetet tanult és színpadi színész/énekes lett, aki komoly sikereket ért el a Broadwayn: a Dreamgirlsben nyújtott alakításáért például Tony-díjjal jutalmazták. Bár volt néhány emlékezetes megjelenése (például a Robin Williams főszereplésével forgatott Moszkva a Hudson partján-ban vagy a Wes Craven produceri ténykedésével készült Lelkek karneváljá-ban), a színészek világába igazán sosem sikerült betörnie: a Sliders Remmyje maradt élete szerepe.

Cleavant Derricks akkor és most, a Miami végveszélyben c. tévéfilmben

Cleavant a sci-fi sorozat után is maradt a tévézésnél, de inkább csak vendégszereplései voltak olyan szériákban, mint a Bűbájos boszorkák, az Ügyvédek vagy a Döglött akták. Érdekesség Derricksszel kapcsolatban, hogy a főszereplők közül ő volt az egyetlen, aki elejétől a végéig szerepelt a Sliders-ben. A színésznek van egy ikertestvére is, aki hozzá hasonlóan színész-énekes, és fel is tűnt a sorozat egy-két epizódjában (a hasonlóság miatt Rembrandt különböző alteregóit, hasonmásait játszotta el egy-egy alternatív univerzumban). Cleavant Derricks civilben boldog házasságban él, négy gyermek édesapja.

SABRINA LLOYD (WADE WELLES)

Wade volt Quinn legjobb barátja, aki vele együtt belekeveredett a világok közötti csúszkálásba. A lányt megformáló Sabrina Lloyd a sorozat előtt feltűnt például a Fater, élve vagy halva című Patrick Swayze-filmben, melyben Swayze karakterének kamaszlányát játszotta (mindössze két évvel a Sliders előtt, kislányos külsejének köszönhetően). A Sliders után azonban a mozifilmek helyett inkább a szériákra állt rá: fontosabb munkái az Esti meccsek, az Ed és a Gyilkos számok voltak.

Sabrina Lloyd akkor és most

Utóbbi sorozatból egyébként azért szállt ki, hogy – már felnőtt fejjel – továbbtanuljon a Columbia Egyetemen. Nem ez volt a színésznő egyetlen érdekes döntése: a Fox tévécsatorna három évad után elkaszálta a Sliderst, a forgatás azonban később a Sci-fi Channelnél folytatódhatott, ő mégis inkább kiszállt. Ennél viszont érdekesebb, hogy 2009-2010-ben Ugandában élt, ahol örökbe is fogadott egy kislányt, akit jelenleg férjével nevel.

JOHN RHYS-DAVIES (MAXIMILIAN ARTURO PROFESSZOR)

A walesi születésű, de Tanzániában nevelkedett színészveterán – aki a Sliders-ben Quinn egyetemi professzorát alakította – fél évszázada tartó pályája során eddig 231 filmben szerepelt. Biztos sokan emlékeznek rá a Sógun-ból, Az elveszett frigyláda fosztogatói-ból és folytatásából, az Indiana Jones és az utolsó kereszteslovag-ból vagy a Salamon király kincsé-ből, de benne volt a Halálos rémületben című Bond-filmben is.

Élete szerepe viszont a Sliders után találta meg, hiszen ő játszotta Gimlit, a törpöt Peter Jackson A Gyűrűk Ura-trilógiájának mindhárom részében (pedig valójában 185 centi magas). Ezt követően a színész főleg könnyedebb filmekben (Neveletlen hercegnő 2., A király nevében, Anakonda 4.), illetve az Egyszer volt, hol nem volt című fantasysorozatban tűnt fel. Rhys-Davies igazi munkamániás: 2015 folyamán várhatóan nyolc filmje jön ki.

John Rhys-Davies akkor és most, a Heavy Metal c. sorozatban

Magánéletéről annyit lehet tudni, hogy több évtizeden át élt házasságban tőle elhidegült feleségével, akitől annak ellenére nem vált el az asszony haláláig, hogy időközben újra megtalálta a boldogságot egy nála húsz évvel fiatalabb nő oldalán, akivel új családot is alapítottak (felesége Alzheimer-kórban szenvedett, és a férfi kötelességének érezte, hogy gondoskodjon róla). A színésznek nejétől két fia, szerelmétől egy lánya született.

KARI WUHRER (MAGGIE BECKETT)

A csúszkálók csapatához csak később csatlakozó katonanőt, Maggie Beckett századost Kari Wuhrer alakította, akit korábban többek közt a Ford Fairlane kalandjai-ban, a Sorvadj el! című Stephen King-adaptációban és az Anakondá-ban láthattunk. A nagy áttörést azonban a Sliders hozta meg a számára, és egyúttal ez maradt pályája csúcsa is, hiszen – nem egyedüliként a széria csapatából – utána nem sikerült tartania a színvonalat, és eléggé lecsúszott, ami karrierjét illeti.

Kari Wuhrer akkor és most, a Sharknado 2. premierjén

Szerepelt ugyan egy-két nívósabb sorozatban, például a Helyszínelők-ben és a General Hospital-ben, de többi munkája közt olyan opusokat találunk, mint a Mérges pókok, Az országút fantomja 2, az Angyalok háborúja 4-5, az Alien tornádó vagy a Sharknado 2. Kari Wuhrer civilben jelenleg második férjével, a producer James Scurával él, akivel három közös gyermekük van. Wuhrer többször is feküdt plasztikai sebész kése alá, de mellimplantátumát például később eltávolíttatta. Érdekesség vele kapcsolatban, hogy még énekesnőként is kipróbálta magát, egyik száma itt hallgatható meg.

CHARLIE O’CONNELL (COLIN MALLORY)

Quinn testvérét a sorozatban Charlie O’Connell játszotta, aki a való életben is Jerry O’Connell öccse. Charlie mindössze egy évvel fiatalabb Jerrynél, és nagyon hasonlítanak egymásra – karrierjük azonban másként alakult. A Sliders előtt Charlie O’Connellnek mindössze apró mellékszerepei voltak, ezek közül is egyedül a Kegyetlen játékok említésre méltó, így elég gyanús, hogy nem tehetsége, hanem bátyja miatt került be a sorozatba (ahova egyébként még az elején egyszer-kétszer – utóbb némi dramaturgiai kavart okozva – más szerepekben is beprotezsálta a tesója).

Charlie O'Connell akkor és most

A Sliders után játszott a Hé, haver, hol a kocsim?-ban, egyszer-kétszer olyan sorozatokban, mint a Nyomtalanul vagy a Nyughatatlan Jordan, de mára menthetetlenül lesüllyedt a B-szériába (vagy még lejjebb), hiszen főszerepet kizárólag olyan alkotásokban kap, mint a Kraken: A mélység csápjai vagy a Kétfejű cápa. Charlie O’Connell ugyan más területen is kipróbálta magát (korábban tőrvívó volt), de a főiskolás évek után nem folytatódott sportolói karrierje.

SOROZATUNK KORÁBBI RÉSZEI:
- Mi lett a Sikoly rémült szereplőivel?
- Vajon mi lett a Jóbarátok cuki gyerkőceiből?
- Mi lett a Spinédzserek trendi tinédzsereivel?

Mi a TV GO? Egy szórakoztató portál, ahol filmeket, sorozatokat és tévéműsorokat nézhet, friss hírekkel és filmes cikkekkel kiegészítve. Mindez bárhol, bármikor, bármilyen regisztrált készüléken (számítógép, okostelefon, tablet, okostévé). Regisztráljon, és válogasson a TV GO kínálatából.

Filmek Neked!

Transzcendens

Színes, szinkronizált, amerikai-kínai-angol sci-fi (2014)

Neveletlen hercegnő 2.: Eljegyzés a kastélyban

Színes, szinkronizált, amerikai vígjáték (2004)

Sharknado - Cápavihar

Sszínes, magyarul beszélő, amerikai horror (2013)

Aquaman

Színes, magyarul beszélő, amerikai-ausztrál akciófilm, kalandfilm, fantasy (2018)