Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

A Trónok harca fedetlen keblei: Oona Chaplin

A Trónok harca fedetlen keblei: Oona Chaplin

  • Birkás Péter
  • 2015. 01. 12., 12:38
  • Trónok harca

A Trónok harca április 12-én (itthon április 13-án) tér vissza a képernyőkre az ötödik évaddal, tehát már csak három hónapot kell várni, hogy ismét elmerülhessünk George R. R. Martin univerzumának mozgóképes verziójában. Hogy a várakozás kicsit könnyebben teljen, cikksorozatot indítottunk, melyben a széria erotikus oldalára és azon színésznőire koncentrálunk, akik az évadok során ledobták a textilt a képernyőn. Ezúttal egy újabb tragikus sorsú karaktert alakító színésznő, a Talisa Maegyr szerepében feltűnő Oona Chaplin kerül sorra.

A színésznő vezetékneve pont az, aminek látszik: Oona nagyapja a némafilmek egyik legmeghatározóbb alakja, Charlie Chaplin, édesanyja pedig a legendás filmes negyedik házasságából született, szintén színésznő Geraldine Chaplin. Az alma esetünkben nem esett messze a fájától, hiszen az 1986-ban született Oona már fiatalon balett-, salsa- és flamenco órákat vett, 15 évesen pedig ösztöndíjjal bekerült a skót Gordonstoun School dráma tagozatára. Innen egyenes út vezetett a londoni Royal Academy of Dramatic Art falai közé, ahol a színésznő 2007-ben diplomázott.

Oona Chaplin 2013-ban egy sajtóeseményen (Forrás: Valery Hache / AFP)

A TRÓNOK HARCA ELŐTT

Az iskola befejeztével Oona számos spanyol és brit tévé-, illetve nagyjátékfilmben kapott szerepet, és közösen játszott édesanyjával a Inconceivable, a ¿Para qué sirve un oso? és az Imago Mortis című alkotásokban. 2008-ban feltűnt a 22. James Bond-filmben, A Quantum csendjé-ben, szerepelt a The Hour című angol sorozatban Ben Whishaw és Dominic West oldalán, illetve játszott a Sherlock második évadjának első epizódjában, ahol Dr. Watson (Martin Freeman) barátnőjét alakította. Az HBO 2012-ben szerződtette a Trónok harcá-ba, ahol egy olyan karaktert kellett megformálnia, aki eredetileg nem szerepelt a népszerű fantasy regényekben.

Oona Chaplin Talisa Maegyr szerepében (Forrás: HBO)

VÉGZETES SZERELEM

Oona a sorozat összesen 11 epizódjában kapott szerepet, karaktere, Talisa Maegyr (később Talisa Stark) már a sorozat második évadjában felbukkant, de a szerep a harmadik szezonban teljesedett ki, és ekkor is ért véget. Talisa a Csontok kertje című epizódban bukkant fel először, az Oxcrossi csatát követően, mint harctéri gyógyító, és ekkor találkozik Robb Starkkal, akire azonnal mély benyomást tesz. A lány ezután Robb seregével tart a Lannisterek elleni háború további helyszíneire, és szép lassan összemelegedik a királlyal. Talisa és a férfi be is vallják egymásnak érzelmeiket a Deres hercege című epizódban, melyben először láthatjuk teljesen meztelenül Oona Chaplint. A pár ezt követően – Catelyn Stark intelme ellenére – titokban összeházasodik, és végül ez a frigy lesz a szerelmesek és a Lannisterek ellen folyó háború végzete.

Robb – hogy a háborúban a saját oldalára állítsa a Frey házat – megígéri, hogy elveszi Walder Frey egyik lányát, a Talisával kötött házassággal azonban megszegi fogadalmát, ami végül a Frey ház árulásához, a Stark ház újabb tagjainak (Talisa, Robb, Catelyn) halálához és a Vörös Nász folyamán a háború végéhez vezet. Oona Chaplin a Castamere-i esők című epizódban szerepelt utoljára a Trónok harcá-ban, ám ezt megelőzően még láthattunk tőle egy kellően alulöltözött jelenetet egy korábbi részben.

Oona Chaplin karakterének legnagyobb érdekessége, hogy Talisa egyáltalán nem szerepel George R. R. Martin regényeiben, a sorozat alkotói az íróval közösen döntöttek úgy, hogy a könyvekben szereplő Jeyne Westerling helyett egy teljesen új romantikus szálat írnak Robb Stark számára. Habár hasonlóságok így is akadnak a széria és a regények között (a házasság, és az ezzel járó ígéretszegés), a Robb és Talisa között szövődő románc az egyik legnagyobb eltérés Martin eredeti történetéhez képest. A tévés verzióban a Starkok drámáját azzal súlyosbították az alkotók, hogy Robb és Catelyn mellett még a király meg nem született gyermeke és felesége is áldozatul esik a Freyek árulásának – a regényben szereplő Jeyne Westerling ezzel szemben soha nem lesz várandós, és jelen sincs a Starkok ellen szervezett merényletnél.

A TRÓNOK HARCA UTÁN

Oona már a Trónok harca előtt is foglalkoztatott színésznőnek számított, és az HBO sorozata vélhetően csak lendített a karrierjén. A színésznő a sorozat után együtt szerepelt Daniel Radcliffe-fel a What if című vígjátékban, feltűnt a Púder, csajok, satöbbi-ben, legutóbb pedig a Fekete tükör című angol sorozat White Christmas című epizódjában láthattuk Jon Hamm partnereként. A rajongóknak 2015-ben sem kell lemondani róla, hiszen idén egy amerikai (The Longest Ride) és két spanyol (Havana's Heart & Beats, Remember it) filmben is viszontláthatják.

SOROZATUNK KORÁBBI RÉSZEI:
- A Trónok harca fedetlen keblei: Natalie Dormer
- A Trónok harca fedetlen keblei: Carice van Houten
- A Trónok harca fedetlen keblei: Sibel Kekilli
- A Trónok harca fedetlen keblei: Emilia Clarke
- A Trónok harca fedetlen kelbei: Esmé Bianco

Mi a TV GO? Egy szórakoztató portál, ahol filmeket, sorozatokat és tévéműsorokat nézhet, friss hírekkel és filmes cikkekkel kiegészítve. Mindez bárhol, bármikor, bármilyen regisztrált készüléken (számítógép, okostelefon, tablet, okostévé). Regisztráljon, és válogasson a TV GO kínálatából.

Illusztráció forrása: Tiziana Fabi / AFP

Kategóriák: Trónok harca

Filmek Neked!

Aquaman

Színes, magyarul beszélő, amerikai-ausztrál akciófilm, kalandfilm, fantasy (2018)

Jégvarázs

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film (2013)

Graffaló és barátai

Színes, magyarul beszélő, angol-német családi animációs film (2009)

A Grincs

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film (2018)