Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

Liam Neeson, az elpusztíthatatlan

Liam Neeson, az elpusztíthatatlan

  • Vajda Judit
  • 2015. 01. 24., 16:55
  • Akció-Kaland, Krimi-Thriller

Habár korábban ő volt Rob Roy, Oskar Schindler vagy épp Alfred Kinsey szexológus, Liam Neeson ír színész egy ideje mintha mindig ugyanazt a karaktert formálná meg: az elszánt, kemény fickót, akinek nincs más célja, mint elintézni az ellenséget.

ELRABOLVA (2008)

A fent ismertetett jelenség kezdőpontját a Luc Besson francia akciófilmcsászár nevével fémjelzett Elrabolva jelenti. Ez volt az első olyan film, melyben Neeson elszántan küzdő keménylegényt játszott: egy visszavonult CIA-st, akinek balkáni gengszterek elrabolják Párizsban vakációzó kamaszlányát. Bryan Mills természetesen egyesével levadássza a rosszfiúkat, és mindezt olyan meggyőzően teszi, hogy a film azóta két folytatást is megért (január 8-án mutatták be a 3. részt, amit zabáltak a magyarok), és elindította Neeson „szigorú, de igazságos gyilkológép” szerepeit. Lentebb a Screen Junkies őszinte előzetesét nézhetjük meg, melyben az Elrabolva első és második részéből láthatók részletek.

ISMERETLEN FÉRFI (2011)

Az Ismeretlen férfi-ben a színész a változatosság kedvéért egy berlini konferenciára utazó amerikai biológust alakít, amikor azonban egy autóbaleset után arra ébred, hogy elvették a személyazonosságát (más vesz részt helyette a konferencián, más kísérgeti a feleségét), emberünkről lehullik az értelmiségi álca, és Bryan Mills-i elánnal veti magát az ellene esküdők után. Összezavart identitás és borzongató paranoia helyett tehát a továbbiakban is az autós üldözéseké, a lövöldözésé és a verekedéseké a főszerep. Az alábbi videó a film utolsó nagy „párbaját” mutatja be, melynek során az ismeretlen férfi az utolsó gonosztevővel is végez egy szépen stilizált, alulvilágított jelenetben, melyben fontos szerepre tesznek szert bizonyos tükörcserepek.

FEHÉR POKOL (2011)

Az alaszkai havas, zord tájakon játszódó Fehér pokol-ban az ellenséget egy farkashorda jelenti. Neeson itt egy olajtársaság által alkalmazott vadászt játszik, akinek az a feladata, hogy puskájával védelmezze az olajfúró munkásokat a vadállatoktól. Mikor azonban egy csapat munkás repülőgép-szerencsétlenséget szenved, a főhős új küldetést "kap": kimenekíteni az embereket a vadonból. Ennek során a farkasokkal és persze a természettel magával is meg kell küzdenie – a Fehér pokol ráadásul amellett, hogy akció-/kalandfilm, férfi melodrámaként is működik, így múltbeli traumák (például felesége elvesztése, apja nyomasztó emléke) is terhelik a figurát. Mindezt sűrítve is megnézhetjük a mű utolsó és utolsó utáni jelenetében, melyben a főhős utoljára száll szembe a farkasokkal…

NON-STOP (2014)

A Non-stop-ban sztárunk ismét Jaume Collet-Serrával, az Ismeretlen férfi rendezőjével dolgozott együtt, és ezúttal egészen az égig emelkedik, hiszen egy légi marsallt alakít, aki egy repülőgép fedélzetén kerül megoldhatatlannak tűnő kutyaszorítóba. A hősnek küldött SMS-ben valaki 150 millió dollárt követel, máskülönben 20 percenként megöl valakit. Meg is történik az első gyilkosság, a helyzetet pedig még tovább bonyolítja, hogy a föld biztonságában tevékenykedő hatóságok magát a légi marsallt gyanúsítják a gaztettel. A piával túl nagy barátsáot ápoló férfinak így nehezített pályán kell megoldani az ügyet, de nem lenne Bill Marks légi marsall Liam Neeson, ha nem dobna be mindent a cél érdekében.

SÍROK KÖZÖTT (2014)

A Lawrence Block Matt Scudder-regénysorozatának egyik darabján alapuló Sírok között nem akciófilm, hanem nyomasztó bűndráma, egy gyógyuló alkoholista exzsaru, jelenlegi magánnyomozó figurával a középpontban. Scuddert egy nap felkeresi egy nagybani drogkereskedő, akinek ismeretlenek elrabolták a feleségét, a váltságdíj kifizetése után azonban mégis megölték, sőt feldarabolták a szerencsétlen asszonyt. A gyilkosok utáni nyomozás során a detektív ráadásul egy sorozatgyilkosság nyomaira bukkan, minden bizonnyal pszichopata elkövetőkkel a háttérben. A Sírok között hangulatában ugyan leginkább a Dennis Lehane-adaptációkra emlékeztet (főleg a Hideg nyomon-ra), de azért ebbe a figurába is átszivárog Liam Neeson kemény fickó-imidzse. Alább például azt láthatjuk, hogyan szokott bekopogni.

+ A RÁADÁS: RUN ALL NIGHT (2015)

Egy nem túl meglepő fordulattal Neeson következő filmje is a jól bevált sémára épül: a Run All Night-ban egy öregedő bérgyilkost alakít, aki szembekerül volt főnökével, ezért meg kell védenie családját az ír maffia haragjától. Úgy alakul, hogy fiával az oldalán kényszerül éjszakai menekülésre, amit természetesen sok-sok lövöldözés, autós üldözés, közelharc és csúnyán nézés fűszerez. A filmet a változatosság kedvéért az a Jaume Collet-Serra rendezte, aki az Ismeretlen férfi-t és a Non-stop-ot is, a főgonoszt pedig Ed Harris alakítja. Íme az előzetes!

A felsorolt filmek közül az Elrabolva 2, az Ismeretlen férfi és a Non-stop is megtalálható a TV GO kínálatában, egy gyors regisztrációt és pár kattintást követően pedig akár meg is nézhetőek. Ha pedig valami könnyedebre vágyik, akkor a Hogyan rohanj a veszTEDbe című vígjáték is elérhető Liam Neesonnal az egyik főszerepben.

TOVÁBBI OLVASNIVALÓK:
- Az ezerarcú Keanu Reeves
- Liam Neeson nem kap több puskát
- Magányos gyilkológépek

Mi a TV GO? Egy szórakoztató portál, ahol filmeket, sorozatokat és tévéműsorokat nézhet, friss hírekkel és filmes cikkekkel kiegészítve. Mindez bárhol, bármikor, bármilyen regisztrált készüléken (számítógép, okostelefon, tablet, okostévé). Regisztráljon, és válogasson a TV GO kínálatából!

Kategóriák: Akció-Kaland Krimi-Thriller

Filmek Neked!

Non-stop

Színes, szinkronizált, amerikai-francia akcióthriller (2014)

Ismeretlen férfi

Színes, magyarul beszélő, angol-német-francia-kanadai-japán-amerikai akciófilm (2011)

Elrabolva 2.

Színes, magyarul beszélő, amerikai akcióthriller (2012)