Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

Szépek, tehetségesek, szerelmesek: Marion Cotillard és Guillaume Canet

Szépek, tehetségesek, szerelmesek: Marion Cotillard és Guillaume Canet

  • Lavicska Zsuzsanna
  • 2014. 04. 30., 09:35

A szépséges Oscar-díjas (Piaf) francia színésznő, Marion Cotillard hollywoodi karriert épít, felejthetetlen alakításokat nyújt francia filmekben, és boldog párkapcsolatban él hároméves kisfia édesapjával, a szintén sikeres színész-rendezővel Guillaume Canet-vel. A magánéletét féltőn óvó pár legutóbb Canet, a TV GO-n is látható Vérkötelék című bűnügyi drámájában dolgozott együtt. Ennek apropóján tekintjük át közös filmjeiket, valamint karrierjük és kapcsolatuk alakulását.

Szeress, ha mersz (2003)

Marion Cotillard színészcsaládba született, és már háromévesen színpadra állt. Több filmes munka után az áttörést a Taxi-filmek hozták el, amelyek után Tim Burton a Nagy hal című filmjében is szerepet kapott. Ugyanebben az évben dolgozott először együtt Guillaume Canet-vel a Szeress, ha mersz című szerelmes drámában. A kiközösített kislány, és az elhanyagolt, beteg édesanyja mellett felnövő kisfiú életre szóló barátságot köt, és egyre jobban eldurvuló titkos játékot játszik. A játékszabály szerint, ha az egyikük utasítást ad, a másik köteles azt végrehajtani, akármi is legyen a parancs. A szenvedélyes és veszélyes játék eltéphetetlen kapocs Sophie és Julien között. Az egyáltalán nem giccses, de azért szerelmes cukiskodásoktól és intimitástól sem mentes filmet nézve nehéz elhinni, de még négy évnek kellett eltelnie ahhoz, hogy a két színész az életben is egymásra találjon.

Egyedül nem megy (2007) Bor, mámor Provence (2006)

Canet 2006-ban megrendezte a Senkinek egy szót se! című izgalmas thrillert, és ezzel bizonyította, hogy nem csak sikeres és jóképű színész, de tehetséges rendező is. Ugyanebben az évben elvált feleségétől, Diane Kruger-től, majd 2007-ben Audrey Tautou oldalán eljátszotta az Egyedül nem megy című romantikus film főszerepét. Eközben Marion Cotillard a Ridley Scott rendezte Bor, mámor, Provence-szal nagy előrelépést tett a sikeres hollywoodi karrier felé, majd 2007-ben a Piaf-ban nyújtott lenyűgöző alakításával elnyerte a legjobb női főszereplőnek járó Oscar-díjat. Ebben, a mindkettejük számára szakmai elismerésekkel teli évben találtak egymásra és hamarosan újra együtt dolgoztak a Le dernier vol (Az utolsó repülés) című Szaharában játszódó filmben.

Apró kis hazugságok (2010)

Cotillard az Oscar-díj után sorra kapta a szerepeket olyan nagy hollywoodi produkciókban, mint a Közellenségek (2009) és az Eredet (2010). De Canet sem tétlenkedett, és miután Keira Knightley csábító expasijaként újból felvillantotta ellenállhatatlan sármját, a Tegnap éjjel című drámában, megrendezte az Apró kis hazugságok című hol könnyed, hol nagyon is megrázó filmet, amelyben barátnőjének is jutott egy főszerep. Egy baráti társaság tagjai úgy döntenek, hogy annak ellenére elutaznak hagyományos közös nyaralásukra, hogy egyikük kicsivel korábban súlyos motorbalesetet szenvedett. A nyaralás alatt a régi barátok között felszínre kerülnek régi és új konfliktusok. Canet remek érzékkel teremt hangulatot, és érzékenyen ábrázolja a régi barátságok dinamikáját, Cotillard pedig újra tökéletes a bájos, bizonytalan, és csupa szeretet Marie szerepében.

Vérkötelék (2013)

2011-ben megszületett a pár kisfia, Marcel. Cotillard hat hónapos terhesen még Steven Soderbergh Fertőzés című filmjében forgatott, és egy hónappal Marcel születése után már A sötét lovag: Felemelkedés-en dolgozott. Majd a szintén 2012-ben készült Rozsda és csont című drámában újra lenyűgöző alakítást nyújtott, a lábait egy balesetben elveszítő, delfinidomár szerepében. Guillaume Canet tavaly újabb filmmel jelentkezett, és megrendezte Vérkötelék című bűnügyi drámáját. A hetvenes években, Brooklynban játszódó filmben Canet egy bűnöző (Clive Owen) és egy rendőr testvérpár erőszakos és érzelmes történetét meséli el. A Vérkötelék egy vegyes kritikákat kapott, teljesen korrekt alkotás remek színészi alakításokkal (Marion Cotillard, Mila Kunis, Zoe Saldana).

Filmek Neked!

Kilenc

Színes, fekete-fehér, magyarul beszélő, amerikai-olasz musical (2009)

Vérkötelék (feliratos)

Színes, magyarul beszélő, francia-amerikai thriller (2013)

Vérkötelék

Színes, magyarul beszélő, francia-amerikai thriller (2013)

Gru 2

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film (2013)