Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

A Trónok harca fedetlen keblei: Rose Leslie

A Trónok harca fedetlen keblei: Rose Leslie

  • Birkás Péter
  • 2015. 01. 19., 12:25
  • Trónok harca

Kevesebb, mint három hónap múlva, április 12-én startol a Trónok harca ötödik évadja, ám addig sem kell nélkülözni nagy kedvencünket, hiszen a várakozást könnyítendő, cikksorozatot indítottunk, melyben a széria erotikus oldalára és azon színésznőire koncentrálunk, akik az évadok során ledobták a textilt a képernyőn. Ezúttal Rose Leslie kerül sorra, aki a sorozatban egy igazi vadócot, Havas Jon vörös hajú szerelmét alakította.

Az 1987-es születésű Rose skót nemesi család sarja, édesapja Sebastian Arbuthnot-Leslie, a Leslie klán Aberdeenshire tanácsi területének vezetője, édesanyja pedig Candida Mary Sibyl Leslie, aki II. Károly angol király leszármazottja. A színésznő a család XII. században épült Aberdeenshire-i kastélyában nevelkedett négy testvérével, a középiskolát az angol Millfield magánintézményben végezte, majd három évet töltött a londoni Academy of Music and Dramatic Art falai között, ahol 2008-ban diplomázott.

Rose Leslie a Downtown Abbey első évadjában (Forrás: ITV)

Első szerepét a Bekasztlizva külföldön című angol dokusorozat egyik epizódjában kapta, majd feltűnt a New Town című, szintén angol drámában, és a filmes bemutatkozás olyan jól sikerült, hogy elnyerte érte a skót BAFTA Legjobb színészi alakítás – Új tehetség-díját. Ezt követően a Globe Színház Bedlam című darabjában lépett színpadra, 2010-ben pedig visszatért a tévéképernyőkre, méghozzá a kultikus Downtown Abbey első évadjában, ahol a Gwen Dawson nevű cselédlányt alakította hét epizód erejéig.

AKIT A TŰZ MEGCSÓKOLT

A kosztümös sorozat után újabb tévés munkák (Jackson Brodie esetei, Vera) következtek. 2012-ben Rose feltűnt a Most jó című romantikus drámában, majd ugyanebben az évben az HBO leszerződtette a Trónok harcá-ba, a Vadak között élő Ygritte szerepére. A vörös hajú lány a sorozat három évadjának összesen 17 epizódjában tűnt fel, először a Régi istenek és az újak című részben a Falon túl küldetést teljesítő Havas Jon foglyaként. A szerepek aztán hamar felcserélődtek: Ygritte mesterkedésének hála a férfi a Vadak fogságába esik, majd Jon „pálfordulását” követően a páros kapcsolata romantikus irányt vesz.

Kit Harington és Rose Leslie a 2014-es San Diego-i Comic Conon (Forrás: Kevin Winter / AFP)

Érdekesség, hogy a színészek nem csak a képernyőn alkottak egy párt, de az életben is egymásra találtak. A kapcsolat ugyan nem tartott sokáig, hiszen Rose és Kit Harington 2013-ban szakítottak, de a legutolsó pletykák szerint tavaly ismét randizni kezdtek...

FÉLELMETES PUCÉRKODÁS

Lévén Ygritte és Jon történetszála két évadon át a Falon túl, farkasordító hidegben játszódik, Rose-t az esetek jelentős részében állig bebugyolálva láthatjuk, de George R. R. Martin és a sorozat írói azért megoldották, hogy a skót színésznő is meztelenkedjen egyet. A pár légyottjára a harmadik évad Akit a tűz megcsókolt című epizódjában kerül sor, egy gőzölgő vízzel teli barlangban, ahol nemcsak Rose melleit csodálhatjuk meg, de formás fenekét is.

A színésznőnek ez volt élete első meztelen jelenete, és egy interjúban elárulta, hogy a forgatás borzasztó volt számára. „Egy zárt forgatás, ahol le kell venned a ruháid, általában azt jelenti, hogy nagyjából négy férfi van jelen. Ez történt volna egy másik produkcióban. De egy olyan hatalmas gépezet esetében, mint a Trónok harca, ez egyáltalán nem így működik. Ott álltam meztelenül legalább 30 férfi társaságában. Kissé félelmetes volt.”

Bár Ygritte és Jon az aktust követően együtt jutnak el a Fal barátságosabb oldalára, Rose-t többet nem láthattuk pucéran, karakterének pályafutása pedig tragikus véget ér a negyedik évad végén. A színésznő a Trónok harcá-t követően két újabb sorozatban (Utopia, The Great Fire) és egy mozifilmben (Honeymoon) vállalt szerepet, idén pedig két filmben láthatjuk viszont, egyrészt a Sticky Notes című drámában, illetve egy fantasyben, a The Last Witch Hunter-ben Vin Diesel és Elijah Wood oldalán.

SOROZATUNK KORÁBBI RÉSZEI:

- A Trónok harca fedetlen keblei: Oona Chaplin
- A Trónok harca fedetlen keblei: Natalie Dormer
- A Trónok harca fedetlen keblei: Carice van Houten
- A Trónok harca fedetlen keblei: Sibel Kekilli
- A Trónok harca fedetlen keblei: Emilia Clarke
- A Trónok harca fedetlen kelbei: Esmé Bianco

Mi a TV GO? Egy szórakoztató portál, ahol filmeket, sorozatokat és tévéműsorokat nézhet, friss hírekkel és filmes cikkekkel kiegészítve. Mindez bárhol, bármikor, bármilyen regisztrált készüléken (számítógép, okostelefon, tablet, okostévé). Regisztráljon, és válogasson a TV GO kínálatából.

Kategóriák: Trónok harca

Filmek Neked!

Most jó

Színes, magyarul beszélő, angol filmdráma (2012)

Halloween (´18)

Színes, magyarul beszélő, amerikai horror (2018)

A Grincs

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film (2018)

Egy kis szívesség

Színes, magyarul beszélő, amerikai krimi-thriller (2018)