Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

A Trónok harca fedetlen keblei: Natalia Tena

A Trónok harca fedetlen keblei: Natalia Tena

  • Birkás Péter
  • 2015. 02. 02., 12:35
  • Trónok harca

A múlt héten megérkezett a Trónok harca ötödik évadjának első komolyabb előzetese, ami jól jelzi, hogy nyakunkon a premier: már csak valamivel több, mint két hónap, és nézhetjük is az első részt az új szezonból. A hátralévő időt pedig egy olyan cikksorozattal töltjük ki, melyben a széria erotikus oldalára és azon színésznőire koncentrálunk, akik az évadok során ledobták a textilt a képernyőn. Ezúttal Natalia Tena kerül a középpontba, aki a Fal északi oldaláról érkező Oshát alakítja a sorozatban.

A múlt hét végén kiszivárgott a Trónok harca ötödik évadjának előzetese az internetre, és ennek hatására a HBO sem várt tovább: nem sokkal a kamerás YouTube-os megjelenést követően HD minőségben is elérhetővé tették az új szezon kedvcsinálóját. A kétperces videóban szinte az összes fontosabb karakter tiszteletét teszi, és a regényfolyamot nem ismerők számára az is világossá válik, milyen irányba viszi tovább a széria a cselekményt.

A videó ezen felül azt is sejteti, hogy a fedetlen kebleket listázó cikksorozatunk az ötödik évad során sem marad muníció nélkül. Viszont az április 12-én érkező első epizódig sem kell hiányolnunk a meztelenkedő színésznőket, hiszen a korábbi évadokból még nem mindenki került sorra.

VARÁZSLÓNŐBŐL A SZABAD NÉP GYERMEKE

Itt van rögtön az 1984-es születésű Natalia Tena, aki 18 évesen tűnt fel először a vásznon, a Nick Hornby-féle Egy fiúról adaptációjában, Hugh Grant és Nicholas Hoult oldalán. A 2002-es filmet követően Natalia rendszeresen szerepelt különböző angol filmekben és sorozatokban, de a szélesebb közönség előtt akkor vált igazán ismertté, mikor megkapta Nymphadora Tonks szerepét a Harry Potter-filmekben. A színésznő először a Harry Potter és a Főnix rendje című epizódban bukkant fel, majd az összes többi részben is ő alakította az aurorként tevékenykedő boszorkányt.

Natalia Tena a Harry Potter filmsorozatban Nymphadora Tonks szerepében (Forrás: InterCom)

Az ifjú varázsló filmes kalandjai után a színésznő felbukkant a Budapesten (is) forgatott Bel Ami – A szépfiú című romantikus drámában (Robert Pattison, Uma Thurman és Kristin Scott Thomas partnereként), majd 2011-ben beválogatták a Trónok harca stábjába, ahol Oshát, a Fal északi oldaláról menekült vadat alakítja. A karakter az első évad hatodik epizódjában (Az aranykorona) bukkan fel először, mikor társaival a Faltól délre fekvő erdőségben megtámadják Bran Starkot. A rajtaütésnek Robb Stark és Theon Greyjoy vetnek véget, végeznek Osha csatlósaival, a nő pedig Deresbe kerül szolgálónak. A nem túl barátságos első találkozást követően Bran és Osha egyre közelebb kerülnek egymáshoz: a fiú megosztja a nővel furcsa álmait, Osha pedig a Falon túli veszélyekről mesél a lebénult Starknak.

MEZTELEN CSÁBÍTÓ

Miután Robb háborúba vonul a Lannisterek ellen, Rodrik Cassel lesz Deres ura, aki Theon cselének köszönhetően magára hagyja a Starkok rezidenciáját, így az ifjú Greyjoy elfoglalhatja azt, és kikiálthatja magát Deres urának. A történetben (a második évad hatodik epizódjában) itt jutunk el oda, hogy Osha a ruháitól megválva váltja meg szabadságát Theontól, ezután az éj leple alatt a férfi ágyából kimászva kiszabadítja Brant, Rickont és Hodort, majd együtt szöknek meg Deresből.

Natalia ezt követően még hét további epizódban tűnt fel; a harmadik évad kilencedik részében (Castamere-i esők) láthattuk utoljára, miután útjai (Rickon társaságában) különváltak a Falon túlra tartó Bran és Hodor (illetve az időközben csatlakozó Reed-testvérek) csapatától. A színésznő már a Trónok harca előtt is foglalkoztatott színésznőnek számított, és ezen az HBO sorozata sem változtatott: 2013 óta három nagyjátékfilmben és három sorozatban vállalt szerepet, utóbbiak közül kiemelendő a hihetetlenül népszerű Fekete tükör, melynek a 2014 decemberében bemutatott White Christmas című epizódjában tűnt fel Jon Hamm oldalán.

Natalia azonban nemcsak színésznőként állja meg a helyét, hanem énekesnőként is, hiszen ő a brit Molotov Jukebox névre hallgató banda frontembere: az éneklés mellett tangóharmónikán is játszik a koncerteken. A csapat 2014-ben jelentette meg debütáló albumát Carnival Flower címmel – a banda szerzeményeiből a YouTube-on is található egy kis kóstoló.

Natalia Tena tangóharmonikával egy koncerten (Forrás: Jean-Francois Monier / AFP)

SOROZATUNK KORÁBBI RÉSZEI:

- A Trónok harca fedetlen keblei: Nathalie Emmanuel
- A Trónok harca fedetlen keblei: Rose Leslie
- A Trónok harca fedetlen keblei: Oona Chaplin
- A Trónok harca fedetlen keblei: Natalie Dormer
- A Trónok harca fedetlen keblei: Carice van Houten
- A Trónok harca fedetlen keblei: Sibel Kekilli
- A Trónok harca fedetlen keblei: Emilia Clarke
- A Trónok harca fedetlen kelbei: Esmé Bianco

Mi a TV GO? Egy szórakoztató portál, ahol filmeket, sorozatokat és tévéműsorokat nézhet, friss hírekkel és filmes cikkekkel kiegészítve. Mindez bárhol, bármikor, bármilyen regisztrált készüléken (számítógép, okostelefon, tablet, okostévé). Regisztráljon, és válogasson a TV GO kínálatából!

Illusztráció forrása: Jason Merritt / AFP

Kategóriák: Trónok harca

Filmek Neked!

Harry Potter és a félvér herceg

Színes, magyarul beszélő, angol-amerikai kalandfilm (2008)

Harry Potter és a Halál ereklyéi I. rész

Színes, magyarul beszélő, angol-amerikai kalandfilm (2010)

Harry Potter és a Halál ereklyéi II. rész

Színes, magyarul beszélő, angol-amerikai fantasy (2011)

Hozzám jössz, haver

Színes, magyarul beszélő, francia vígjáték (2017)