Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

Mi történt a Drágám, a kölykök összementek! sztárjaival?

Mi történt a Drágám, a kölykök összementek! szereplőivel?

  • Vajda Judit
  • 2015. 02. 20., 16:15

Gyerekkori kedvenc ifjúsági kalandfilmünk, az 1989-es Drágám, a kölykök összementek! színészei azóta is mozgalmas az életet élnek: a filmezéssel ugyan többen felhagytak közülük, de van, aki zenész lett, más pedig beállt egy vándorcirkuszba.

RICK MORANIS (WAYNE SZALINSKI)

A feltalálót, Wayne Szalinskit – akinek egyik új találmánya véletlenül nemcsak saját gyerekeit, de a két szomszéd srácot is mikroszkopikus méretűvé zsugorítja – Rick Moranis játszotta, akit nemcsak a Drágám…-ból ismerhetünk. A jellegzetes fizimiskájú, tehetséges komikus szerepelt a Szellemirtók-ban, a Rémségek kicsiny boltjá-ban és az Űrgolyhók-ban is. A színész a kilencvenes években még szerepelt a Drágám, a kölyök marha nagy lett! című folytatásban, illetve a további részekben (Drágám, összement a közönség!, Drágám, most mi mentünk össze!) és néhány más vígjátékban (Lökött örökösök, A Flintstone család, Kölcsön kinyír visszajár), de 1997-ben visszavonult a filmezéstől, ami óriási veszteséget jelentett, rajongói azóta is hiányolják. A 2000-es években ugyan még elvállalt pár szinkronmunkát (például a Mackótestvér című animációs filmben), de 2006 óta már ilyen formában sem szórakoztatja a közönséget.

Rick Moranis akkor és most

Moranisnak minderre tragikus magánéleti okai voltak: felesége rákban elhunyt, ezért a sztár úgy döntött, a filmezés helyett inkább két közös gyermekük nevelésére koncentrál (ezzel párhuzamosan pedig Hollywoodból is kiábrándult). „Egyedülálló szülő vagyok, és nehéz lett volna összeegyeztetni a gyerekneveléssel azt, hogy a világot járva filmeket készítek. Szóval tartottam egy kis pihenőt. A kis pihenő végül hosszabb szünetbe fordult, én pedig rájöttem, hogy egyáltalán nem hiányzik a filmezés” – nyilatkozta a színész.

MATT FREWER (IDŐSEBB RUSS THOMPSON)

A Wayne Szalinskival meglehetősen ellenséges viszonyt ápoló szomszéd családapát (akinek gyerekei szintén áldozatul estek a feltaláló zsugorító gépének) az időközben foglalkoztatott sorozatszínésszé avanzsáló Matt Frewer alakította. Frewer szerepelt többek közt a Stephen King-féle Végítélet-ben, az Y-akták-ban, a Hírszerzők-ben, az Eureká-ban és az Éghasadás-ban, jelenleg pedig A sebész-ben és A titkok könyvtárá-ban látható. Emellett voltak és vannak kisebb-nagyobb mozis szerepei: benne volt a Holtak hajnalá-ban, a Watchmen: Az őrzők-ben, a Fifti-fifti-ben, legutóbb pedig az Éjszaka a múzeumban: A fáraó titká-ban láthattuk.

Matt Frewer akkor és most, az Orphan Black c. sorozatban

Sokan talán nem gondolnák, de Frewer klasszikus angol Shakespeare-színészi képzésben részesült: a bristoli Old Vic Drama Schoolban végzett. A sztár emellett elhivatott környezetvédő, a Rainforest Action Network nevű szervezet szóvivőjeként is tevékenykedik. Magánéletéről annyit lehet tudni, hogy ugyan az Egyesült Államokban született, de Kanadában nőtt föl, és kanadai gyökerei annyira erősek, hogy feleségével és lányával jelenleg is kétlaki életet élnek: malibui és quebeci otthonuk között ingáznak.

AMY O’NEILL (AMY SZALINSKI)

Az idősebb Szalinski gyereket, a már nagykamasz Amyt – aki összejön az idősebbik, szintén összezsugorított szomszéd sráccal, ifjabb Russ Thompsonnal – megformáló Amy O’Neill filmes pályáját az 1973 óta (!) megszakítás nélkül sugárzott szappanoperában, a Nyughatatlan fiatalok-ban kezdte, 1986-ban. Habár 1989-ben a Drágám… mellett két másik filmje is kijött (Őrjítő szerelem, Eltűnt egy kisfiú), ezt követően nem sikerült feltörnie (játszott ugyan a Drágám, a kölyök marha nagy lett! című folytatásban 1992-ben, de más említésre méltó munkája nemigen volt).

Amy O'Neill akkor és most

Végül 1994-ben megunta, hogy kizárólag meztelenkedős szerepekkel kínálják meg, és otthagyta a színészi pályát. Helyette a cirkuszművészetben találta meg magát: 2002-ben csatlakozott a Girls On Stilts nevű, elsősorban gólyalábas artistalányokat szerepeltető társulathoz, akikkel világszerte turnézik. O’Neillnek sajnos magánélete sem a tervei szerint alakult: közel 44 évesen még nem sikerült családot alapítania, de állítólag még hisz benne, hogy megtalálja az igazit, akit nem riaszt el a szórakoztatóipar világa.

ROBERT OLIVERI (NICK SZALINSKI)

Az Amy okostojás, szemüveges kicsöccsét alakító Robert Oliveri szintén 1994-ben hagyott fel a színészettel (ő egyúttal a show businnessből is távozott): utolsó munkája a Drágám, összement a közönség! című 3D-s, rövidfilmes folytatás volt, de előtte benne volt a Drágám, a kölyök marha nagy lett!-ben is.

Robert Oliveri akkor és most

A Drágám…-filmek mellett még egy fontos szerepe volt: ő játszotta Winona Ryder öccsét az 1990-es Ollókezű Edward-ban. A 37 éves egykori színész egy atlantai egyetemen diplomázott, jelenleg Floridában él feleségével, lányával és 2007-ben született fiával.

THOMAS WILSON BROWN (IFJABB RUSS THOMPSON)

Az idősebb szomszéd srácot játszó színész egy igazi, marhatenyésztéssel foglalkozó cowboy apa és egy rodeós anya gyermekeként látta meg a napvilágot, az IMDb-n olvasható életrajza szerint „egy autó hátsó ülésén, egy havas téli éjszakán” a vad Kelet-Wyomingban. Thomas Wilson Brown ennek megfelelő neveltetésben részesült: szőrén üli meg a lovat, ért az ács- és asztalosmesterséghez, tapasztalt sziklamászó és síelő, és egy időben ő is volt rodeós. A művészi vénát édesanyja és nagynénje táplálta benne, olyannyira, hogy éveken át tanult klasszikus táncot: afféle Billy Elliotként, egyedüli fiúként egy csapat lány között.

Thomas Wilson Brown akkor és most

Ami színészi pályáját illeti: a nagy áttörést a Drágám… jelentette a számára. A rákövetkező évben még fontosabb szerepet kapott a Winona Ryder főszereplésével készült Siker teszi az embert című filmben, viszont ezután egyre jelentéktelenebb megjelenései voltak, olyan művekben, mint a James Woods főszereplésével forgatott Éjféli bunyó, a Walter Hill rendezte Vad Bill vagy a Pearl Harbor - Égi háború. 2012-ben viszont ismét főszerepet kapott a The Mooring című horrorban, időközben pedig megalapította saját független produkciós cégét. A Thunder Basin Pictures gyártásában még az idén bemutatják a Serpent in the Bottle című drámai pszichothrillert, melynek Brown az egyik főszereplője és producere.

JARED RUSHTON (RON THOMPSON)

Tipikus rosszcsont arcával a fiatalabb Thompson gyereket alakító Jared Rushton népszerű gyerekszínésznek számított a nyolcvanas években: a Drágám… előtt fontos szerepe volt A vasmacska kölykei-ben és a Segítség, felnőttem!-ben is. 1992-ben még benne volt a Kedvencek temetője 2-ben, de csillaga fokozatosan leáldozott: a kilencvenes évek végén már csak egyszer-egyszer játszott egy-egy sorozatepizódban (Miért éppen Alaszka?, Vészhelyzet); utoljára 2000-ben lehetett mozgóképen látni.

Jared Rushton akkor és most

A filmes karrierjének leáldozását követően Jared érdeklődése a rockzene felé fordult: 2004-től öccsével, Ryannel együtt a Withdrawalben játszottak, jelenleg pedig egy Deal By Dusk nevű banda tagjai. Egyik számuk itt meg is hallgatható.

SOROZATUNK KORÁBBI RÉSZEI:
- Mi lett a Karate kölyök sztárjaival?
- Mi történt a Sliders univerzumok között utazó hőseivel?
- Mi lett a Sikoly rémült szereplőivel?

Mi a TV GO? Egy szórakoztató portál, ahol filmeket, sorozatokat és tévéműsorokat nézhet, friss hírekkel és filmes cikkekkel kiegészítve. Mindez bárhol, bármikor, bármilyen regisztrált készüléken (számítógép, okostelefon, tablet, okostévé). Regisztráljon, és válogasson a TV GO kínálatából.

Filmek Neked!

Aquaman

Színes, magyarul beszélő, amerikai-ausztrál akciófilm, kalandfilm, fantasy (2018)

A Grincs

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film (2018)

Graffaló és barátai

Színes, magyarul beszélő, angol-német családi animációs film (2009)

Bogyó és Babóca - 13 új mese

Színes, magyar rajzfilm (2010)