Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

Mi történt a Bajos csajok sztárjaival?

Mi történt a Bajos csajok csípős nyelvű sztárjaival?

  • Vajda Judit
  • 2015. 04. 17., 12:30

Hihetetlen, de már tizenegy éve mutatták be a Bajos csajok című tinifilmet, melynek hölgykoszorúját öröm volt nézni. Vajon ki mire vitte azóta az áskálódó kamaszlányokat megformáló színésznők közül? S vajon melyikük járt a Jóbarátok Chandlerével?

LINDSAY LOHAN (CADY)

A film főszerepét, az afrikai magántanulói státuszból egyenesen egy amerikai középiskola kegyetlen dzsungelébe csöppenő 16 éves zoológuscsemetét Lindsay Lohan alakította, akit vélhetően senkinek sem kell bemutatni. Lohan gyerekszínészként kezdte a karrierjét (Apád-anyád idejöjjön!), de a Bajos csajok idejére már túl volt első „felnőtt” – vagy legalábbis kamasz – szerepein (Nem férek a bőrödbe, Egy hisztérika feljegyzései).

A tinifilm után, már felnőttként is jórészt maradt a könnyed vonalon (Kicsi kocsi – Tele a tank, Cserebere szerencse, Anya, lánya, unokája, Kismamának áll a világ); fajsúlyosabb alakítást egyedül Robert Altman hattyúdalában, a 2006-os Az utolsó adás-ban láthattunk tőle. Bár egyáltalán nem tehetségtelen színésznő, botrányos életvitele miatt a rendezők mára leginkább csak rosszlány-imidzsét kiaknázni kívánva hívják filmjeikbe, lásd például a Tudom, ki ölt meg sztriptíztáncosát, a Vétkek völgye lecsúszott színésznő szerepét vagy a Machete meztelenkedős jeleneteit.

Lohan 2014 márciusában, a The Tonight Show egyik adásában (Forrás: Theo Wargo / AFP)

Lohan viselt dolgainak nemrég külön összeállítást szenteltünk. A sztár nem véletlenül volt Anyja se ismerne rá… rovatunk egyik legnépszerűbb célpontja: magánélete sokkal változatosabb képet mutat, mint karrierje. A színésznő már zsenge kora óta alkohol- és drogproblémákkal küzd, többször megjárta az elvonót is. Ittas vezetés és kokainbirtoklás miatt volt börtönben, majd emelte a tétet egy kis bolti lopással. Legutóbb akkor hallhattunk róla, amikor édesanyjával karöltve – akivel meglehetősen problémás viszonyt ápol – beperelte egy tévéműsor vezetőit, mert azzal vádolták őket, hogy együtt kokainoznak.

RACHEL MCADAMS (REGINA GEORGE)

Ha Lindsay Lohanre az „anyja se ismerne rá” szólást használtuk, akkor a film „főgonoszát” játszó Rachel McAdamsra leginkább a „miből lesz a cserebogár” illik, hiszen ő futotta be a legszebb karriert a bajos csajok közül. A színésznőt a tinifilm előtt vásznon mindössze a Tökös csaj című semmiségben láthattuk, mégis nagy magabiztossággal hozta a Bajos csajok antagonistáját (McAdams olyan hitelesen volt aljas, hogy az ármánykodó gimis lányokat listázó cikkünkben az előkelő negyedik helyen végzett). A nagy áttörést azonban a szintén 2004-ben bemutatott Szerelmünk lapjai című romantikus dráma hozta meg a számára, melyben Ryan Goslinggal karöltve ríkatta meg a hölgy nézők millióit.

Rachel McAdams 2014 júliusában, Az üldözött New York-i premierjén (Forrás: DIMITRIOS KAMBOURIS / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP)

Ezt követően McAdams egyre igényesebb alkotásokban játszott, könnyedebb (Ünneprontók ünnepe, Kőkemény család) és komolyabb (A dolgok állása) művekben vegyesen. Manapság már olyan rendezők foglalkoztatják, mint Guy Ritchie (Sherlock Holmes-filmek), Brian De Palma (Gyilkos vágyak), Woody Allen (Éjfélkor Párizsban), Richard Curtis (Időről időre) vagy Anton Corbijn (Az üldözött).

Legközelebb a szinte azonnal kultikussá vált thrillersorozat, A törvény nevében (True Detective) második évadjában láthatjuk. McAdams magánéletéről annyit lehet tudni, hogy gyakran szeret bele kollégáiba: együtt volt Ryan Goslinggal, majd Josh Lucasszal, 2011-től 2013-ig Michael Sheennel járt. Ezután kivételesen egy kanadai zeneipari menedzserrel, Patrick Sambrookkal randizott, legújabban pedig Jake Gyllenhaallal hozták hírbe.

AMANDA SEYFRIED (KAREN)

McAdamshez hasonlóan szintén szép pályát futott be a Georgina egyik hűséges fegyverhordozóját, a butuska Karent hozó Amanda Seyfried is, ám ő kifejezetten a kasszát robbantó művekre állt rá. A Bajos csajokat követően – mely egyébként első filmje volt – olyan népszerű alkotásokban szerepelt, mint például a Mamma Mia!, a Kedves John című Nicholas Sparks-adaptáció, A lány és a farkas vagy a Lopott idő című sci-fi. Ezután egy újabb musical, A nyomorultak következett, legutóbb pedig a Hogyan rohanj a veszTEDbe című vadnyugati vígjátékban láthattuk (melynek hamarosan folytatásában is szerepelni fog).

Seyfried 2014 szeptemberében, a While We’re Young torontói premierjén (Forrás: JASON MERRITT / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP)

Időnként neki is vannak azonban izgalmasabb, merészebb szerepválasztásai: ő játszotta például Linda Lovelace pornószínésznőt, a Mély torok című pornóklasszikus sztárját a Lovelace című életrajzi filmben, előtte pedig Atom Egoyan erotikus thrillerében, a Chloe – A kísértés iskolájá-ban is feltűnt. Ami Seyfried magánéletét illeti, ebben is hasonlít McAdamsre: előszeretettel jön össze kollégáival. 2007-től 2010-ig Dominic Cooperrel, ezután Ryan Phillippe-vel volt együtt, 2013 óta pedig Justin Long a partnere.

LACEY CHABERT (GRETCHEN)

Lacey Chabert nevét valószínűleg nem sokan jegyeztük meg sem a Bajos csajok előttről, sem azt követően. A filmben is neki volt a legkevésbé izgalmas a szerepe (a Stacey Dash-hasonmás gazdag lányt alakította a gonosz csajtrióból). Pedig Chabert igazi szerephalmozó, ám jellemzően a mennyiségre hajt a minőség helyett. Még csak 32 múlt, de máris 110 mozis vagy tévés munkával büszkélkedhet. Bár karrierje 1994-ben ígéretesen indult az Ötösfogat című, Amerikában népszerű sorozattal, később olyan fajsúlyú művekben kapott csak szerepet, mint a Parti gimi és a Kölcsönbaba visszajár című vígjátékok vagy a Fekete karácsony című horror.

Chabert 2014 októberében, a Variety Power of Women rendezvényen (Forrás: JASON KEMPIN / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP)

Legismertebb megjelenését talán az Excsajok szelleme című Matthew McConaughey – Jennifer Garner-romkom jelenti, de abban is csak mellékszerep jutott neki. Mivel nem számít gigasztárnak, Chabertről viszonylag ritkán írnak a bulvárlapok. Annyit azonban tudni, hogy 2013 decemberében hozzáment egy civilhez, David Nehdarhoz, akivel már hosszú évek óta egy párt alkottak.

LIZZY CAPLAN (JANIS)

Lizzy Caplan volt a Bajos csajok-ban az az osztálytárs, aki már a kezdetekkor, minden hátsó szándék nélkül barátkozni kezdett a főhősnővel, később pedig a háttérből drukkolt neki, amikor beépült a „plasztikák” Georgina vezette bandájába. Caplan – aki karrierjét a Különcök és stréberek című, Judd Apatow nevével fémjelzett sorozatban kezdte – a Bajos csajok után a mainstreamből visszatért a szűkebb közönséget érdeklő, kisebb, de azért a maguk közegében nagyot szóló produkciókhoz.

Szerepelt a Cloverfield-ben, a Partiszerviz színész módra című sorozatban, a 127 órában és a Lánybúcsú-ban. Legutóbb a Sony elleni hackertámadás miatt az előtérbe került The Interview-ban volt látható, jelenleg pedig a kevésbé ismert, de a maga körében igen kedvelt – és meglehetősen izgalmas témájú – Masters of Sex című sorozatban játszik.

Caplan 2014 októberében, az ELLE Annual Women in Hollywood Celebration nevű rendezvényén (Forrás: JASON MERRITT / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP)

Caplan időről időre azért szupersztárok oldalán is megjelenik: A spanom csajá-ban Kate Hudson legjobb barátnőjét alakította, A szabadság határai-ban pedig Harrison Ford mellett tűnt fel. A legnagyobb szenzáció Caplan privát életével kapcsolatban, hogy 2006 és 2012 között szinte titkos szerelmi viszonyt ápolt a Jóbarátok Chandlerével, Matthew Perryvel: habár hat éven át jártak, alig lehetett őket együtt látni. A kapcsolatnak állítólag az vetett véget, hogy Perry nem akart nősülni.

Jó helyen jár, aki szeretné látni valamelyik kedvencét, hiszen Lohant a Macheté-ben és a Tudom, ki ölt meg című thrillerben, Rachel McAdamset a Gyilkos vágyak-ban és az Éjfélkor Párizsban című Woody Allen-filmben, Amanda Seyfriedet az Elveszett-ben és A nagy nap-ban, Lacey Chabertöt a Kölcsönbaba visszajár-ban és az Excsajok szellemé-ben, Lizzy Caplant pedig a Lánybúcsú-ban nézhetjük meg. A filmek megtalálhatók a TV GO kínálatában, és egy gyors regisztrációt követően akár azonnal meg is nézhetők.

TOVÁBBI OLVASNIVALÓK:

- Mi történt a Sliders univerzumok közt utazó hőseivel?
- Mi lett a Karate kölyök sztárjaival?
- Mi történt a Drágám, a kölykök összementek! szereplőivel?

Mi a TV GO? Egy szórakoztató portál, ahol filmeket, sorozatokat és tévéműsorokat nézhet, friss hírekkel és filmes cikkekkel kiegészítve. Mindez bárhol, bármikor, bármilyen regisztrált készüléken (számítógép, okostelefon, tablet, okostévé). Regisztráljon, és válogasson a TV GO kínálatából!

Filmek Neked!

Machete

Színes, szinkronizált, amerikai akciófilm (2010)

Gyilkos vágyak

Színes, amerikai thriller (2012)

Bogyó és Babóca - 13 új mese

Színes, magyar rajzfilm (2010)

Hős6os

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs vígjáték (2014)