Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

Borbély boogie – Sweeney Todd

  • TV GO
  • 2017. 11. 02., 15:23

Musical ellen beoltott nézők számára – mi is ezek közé tartoznánk – kevés vészjóslóbb dolog van, mint amikor egy ígéretesen induló filmben felcsendül valami monumentális háttérzene, az egyik szereplő pedig mély levegőt vesz, melyből arra következtethetünk, hogy épp énekhangját készül kiereszteni.

A Sweeney Todd esetében anno hasonló sokk részesei voltunk (mert, hogy fogalmunk nem volt róla, hogy kvázi musicallel lesz dolgunk), azért ez mégsem ért minket teljesen váratlanul. Tim Burton ugyanis már az 1988-as Beetlejucie-ban - majd a Halott menyasszonyban és az ő figuráiból készült Karácsonyi lidércnyomásban - jelét adta, hogy nem gyötrik hisztérikus rohamok az énekbetétektől. A második, ennél is nagyobb sokkhatást pedig az jelentette, hogy rá kellett jönnünk, és be kellett ismernünk: mindez ebben a horrorfilmes közegben tökéletesen működik. A műfaji megjelölést ezúttal nem is feltétlenül idézőjelbe tennünk, ugyanis ez az első Burton-film, mely kb. teljes egészében nélkülözi a humort, sőt, talán még sötétebb tónusú, mint az Álmosvölgy legendája volt. A Sweeney Todd egyéb szempontból is meghatározó mű a rendező pályafutásában: történetesen ez volt az utolsó igazán jó filmje. És sajnos Johnny Deppé is.

Ő alakítja Benjamin Barkert, az egykor sikeres borbélyt, akinek londoni karrierjét keresztülhúzta egy bírósági ítélet. Turpin bíró ugyanis szemet vetett feleségére, és övön aluli eszközzel szabadult meg a konkurenciától: Barkert hamis vádakkal Ausztráliába száműzte, miközben elhagyott családját magához édesgette. A bosszú által feltüzelt Barker évekkel később visszatér Londonba, ahol a Fleet Streeten Sweeney Todd álnéven borbélyüzletet nyit, és borotvájával bosszút áll az arra érdemes egyedeken. A hullák eltűntetésében pedig jó segítséget nyújt neki Mrs. Lovett, akinek egzotikus alapanyagokból álló húsos pitéje rövid időn belül legendássá válik a környéken.

Illusztráció: YouTube

Mi a TV GO? Egy szórakoztató portál, ahol filmeket, sorozatokat és tévéműsorokat nézhet, friss hírekkel és filmes cikkekkel kiegészítve. Mindez bárhol, bármikor, bármilyen regisztrált készüléken (számítógép, okostelefon, tablet, okostévé). Regisztráljon, és válogasson a TV GO kínálatából!

Filmek Neked!

Frankenweenie - Ebcsont beforr

Fekete-fehér, magyarul beszélő, amerikai animációs film (2012)

Nagy szemek

Színes, magyarul beszélő, amerikai életrajzi dráma (2014)

Charlie és a csokigyár

Színes, magyarul beszélő, amerikai családi kalandfilm (2005)

Minyonok

Színes, magyarul beszélő, amerikai családi animációs film (2015)