Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

Mormota napi mészárlás – Boldog halálnapot!

  • TV GO
  • 2018. 08. 09., 16:15

Bizonyára senkinek nem kell bemutatni azt az érzést, amikor egy kétperces trailer láttán az ember a vészvillogó bekapcsolása mellett szíve szerint légvédelmi szirénát is bőgetne, és úgy kürtölné világgá: a szóban forgó film egészen biztosan nézhetetlen lesz. Nem átlagos, nem felejthető, egyenesen nézhetetlen.

Nos, a Boldog halálnapot előzetese már csak azért is erre engedett következtetni, mert üvöltött belőle, hogy az alapötlet az utóbbi idők legszemérmetlenebb nyúlása, mégpedig az Idétlen időkig című alapvetésé. A slasher-tinihorror közeg pedig tíz lapáttal tett rá nyomasztó előérzetünkre, a diszkóritmussal felturbózott karácsonyi lemezek közül ugyanis több klasszikus került ki, mint ebből a műfajból a Péntek 13 óta. Az előítéleti kegyelemdöfést pedig a rendező, Christopher Landon személye adta meg, tudniillik az ő nevéhez fűződik a Parajelenségek-franchise leggyalázatosabb része, A megjelöltek is (pedig hát erős a verseny a folytatások között!). Ezek után pedig tényleg a perverz kíváncsiság volt az egyetlen tényező, mely azt súgta, hogy szánjunk időt az ominózus filmet. A percek múlásával pedig jött a nagybetűs megdöbbenéssel vegyes felismerés: a Boldog halálnapot tökéletesen működik!

Egyrészt, mert átkozottul ügyesen lavíroz a horror és a vígjáték műfaja között, és mindkét komponens kellően erős. Amellett, hogy Landon mindent megtanult a hatásos ijesztegetésről, egy pillanatig nem veszi komolyan magát, ugyanakkor akkor sem esik át a ló túloldalára, amikor a slasher elcsépelt elemeiből űz nyilvánvaló gúnyt. A főszereplő, Jessica Rothe-ot képtelenség nem imádni a lelketlen, cinikus lotyó szerepében, de akkor is tökéletesen hiteles, mikor drámaira veszi a figurát. Ő alakítja a főiskolás Tree Gelbmant, aki egy csúful átmulatott éjszaka után a tőrölmetszett jófiú, Carter szobájában köt ki. Este egy újabb házibuliba hivatalos, át útközben egy maszkos támadó végez vele. És másnap újra Carter mellett ébred, hogy átélje ugyanazt a napot. A körforgást pedig csak akkor törheti meg, ha rájön, ki tűzi konyhakésre őt estéről-estére. Tiszta sor, papíron mindez nélkülöz mindennemű egyéniséget, ezt azonban már csak a frappáns forrásmegjelölés – mert, hogy ez sem marad ki a filmből - miatt is megbocsáthatjuk. De legfőképpen azért, mert a Boldog halálnapot rettenetesen szórakoztató. Ráadásul már a TVGO-n is elérhető!

Mi a TV GO? Egy szórakoztató portál, ahol filmeket, sorozatokat és tévéműsorokat nézhet, friss hírekkel és filmes cikkekkel kiegészítve. Mindez bárhol, bármikor, bármilyen regisztrált készüléken (számítógép, okostelefon, tablet, okostévé). Regisztráljon, és válogasson a TV GO kínálatából!

Filmek Neked!

Aquaman

Színes, magyarul beszélő, amerikai-ausztrál akciófilm, kalandfilm, fantasy (2018)

Pókember - Irány a Pókverzum

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film (2018)

Bohém rapszódia

Angol-amerikai életrajzi dráma, zenés film (2018)

Johnny English újra lecsap

Színes, magyarul beszélő, angol-amerikai akció-vígjáték (2018)