Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

Digitálisan él tovább Paul Walker

Paul Walker digitálisan él tovább

  • TV GO
  • 2015. 03. 31., 07:05
  • Akció-Kaland

A Halálos iramban 7 sztárja a film forgatásának felénél, 2013 novemberében hunyt el autóbalesetben, és a hiányzó jelenetekben CGI technikával létrehozott digitális mása helyettesíti.

Az április másodikán mozikba kerülő Halálos iramban 7 bemutatóját az egyik főszereplő, Paul Walker már nem élhette meg, mert tragikus autóbalesetben életét vesztette. Az alkotók azonban mindent elkövettek, hogy a színész hiányzó jeleneteit nélküle is leforgassák. Amellett, hogy átírták a forgatókönyvet, felhasználtak egyes felvételeket a korábbi Halálos iramban-filmekből, és Walker két fiútestvérét is felkérték testdublőrnek a távoli felvételekhez, a közeli és párbeszédes jeleneteknél pedig a színész digitálisan előállított arcával dolgoztak.

Paul Walker 2009-ben a Halálos iramban premierjén (Forrás: Jason Merritt / AFP)

A Universal Pictures stúdió ugyan nem árulta el, hogy pontosan milyen technikát alkalmaztak Walker hiányzó jeleneteinek pótlásánál, de egy, a filmben közreműködő forrás szerint Peter Jackson digitális effektekkel foglalkozó cégét, a Weta Digitalt kérték fel az élethű arcmimikával rendelkező digitális hasonmás elkészítéséhez.

Nem ez az első eset, hogy CGI technika segítségével keltenek életre a forgatás ideje alatt váratlanul elhunyt szereplőket. Oliver Reed például, aki Proximót alakította Ridley Scott Gladiátor című filmjében, szívrohamban halt meg a forgatás ideje alatt, és a még le nem forgatott jelenetekben a digitális technikával elkészített másával helyettesítették. A két éve készített, CGI-Bruce Lee főszereplésével forgatott, másfél perces Johnnie Walker reklám óta pedig már azt is tudjuk, hogy egy száz százalékban digitális színész előállítása sem lehetetlen.

Scott Squires, (Amerikai mesterlövész, Transformers 3) vizuális effektekért felelős szakember szerint mára már általánossá vált, hogy a stúdiók a forgatás előtt 3D-s lenyomatot készítenek a színészekről, így a veszélyes jelenetekben kaszkadőrök helyett CGI-hasonmásokat használhatnak. Ez történt az Amerika Kapitány: A tél katonája című film esetében is. Ha olyan filmről van szó, amelyben előreláthatólag szükség lehet egy lenyomatra, akkor még a forgatás előtt szkennelik a színészek arcát. „Arról is tudok, hogy egyes stúdiók archiválási céllal szkennelik a szereplőiket. Így a filmesek húsz-harminc év múlva is dolgozhatnak a színészek képmásával, ha arra lenne szükségük” – mesélte a szakember a The Hollywood Reporter magazinnak.

NÉZZEN HALÁLOS IRAMBAN-FILMEKET A TV GO-N:

- Halálos iramban
- Halálosabb iramban
- Halálos iramban - Tokiói hajsza
- Halálos iram

Mi a TV GO? Egy szórakoztató portál, ahol filmeket, sorozatokat és tévéműsorokat nézhet, friss hírekkel és filmes cikkekkel kiegészítve. Mindez bárhol, bármikor, bármilyen regisztrált készüléken (számítógép, okostelefon, tablet, okostévé). Regisztráljon, és válogasson a TV GO kínálatából!

Illusztráció forrása: Jason Merritt / AFP

Kategóriák: Akció-Kaland

Filmek Neked!

John Wick

Színes, szinkronizált, amerikai akcióthriller (2014)

Csatahajó

Színes, magyarul beszélő, amerikai sci-fi akciófilm - (2012)

J. Edgar - Az FBI embere

Színes, magyarul beszélő amerikai életrajzi dráma (2011)

Jobb, ha hallgatsz

Színes, szinkronizált, amerikai életrajzi dráma (2014)