Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

Disney - hercegnők, akiket elkapott a fickós virtus

Disney - hercegnők, akiket elkapott a fickós virtus

  • Lavicska Zsuzsanna
  • 2014. 04. 16., 16:10

klasszikus Disney - mesehősnők passzív, ártatlan, a szőke herceg után áhítozó csillivilli szerelésekben ábrándozó, nagy szemű babák, akik szívesen dalra fakadnak, ha a helyzet megkívánja. A mesék női karaktereinek Disney - cukormázas változatai között azonban egyre több az öntudatos, a sorsát a saját kezébe véve az álmaiért keményen megharcoló lány. Négy ilyen bátor hercegnőt mutatunk, az ősi Kínából származó Mulantól, a Hókirálynő nővérét és az egész birodalmat megmentő Annáig.

Mulan


Mulan egy szépséges, kelekótya, vagány lány, akit arra nevelnek, hogy legyen szófogadó, alázatos, csendes, illedelmes és semmi esetre sem szétszórt. Amikor azonban a zombiszerű hunok megtámadják az országot, Mulan beteg és öreg édesapja életét megmentve, bevonul a hadseregbe, ahol komoly stratégiai sikereket ér el. Az önfeláldozó és hűséges amazon figuráját a Disney egy ősi kínai történetből kölcsönözte, és két animációs filmben is felhasználta. A Mulan 2-ben néhány elrendezett házasságot akadályoz meg kalandosan a hős harcos lány.

Tiana


A hercegnő és a béka afroamerikai hősnője az 1920-as évek Amerikájában, New Orleansban éli dolgos életét, és önmegvalósításra vágyik. Azoban felüti a fejét egy vonzó herceg, akit szempillantás alatt békává varázsolnak. A kicsi Tiana gyerekkorában ugyan megfogadta, hogy soha de soha nem csókolna meg egy békát, most mégis kivételt tesz. A varázslat eredményeképp ő is békává változik, ezért kénytelen ezzel a külalakkal elindulni, hogy végül megvalósíthassa álmát, és saját éttermet nyithasson.

Aranyhaj


Szegény kicsi Aranyhajat kisbabaként elrabolta és toronyba zárta a Nyanyabanya, hogy varázslatos és őrületesen hosszú fürtjeinek segítségével örökké fiatal maradhasson. A boszorkány által halálosan megfélemlített lány ugyanannyira retteg a külvilágtól, mint amennyire vágyakozik is utána. A kezdő lökést végül a toronyba tévedő jóképű bandita jelenti, aki olyan kalandokat kínál, amelyeknek nem érdemes ellenállni. Aranyhaj eleinte csak egy tapogatózó kiscica, de végül megtanul egyre ügyesebben kiállni magáért.

Anna

A Jégvarázs két hercegnője közül a kisebbik Anna, a kedvesen és viccesen szétszórt, gondtalan teremtés, aki kivágott nyári báli ruhában iramodik neki a havas tájnak. Nővére, Elza viszont a leendő Hókirálynő, aki csodás képességét rosszra fordította. Húga nekivág a jeges vidéknek, hogy szeretett testvérét visszakapja, és jobb belátásra bírja. Anna tántoríthatatlan és erős lány, aki egyszerre harcol meg a család és a birodalom boldogságáért.

Filmek Neked!

Jégvarázs

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film (2013)

Aranyhaj és a nagy gubanc

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film (2010)

Coco Chanel és Igor Stravinsky - Egy titkos szerelem története

Színes, magyarul beszélő, francia romantikus dráma (2009)

Pókember - Irány a Pókverzum

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film (2018)