Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

Telik az a rohadt idő: Ali MacGraw

Telik az a rohadt idő: Ali MacGraw

  • TV GO
  • 2015. 04. 15., 13:55

A Love Story szépséges Jennyje, aki feleségül ment Steve McQueenhez, és szenvedélyesen beleszeretett egy fiatal tenisztehetségbe. Hogy fest manapság minden idők egyik legkönnyfakasztóbb szerelmesfilmjének főhősnője?

KONVOJ (1978)

(Forrás: MGM Studios)

A gesztenyeszemű, kreolbőrű, magyar-skót származású színésznő eleinte divatmagazinoknál dolgozott személyi asszisztensként, majd reklámfilmekben kezdett modellkedni. Egyik első filmjében, az 1969-es Goodbye, Columbus-ban egy önérzetes fiatal lányt alakított, akinek meg kell küzdenie a családjával, hogy boldog lehessen szerelmével.

A harmincegy éves MacGraw ezután összesen két filmnyi tapasztalattal a háta mögött rögtön minden idők egyik legkönnyfakasztóbb szerelmi drámájában találta magát. Az 1970-ben bemutatott Love Story a Mozart-rajongó, vagány Jenny és a jóképű milliomoscsemete, Oliver megkérdőjelezhetetlen szerelméről szól, aminek a lány halálos betegsége vet véget. A szimpatikus szerelmesek tragikus történetén csak a legérzéketlenebbek nem zokogtak.

A pályakezdő színésznőt Jenny megformálásért rögtön jelölték a legjobb női főszereplőnek járó Oscar-díjra, amit azonban nem kapott meg. Két év múlva, A szökés című bűnügyi filmben ismét emlékezeteset alakított, valamint megismerkedett jövendőbeli férjével, az akkor már sztár Steve McQueennel. Egy későbbi interjúban MacGraw úgy emlékezett, hogy már kapcsolatuk elején tudta: McQueen egyszer el fogja hagyni. A viharos házasság végül öt évig tartott, és az sem könnyítette meg az álompár életét, hogy a paparazzók mindenhová követték őket.

McQueen és MacGraw közös filmjükben, A szökésben (Forrás: Warner Bros.)

Válásuk után a színésznő megpróbálta újraéleszteni karrierjét, de filmjei sorozatosan negatív kritikákat kaptak, ezért kétségbeesésében az alkoholizmusba menekült. Az 1979-es Játékosok-ban egy feltörekvő tenisztehetség titkos szeretőjét alakította, akinek döntenie kell a tehetős férj nyújtotta anyagi biztonság és a szenvedélyes szerelem között. A sérült sportoló és szépséges szerelme a medence partján szeretkezve határozottan az utóbbi mellett tette le a voksát.

2014-BEN A THE HOLLYWOOD REPORTER FOTÓZÁSÁN

MacGraw 1969-ben feleségül ment Robert Evans filmproducerhez, akitől egy fia született. A hetvenhat éves színésznő egész karrierje során összesen tíz nagyjátékfilmben szerepelt, emellett feltűnt néhány tévésorozatban is. A filmezésről lemondva elmerült a jógában, egy videót is kiadott, jelenleg Santa Fében él és lelkes állatvédő aktivista.

2014-ben a The Hollywood Reporter negyvennégy év után egy fotózás erejéig újra összehozta a Love Story két főszereplőjét, akik a forgatás óta jó barátságot ápolnak. MacGraw elmesélte: munka közben egyáltalán nem érezték, hogy valami különlegeset alkotnak, és hogy a szívszaggató sztori ellenére végignevetgélték az egész forgatást. Fotózás közben az Olivert alakító Ryan O’Neal azzal húzta a színésznőt, hogy valószínűleg csak azért kapta meg Jenny szerepét, mert nem sokkal korábban hozzáment a Paramount Stúdió akkori igazgatójához.

VÁLOGASSON A TV GO FILMKÍNÁLATÁBÓL:

- Toy Story 3
- John Wick
- A csúf igazság
- Amnézia

Mi a TV GO? Egy szórakoztató portál, ahol filmeket, sorozatokat és tévéműsorokat nézhet, friss hírekkel és filmes cikkekkel kiegészítve. Mindez bárhol, bármikor, bármilyen regisztrált készüléken (számítógép, okostelefon, tablet, okostévé). Regisztráljon, és válogasson a TV GO kínálatából!

Filmek Neked!

Jégvarázs

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film (2013)

Legendás állatok - Grindelwald bűntettei

Színes, magyarul beszélő, amerikai-angol fantasy, családi kalandfilm (2018)

Aquaman

Színes, magyarul beszélő, amerikai-ausztrál akciófilm, kalandfilm, fantasy (2018)

Pókember - Irány a Pókverzum

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film (2018)