Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

Akkor és most, avagy miből lesz a Halálos fegyver?

  • TV GO
  • 2017. 11. 25., 14:00
  • Akkor és most

Harminc éve, hogy bemutatták a buddy cop filmek legemblematikusabbjának számító, Halálos fegyvert. Bár a folytatások, csak hellyel-közzel értek fel az eredetihez, a sorozat erőlködés nélkül lépked az előd nyomdokaiban.

Az „akkor és most” keretein belül, a szokottól eltérően nem csak azt nézzük meg, hogy mi történt egy adott film szereplőivel, értsd: szörnyülködünk, hogy mennyi ránc barázdálja egykor babapopsihoz hasonló arcukat, miközben próbáljuk elhessegetni azokat a kényelmetlen, de egyre zajosabb gondolatokat, miszerint az idő nem csak kedvenc színészeinkbe, de belénk is belénk vájta vasfogát. Hanem kifejezetten azt nézzük meg, hogy a különböző közönségkedvenc sorozatokból, hogyan lettek az évtizedek elteltével filmek vagy pont visszafele, egykori kultikus filmekből, hogyan lett mára sorozat.

Első kiszemeltünk a második kategória indulója, az 1987-ben bemutatott, majd 2016-ban sorozatként újjá éledt buddy cop-mérföldkő, a Halálos fegyver.

Warner Bros. Pictures

Onnan szép nyerni, ahonnan a Clayne Crawford-ot és az idősebb Damon Wayans-t főszereplésével elindított sorozatnak sikerült. Komolyan, tegye mindenki a szívére a kezét, és mondja azt, hogy nem volt róla tökéletesen meggyőződve, hogy soha, ismétlem soha senki sem lesz képes felnőni Mel Gibson és Danny Glover szinte tökéletes kettőséhez. Pedig mégis megtörtént. A Halálos fegyver sorozat jött, látott és legalább olyan élvezetes, mint a film volt. Persze úgy könnyű, hogy a recept készen volt, csak ügyesen kellett egymáshoz adni a hozzávalókat. De azért kellett egy kis hozzáadott érték is, na meg kicsit modernitás is elfért, hogy közeledjük a jelen fine dining igényeihez. Megjegyezném, hogy a sorozat 1. évadának fináléja november 28-án 21 órakor esedékes a Cool csatorna műsorán – nem elfelejteni, jó lesz!

Erről viszont egyből eszembe is jut miért is vagyunk itt. Tehát tudjátok, hogy a már akkoriban sem túl fiatal Glover („túl idős vagy én ehhez a…”), és a zakkant zsaruként is női szíveket reggelire morzsoló, azóta a karrierjét egyszer már majdnem meggyilkoló, de azt aztán mégis főnixként újjáélesztő Gibson, hogy néznek ki manapság?

Hát így:

Jordan Strauss/Invision/AP

Na, és az „ifjú” titánok, akik most már sorozat formájában viszik tovább a stafétabotot?

Mutatom:

Fox

Csak, hogy biztos legyen: 1. évad finálé: november 28-án 21 órakor a COOL-on! Mondjuk, hogy jó lesz, nem kell félnie, ehhez biztosan nem lehet túl öregek lenni...

Mi a TV GO? Egy szórakoztató portál, ahol filmeket, sorozatokat és tévéműsorokat nézhet, friss hírekkel és filmes cikkekkel kiegészítve. Mindez bárhol, bármikor, bármilyen regisztrált készüléken (számítógép, okostelefon, tablet). Regisztráljon, és válogasson a TV GO kínálatából!

Illusztráció forrása: Jordan Strauss/Invision/AP, Fox, Warner Bros. Pictures

Kategóriák: Akkor és most

Filmek Neked!

A Grincs

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film (2018)

Jégvarázs

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film (2013)

Aranyhaj és a nagy gubanc

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film (2010)

Gru 2

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film (2013)