Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

Matthew McConaughey és Idris Elba mától a TV GO-n fogócskázik

  • TV GO
  • 2017. 12. 06., 14:01

Ebben az évben két Stephen King-adaptációval is gazdagodott a filmes közönség. Egy hagyományossal és egy kirívóval.

A setét torony sok szempontból elég hagyományos adaptációnak tekinthető, főleg ha a papírra vetett horror nagymesterének műveiből készült eddigi filmeket vesszük alapul. Ugyanis mindazt a potenciált, ami az alapjául szolgáló történetben benne van, azt nem sikerül neki maradéktalanul átadnia - főleg, hogy King főművéről van szó. Nem úgy, mint a kevésbé hagyományos Stephen King-adaptációkkal, mint a pár hónapra A setét tornyot követő Az, vagy a legnagyobb klasszikus Ragyogás – ez utóbbi még kicsit jobban is illik a hirtelen egészen havassá vált időnkhöz.

Sony Pictures Entertainment

Mindez azonban nem jelenti, hogy nem érdemes megnézni A setét tornyot, mindössze a helyén kell tudni azt kezelni. Tudjuk, hogy nem egyszerű, mert csak Matthew McConaughey és Idris Elba kergetőzik másfélórát a szemünk láttára, ők pedig nem a legtöbb King-adaptációt tartalmazó B-kategóriába való színészek, hanem igazi, nagybetűs sztárok. Meg is teszik a tőlük telhető legtöbbet, hogy mi, a nézők jól szórakozzunk. A baj mindössze az, hogy A setét torony eredetileg egy harminc évig íródott, nyolc könyvből álló regényciklus, aminek a rendkívül szövevényes cselekményét nekünk másfél órában kellene befogadnunk. Nincs az a színészpáro, akik az ebből adódó hiányosságokat el tudnák velünk feledtetni. Még úgy sem, hogy A setét torony igazából egyfajta folytatása a könyvekben szereplő történetnek. Mert azért így sem lenne egy utolsó dolog érteni, hogy mi is a szitu. Úgy kell ezt az egészet elképzelni, mintha a Trónok harca nem egy sorozat lenne, hanem R.R. Martin több ezer oldalából egy közepesen hosszú filmet forgattak volna. Akkor is ennyire szeretnénk vajon? Kételkedünk benne… Azért megnéznénk, nem? Persze!

Ezt észben tartve pedig egyáltalán nem pocsék A Setét torony. És ez nem csak az akcióra igaz, amiből azért lehetne sokkal több, de a történetre is, ami ahhoz képest mennyit kellett markolnia, és hogy végül mennyire keveset fogott, teljesen élvezhető.

Sony Pictures Entertainment

Roland Deschain (Idris Elba) a hatlövetű pisztolyok mestere örök harcot vív Walter O'Dimmel (Matthew McConaughey), a feketébe öltözött emberrel, hogy megvédje a Setét Torony épségét. A Torony ugyanis nem kisebb szerepet tölt be, mint az univerzum tengelyének becses feladatát. Amíg az áll, addig a világ is áll. Ez az állapot azonban nem tetszik a feketébe öltözött embernek, akinek feltett szándéka, hogy démonjaival lerombolja a Tornyot, majd utána az össze védtelenül maradt világot. Ennek megakadályozásához a jók legeltökéltebb pisztolyhősének szüksége lesz a különleges képeségekkel rendelkező fiúcskára, Jake Chambers (Tom Taylor) segítségére, aki kezdeti zavarát leküzdve szívesen száll szembe a sötétség hírnökével, csak ne kelljen hazamennie, ahol csak a gyász és egy agresszív nevelőpapa várja.

Ha csak egy kellemes, másfélórányi akcióra vágysz, amiben indokolatlanul sokkal jobb színészek vannak, mint azt bárki is várná, akkor A setét toronynál keresve sem találhatsz jobbat. Tökéletes kikcsapolódás az ünnepek közeledtére, de annál nem több.

A setét torony elérhető a TV GO kínálatában!

Mi a TV GO? Egy szórakoztató portál, ahol filmeket, sorozatokat és tévéműsorokat nézhet, friss hírekkel és filmes cikkekkel kiegészítve. Mindez bárhol, bármikor, bármilyen regisztrált készüléken (számítógép, okostelefon, tablet). Regisztráljon, és válogasson a TV GO kínálatából!

Illusztráció forrása: Sony Pictures Entertainment