Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

Budapest Retro 1.

Budapest Retro 1. - (Budapest Retro 1.)

Színes, magyar dokumentumfilm (1998)

Színes, magyar dokumentumfilm. Budapest Retro 1. "A Budapesti Egyesítési Emlékbizottság és a Magyar Filmintézet támogatásával készült összeállításunkban – a Budapest-filmekkel ellentétben - kizárólag archív felvételek láthatók. Mozi-híradó-, reklám- és rövidfilm-részletek. Ám ezekben nem a fővárossal kapcsolatos történelmi és politikai eseményeké a főszerep; inkább a ’város lelkét’ kívánjuk megragadni és feltárni (miként éltek a fővárosiak a hatvanas, hetvenes években, milyenek voltak az étkezési, öltözködési szokásaik, hova jártak szórakozni). Öt önálló epizódból álló válogatásunk (A pesti utca; A pesti lakás; A pesti bisztró; A pesti divat; A pesti autó) természetesen szubjektív, de nem elsősorban ’személyes városszimfóniát’ kívántunk készíteni, hanem egy-egy olyan montázssort, mely híven tükrözi a kor szellemét. Árulkodóak a korabeli filmkészítési szokások is: a fényképezés, vágás, de legfőképpen a narráció, mind hordozzák a kor stílusjegyeit, őrzik a kor szellemét." (Papp Gábor Zsigmond)

Szereplők: Papp Gábor Zsigmond, Antal Imre, Máté Gábor

Besorolás: Korhatár nélkül megtekinthető.

Műfaj: Dokumentum

Megjelent: 1998

Ez a film csak Moziklub csomagban érhető el.

Kapcsolódó cikkek

Kapcsolódó filmek

Lumière!

Színes, magyarul beszélő, francia dokumentumfilm (2016)

Anna and the Barbies- Álmatlan

Színes, magyar dokumentumfilm (2017)

Roman Polanski - Az elítélt géniusz

Fekete-fehér, magyarul beszélő, amerikai-brit dokumentumfilm (2008)

A képregény mágusa - Stan Lee és a Pókember (feliratos)

Színes, feliratos, amerikai dokumentumfilm (2002)