Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

Szél támad (feliratos)

Szél támad (feliratos) - (Kaze tachinu / The Wind Rises)

Színes, feliratos, japán animációs film (2013)

Hayao Miyazaki a japán animációs műfaj legismertebb művésze, akinek egész életművét rendkívüli rajongással követi a közönség. Utolsóként beharangozott filmje, a Szél támad a repülés motívumát járja körbe. Jiro arról álmodik, hogy repülőgépeket tervez. Mivel gyerekkorától erős szemüveget hord, és emiatt reménytelen, hogy pilóta legyen belőle, 1927-ben csatlakozik a legnagyobb japán repülőgéptervező mérnökcsapathoz. Tehetségét korán felfedezik, és a világ legelismertebb tervezői között tartják számon, majd egész életében óriási lendülettel dolgozik a repülés technológiai fejlesztésén. A film élete krónikája, és mindazon eseményeké, amelyek komoly hatással voltak rá: az 1923-as nagy földrengés, a gazdasági válság, a tuberkolózis-járvány, vagy Japán bekapcsolódása a világháborúba. Megismerjük Jiro szerelmét is, Naokót, illetve kollégáját, Honjót, akivel mély barátságot szőnek.

Rendező: Hayao Miyazaki

Szereplők: Hideaki Anno (Jirô Horikoshi hangja), Mirai Shida (Kayo Horikoshi hangja), Jun Kunimura (Hattori hangja), Hidetoshi Nishijima (Honjô hangja), Miori Takimoto (Naoko Satomi hangja), Morio Kazama (Satomi hangja), Masahiko Nishimura (Kurokawa hangja)

Besorolás: Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott.

Műfaj: Animáció

Címkék: Hayao Miyazaki, Szél támad (feliratos), Kaze tachinu / The Wind Rises, Hideaki Anno, Mirai Shida, Jun Kunimura, Hidetoshi Nishijima, Morio Kazama, Masahiko Nishimura

Megjelent: 2013

Kölcsönzési díj: 499 Ft

Kapcsolódó cikkek

Kapcsolódó filmek

Lengemesék 2 - Tél a Nádtengeren

Színes, magyar animáció (2018)

Mirai - Lány a jövőből (feliratos)

Színes, feliratos, japán animációs film (2018)

Csingiling - A szárnyak titka

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film (2012)

Trollok

Színes, amerikai animációs vígjáték (2016)