Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

Parasztbiblia

Parasztbiblia - (Parasztbiblia)

Színes, magyar film (2008)

Miért nincs az asszonyoknak szakálluk, és miért a nők vetik meg az ágyat? Egyedi animációs műsor készült minden idők egyik legnépszerűbb népi gyűjtéséből, a Parasztbibliából. Nagy Ilonátés Lammel Annamáriát - bár gyűjtésük eredménye számos alkotásban él tovább az első kiadás óta eltelt két évtizedben -, még nem szólaltatták meg tévés műsorban. Pedig több mint tizenöt éven át gyűjtötték a kötet történeteit parasztemberektől – Burgenlandtól Erdélyig bejárva a magyar nyelvterületet.A Biblia persze nem azonos a Parasztbibliával: ez utóbbi igazodik ugyan a szent könyvhöz , de merészen eltér is tér tőle. Ezeket a történeteket nem írták és nem szerkesztették, szájhagyomány útján terjedtek a magyar paraszti világban, ki hozzátett, ki elvett belőle. A gyakran igen pikáns történeteket Lammel Annamária és Nagy Ilona a hetvenes-nyolcvanas években, az utolsó pillanatban gyűjtötte. A műsorban szereplő történetek animációit Kaposvári István az MTV fiatal grafikusa készítette.

Rendező: Szendi Edit

Szereplők: Nagy Ilona, Lammel Annamária, Szendi Edit

Besorolás: Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott.

Műfaj: Magyar TV sorozatok

Megjelent: 2008

Kölcsönzési díj: 299 Ft

Kapcsolódó filmek

Párbaj

Az ellenfelek, (1980)

Hölgyek és Urak

Magyar tévéfilm (1991)

Francia négyes

Színes, magyar tévéfilm (1983)

Csalódások

Magyar tévéfilm (1973)