Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

A lámpás

A lámpás - (A lámpás)

Magyar tévéfilm (1972)

Ha az ember élni akar, szolgálni kell! Kovács Ágoston néptanító szolgál. Lámpása falujának, melyben tanít, világosság, fény a kis közösség életében. Megtesz mindent, hogy teljesítse hivatását, harcol eszméiért, a hazájáért, de közben elveszti a feleségét, a boldogságát. A tanító azonban nem adja fel, dolgozik, küzd és keresi a szerelmet és a boldogságot a szabadságharc utánni Magyarországon. Gárdonyi Géza művének televíziós feldolgozása.

Rendező: Hajdufy Miklós

Szereplők: Kozák András  (Guszti), Gyöngyössy Katalin  (Boriska), György László  (Soós), Horváth Teri  (Soósné), Latinovits Zoltán  (pap), Bessenyei Ferenc  (Buzsáky), Pécsi Sándor  (Lovassy), Gurnik Ilona  (Lovassyné), Császár Angéla  (Ida), Sinkovits Imre  (Szöllősi Benedek), Dégi István  (Guttmann), Schütz Ila  (Guttmanné), Iványi József  (Zöld Márton), Őze Lajos  (János), Velenczey István  (tanfelügyelő), Kozák András, Bessenyei Ferenc, Latinovits Zoltán, Hajdufy Miklós, Bessenyei Ferenc

Besorolás: Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott.

Műfaj: Magyar TV sorozatok

Megjelent: 1972

Kölcsönzési díj: 199 Ft

Ez a film elérhető a Moziklub csomagban. Részletek »

Kapcsolódó filmek

Párbaj

Az ellenfelek, (1980)

A Hanákné ügy

Fekete-fehér, magyar tévéjáték (1969)

Hölgyek és Urak

Magyar tévéfilm (1991)

Francia négyes

Színes, magyar tévéfilm (1983)