Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

A vadmacska kilencedik élete

A vadmacska kilencedik élete

Ismeretterjesztő film (2009)
  • 3

ismeretterjesztő film. Él Magyarország erdeiben egy állat, amit csak elvétve pillanthat meg emberi szem. Ez a rejtélyes életmódot élő ragadozó olyan félénk, hogy jelenlétéről - elhullajtott szőrcsomókon, és hóban hátrahagyott apró lábnyomokon kívül - semmi sem árulkodik. Rendkívüli alkalmazkodó-képességének köszönhető, hogy a vadmacska elkerülte a farkas, a hiúz és medve sorsát, és mind a mai napig tekintélyes populációi maradtak fenn Magyarországon. De a helyzet nem olyan jó, mint amilyennek első pillantásra látszik. Néhány kutató felismerte, hogy a vadmacskák vadon élő populációit - ironikus módon - saját fajuk háziasított példányai veszélyeztetik. Az ember terjeszkedésével ugyanis egyre több házimacska téved a vadmacskák territóriumára. A házi macskák és vadmacskák kereszteződéséből egyre több hibrid születik, és a genetikailag tiszta vadmacskák eltűnőben vannak.

Rendező: Molnár Attila Dávid

Besorolás: Korhatár nélkül megtekinthető.

Műfaj: Dokumentumfilm

Címke: Kilenc

Időtartam: 24 perc

Megjelent: 2009

Kölcsönzési díj: 199 Ft

Kapcsolódó filmek

Budapesti vadon

Színes, magyar dokumentumfilm (2006)

Csendes gyarmatósítok

Színes, magyarul beszélő természetfilm (2013)

Farkaslesen

Színes, magyar dokumentumfilm (2007)

A madárgyűrűzés 100 éve

Színes, magyarul beszélő dokumentumfilm (2009)