Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

Az a szép fényes nap

Az a szép fényes nap - (Az a szép fényes nap)

Színes, magyar tévéfilm (1981)

Színes, magyar tévéfilm 994. ősze, szép fényes nap. Vajknak, Géza fejedelem fiának keresztelése előestéjén összegyűltek Európa keresztény királyságainak követei a magyar fejedelmi udvarban, hogy tanúi legyenek a magyar nép csatlakozásának a többi európai keresztény országhoz. Az addig nyugati portyázásairól hírhedt magyar törzsnek új útra indulásáig hosszú, nehéz véres utat kellett megtennie Géza fejedelemnek, aki egyetlen döntésével megteremtette azokat a feltételeket, amelyek összetartják, megkötik népét, s bekapcsolják abba az európai közösségbe, melynek keretében nemzetté fejlődhetik. Eközben szembekerül a hagyományokkal, a régi életmódot védőkkel és az új istent teljes szívvel és hittel vállaló Vajkkal, aki holnaptól István király lesz, s akit az utókor Szent István néven tart majd számon.

Rendező: Szőnyi G. Sándor

Szereplők: Koncz Gábor  (Géza fejedelem), Kovács Titusz  (Vajk), a fia), Sinkovits Imre  (Gyula), a fejedelem apósa), Polgár Géza  (Gyula barátja), Jordán Tamás  (Tata), Vajk nevelője), Bujtor István  (Nürnbergi Hermann), Horesnyi László  (Adalbert püspök), Horváth László  (Tar), Szerencsi Hugó  (Emp), Tarsoly Elemér  (Az őrség parancsnoka), Szerednyey Béla  (A borbély), Ábrahám Edit  (A lány), Koncz Gábor, Kovács Titusz, Szőnyi G. Sándor

Besorolás: Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott.

Műfaj: Magyar TV sorozatok

Megjelent: 1981

Kölcsönzési díj: 99 Ft

Kapcsolódó filmek

Tavasz, nyár, ősz

Színes, magyar tévéfilm (2006)

Nóra

Színes, magyar tévéfilm (1986)

Hölgyek és Urak

Magyar tévéfilm (1991)

A tőr

Magyar tévéfilm (1962)