Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

Táltosfiú és Világfa

Táltosfiú és Világfa - (Táltosfiú és Világfa)

Színes, magyar filmdráma (1978)

Színes, magyar filmdráma A tévéjáték ősi magyar szájhagyományok és népmesei motívumok felhasználásával készült. Sámánapjának kérésére a Táltosfiú elindul a világfán, hogy megszerezze az élet vizét, közben találkozik a sötét emberrel, a gonosz banyával, Hajnaltündérrel, majd megérkezik a Forrás király palotájába. Megvív a saját hasonmása helyett Holdsugár kezéért, Hajnaltündér segítségével. A Táltosfiú megvív a halállal is, és rájön, hogy nem lehet elpusztítani a sötétséget, mert akkor elhal a fény is. Az erdeti sámánénekeket Diószegi Vilmos gyűjtötte a Néprajzi Múzeum Számára.

Rendező: Rajnai András

Szereplők: Juhász Jácint  (A Táltosfiú), Kőmíves Sándor  (Sámán apa), Némethy Ferenc  (Forrás király), Szilágyi Zsuzsanna  (Napsugár), Szalay Edit  (Holdsugár), Bakó Márta  (Banya), Juhász Jácint, Bakó Márta, Szűr Mari, Bakó Márta, Szűr Mari, Juhász Jácint

Besorolás: Hat éven aluliak számára nem ajánlott.

Műfaj: Magyar TV sorozatok

Megjelent: 1978

Kölcsönzési díj: 199 Ft

Kapcsolódó filmek

Csalódások

Magyar tévéfilm (1973)

A tőr

Magyar tévéfilm (1962)

Nóra

Színes, magyar tévéfilm (1986)

A harmadik testőr

Színes, magyar tévéjáték (1995)