Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

Rajongók előnyben - Legendás állatok 2

  • TV GO
  • 2019. 03. 12., 12:25

A Legendás állatok második felvonása olyan, mint egy koffeinfüggőnek a tizedik kávéja zsinórban. Jól már nem érzi magát tőle az ember, összevissza ver a szív, kicsit már rosszul is vagyunk tőle, szinten is csak alig tart, de a háttérben mégis ott idézi az első pár, igazán jóleső kávé emlékét.

J.K. Rowling kapszulásította a Harry Potter-univerzumot, hogy az bárhol, bármikor lefőzhető legyen. Csak sajnos közben koffeinmentes lett, meg végtére nem más, mint egy kis cikória. Viszont kellő elhivatottsággal élvezhető ez is.

Már az első Legendás állatokkal is voltak komoly bajok. Az amerikai varázsvilág messze nem volt olyan érdekes, mint a Roxfort. Fura és sajátos argót használt, ráadásul teljesen feleslegesen próbált kiváltani olyan a rajongók által szleng szinten használt szavakat, amint a mugli. Ennek ellenére el lehetett vele lenni. Az állatok aranyosak voltak és szépen megrajzoltak. Ahogy az Alison Sudo alakította Queenie és Dan Fogler Jacob Kowalskija közt szövődő szerelmi szál is sokat mentett a filmen. Összeségében egészen jó volt.

A sötét fellegek azonban már az első rész végén gyűltek, mert biztossá vált számunkra, hogy a kifejezetten élvezetes alakítást nyújtó Colin Farrell helyett a totálisan semmilyenné vált Johnny Deppel kell megbarátkozunk, mint főgonosszal a jövőben.

Aztán kiderült, hogy kár volt egyből neki búsulni, mivel a második rész végülis nem sokban más, mint az első volt.

Warner Bros.

Igen, Johnny Depp nem túl jó Grindelwald, de Eddie Redmayne se túl jó Göthe Salmander, vagy ha az volt a cél, hogy ne akarjunk azonosulni a főszereplővel, akkor kifejezetten parádés választás. Ez a probléma adott volt az első részben és adott a Grindelwald bűntetteiben, szóval, akit ez nem zavart ott, azt itt se fogja. A tíz percenként önellentmondó és tehervonattal vontatott történet szintén zenész. Ahogy az is, hogy ezeket a hiányosságokat a J.K. Rowling által megteremtett világ külsőségeivel igyekezték palástolni. Ráadásul nem is végeztek rossz munkát.

A Grindelwald bűntettei is akkor hasonlít a legjobban egy jó filmre, amikor David Yates rendező nem próbál belőle egy rideg drámát farigcsálni, hanem hagyja, hogy a varázslat megelevenedjen előttünk. Mikor a visszatérő szereplő, a kleptomán furkászon keresztül mutatja meg, hogy játékosságra is képes a sok semmire nem jó feszengésen és sötét grimaszon túl, akkor működik igazán a Grindelwald bűntettei. Vagy talán még Jude Law az, aki miatt érdemes neki esni a filmnek, de őt nem tudjuk nem félrecastingoltnak érezni Albus Dumbledore szerepében, hiszen mennyivel jobban állna neki Grindelwald sikamlós és behízelgő stílusa.

Nem akarjuk senki kedvét elvenni a Legendás állatok: Grindelwald bűntetteitől, azonban kár lenne úgy tenni, mintha nem a Harry Potter filmek Patyomkin-falva lenne. Ami messziről tényleg igazinak tűnik, főleg kellő hittel, de igazán nem szabad közel menni hozzá, ezesetben sokat gondolkodni rajta.

Akinek szívügye ez az univerzum az úgyis megtalálja az utat, hogy élvezze, és ez így is van jól.

A Legendás állatok: Grindelwald bűntettei elérhető a TV GO kínálatában.

Mi a TV GO? Egy szórakoztató portál, ahol filmeket, sorozatokat és tévéműsorokat nézhet, friss hírekkel és filmes cikkekkel kiegészítve. Mindez bárhol, bármikor, bármilyen regisztrált készüléken (számítógép, okostelefon, tablet). Regisztráljon, és válogasson a TV GO kínálatából!

Illusztráció forrása: Warner Bros.

Filmek Neked!

Legendás állatok - Grindelwald bűntettei

Színes, magyarul beszélő, amerikai-angol fantasy, családi kalandfilm (2018)

BÚÉK

Színes, magyar vígjáték (2018)

Bohém rapszódia

Angol-amerikai életrajzi dráma, zenés film (2018)

Hozzám jössz, haver

Színes, magyarul beszélő, francia vígjáték (2017)